Nieśmiertelna SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY podana z miodowym winegretem i... Artykuł SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z ORZESZKAMI PINII pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINECóż tu napisać...trochę tego, trochę tamtego zostało...i powstało. Niby kilka składników, a efekt...sami musicie skosztować, bo przeklinać nie będziemy ;) Składniki 1 mała kapusta włoska 1 łyżka masła klarowanego 1 cebula 500 ml bulionu warzywnego 500 g kabaczka 1 łyżka koncentratu pomidorowego 4 ziarna ziela angielskiego 300 g łopatki wieprzowej 1 pęczek koperku sól, pieprz Przygotowanie(...)Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Na rozgrzanym maśle szklimy posiekaną cebulę. Kapustę grubo szatkujemy, dodajemy do cebuli, zalewamy gorącym bulionem. Dusimy na małym ogniu. Kabaczka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w większą kostkę, razem z koncentratem pomidorowym, zielem angielskim, dodajemy do kapusty. Mięso mielimy, oprószamy solą i pieprzem, formujemy małe pulpeciki, dodajemy do całości. Dusimy pod przykryciem
R'n'G Kitchenascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Kapusta biała – 50 dag Ogórek kiszony – 25 dag Szczypiorek Oliwa – 2 łyżki Jabłka – 30 dag Cukier Sól ziołowa Kapustę oczyścić, opłukać i poszatkować, usuwając głąb, posypać solą i odstawić(...)minut. Jabłka opłukać, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Ogórki kiszone opłukać, obrać cienko i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłka i ogórki połączyć z kapustą, dodać posiekany opłukany szczypiorek oraz do smaku cukier i skropić oliwą, dobrze przemieszać razem
Camilla w kuchniKAPUŚNIAK ze słodkiej kapusty Z POMIDORAMI to w wielu domach... Artykuł TRADYCYJNY KAPUŚNIAK Z POMIDORAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEmłode warzywa nie wymagają długiego gotowania. Taką kapustkę można zajadać samą z pieczywkiem lub ziemniakami jak również może być warzywnym dodatkiem do mięska. składniki: 1 duża główka młodej kapusty (ok 2 kg) 6 młodych marchewek pęczek młodej włoszczyzny ( liście selera i pora, natka pietruszki) mały pęczek koperku 1 l bulionu 1 duża cebula 3 łyżki domowego smalcu ze skwarkami(...)łyżki mąki Kapustę grubo pokroić. Przełożyć do garnka i zalać bulionem, zagotować. W międzyczasie młodą marchewkę pokroić w plasterki. Włoszczyznę i koperek drobno posiekać. Gdy kapusta się zagotuje przemieszać kilka razy aby zmniejszyła swoją objętość. Następnie dodac pokrojona marchewke oraz posiekana zielenine. Wymieszać i gotować aż warzywa będa miękkie, od czasu do czasu przemieszać. Przygotować zasmażkę. Na patelni
Monia miesza i gotujesię na blogu. Jest lato, sezon warzywny w pełni, więc czas by nasza spiżarka zaczęła się wypełniać. Tak więc zapraszam na pyszna sałatkę z kapusty, papryki oraz marchewki, zimą będzie jak znalazł do obiadu. Składniki: 4 kg białej kapusty 1 kg czerwonej papryki 1 kg marchewki 1/2 cebuli 15 ziaren ziela angielskiego 15 ziaren(...)pieprzu zalewa 1,5 szklanki oleju 1,5 szklanki octu 2,5 szklanki cukru 4 łyżki soli Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć, marchewkę obrać. Kapustę poszatkować, paprykę pokroić w paseczki, marchewkę zetrzeć na tarce, a cebulę pokroić w półksiężyce. Przygotowane warzywa wrzucić do miski, dodać ziarna pieprzu oraz ziele angielskie, wymieszać. Do garnuszka wlać olej, ocet dodać
magiczna kuchnia KasiSezon na cukinię w pełni, więc nie może jej zabraknąć na blogu ;) Połączyłam ją z moim ostatnim odkryciem, czyli pak choi - kapustą chińską. Jakoś do tej pory nie miałam okazji jej próbować, nie wiem jak to się stało, być może była zbyt niepozorna, żeby zwrócić moją uwagę. Bardzo źle, bo jest pyszna, więc jak macie okazję ją kupić to zróbcie(...)taki tam letni obiadek (albo kolacja) w dodatku bez glutenu, bez laktozy i wegański, żeby nie powiedzieć hipsterski hehehe :P Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy 1 cukinia 1 kapusta chińska (pak choi) 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku pół pęczka świeżej kolendry garść solonych orzechów macadamia 3 łyżki oliwy z oliwek 1 pieprz indonezyjski sól Wykonanie: Cebulę kroimy
Quinoa Raz!Składniki: -kapusta pekińska -ogórek zielony -pomidorki koktajlowe -boczek w cienkich plastrach -sos sałatkowy (3 łyżki wody, 3 łyżki oleju) Sposób przygotowania: Boczek pieczemy w piecyku elektrycznym 10 minut w 220 stopniach. Jeśli ktoś nie ma piecyka można również to zrobić w piekarniku. Kapustę siekamy i kładziemy na talerzu. Ogórka myjemy i kroimy w grubsze plasterki a następnie plasterek(...)części. Pomidorki myjemy i kroimy na ćwiartki. Układamy na kapuście. Polewamy sosem sałatkowym. Następnie na sałatkę układamy pokrojony w mniejsze części upieczony bekon. Smacznego
Magia jedzenia.ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Kapusta biała młoda– 10 liści Jogurt naturalny – 100 ml Cukier szczypta Sól – szczypta Mięta świeża posiekana – 2 łyżki Liście kapusty oczyścić, opłukać, osączyć z wody. Jogurt wymieszać z posiekanymi listkami mięty(...)Liście kapusty pokroić cienko, posypać solą, cukrem i polać sosem jogurtowo miętowym, od razy wymieszać, lekko schłodzić
Camilla w kuchnifilety ryby ( u mnie była to flądra) 1 duża papryka czerwona 1 średnia cukinia 1 średnia cebula 3 duże liścia kapusty pekińskiej 1/2 pęczka natki pietruszki sok z cytryny, sól, płatki czili, 1-2 łyżki oliwy z oliwek kasza pęczak folia aluminiowa Wstawić w garnku osoloną wodę na kaszę. Kaszy gotujemy tyle ile mamy zamiar zjeść ( ja odmierzam kubek kaszy(...)Warzywa dokładnie umyć i pokroić (oprócz liści kapusty) na nieduże kawałki. doprawić szczyptą soli, odrobiną płatków czili i szczyptą rozmarynu. Polać oliwą i wymieszać. Z folii aluminiowej uformować "łódeczki", a następnie ułożyć w nich liście kapusty pek. ( ułatwią one bardzo przełożenie ryby na talerz). Na liściach układamy filety ryby i skrapiamy sokiem z cytryny. Przekładamy do naczynia w którym
Lubię to gotujępodstawowa. Jeśli lubisz „morskie” smaki, dodaj trochę alg (na drugim zdjęciu sałatka z kombu). Najlepiej smakuje następnego dnia. Składniki: 3-4 garście pokrojonej zielonej lub żółtej fasolki 6 liści kapusty włoskiej, pokrojone 1 słoik suszonych pomidorów w zalewie (ok. 140 g) 1 pęczek dymki, pokrojony 1 duża czerwona papryka, pokrojona 1 duża żółta papryka, pokrojona sos: kilka łyżek oliwy(...)cytryny + sól + pieprz (+sos sojowy) Fasolkę i kapustę ugotuj oddzielnie na parze (kilka minut, mają być lekko chrupiące, ale nie rozgotowane). Pomidory odsącz z zalewy i pokrój na mniejsze kawałki. W dużej misce umieść: fasolkę, kapustę, pomidory, papryki i dymkę. Wymieszaj składniki sosu, możesz jeszcze dodać kilka łyżek zalewy z pomidorów. Połącz ze składnikami sałatki, dokładnie wymieszaj. Możesz jeszcze doprawić
Qlinarnie i QlinarnieSkładniki : mała główka kapusty łyżka majonezu cebulka czerwona koperek sól, cukier Przygotowanie : Kapustę poszatkować drobno i lekko posolić i pozostawić na ok. 15 min. Obraną cebulę pokroić drobno w kostkę Kapustę odcisnąć, posypać łyżeczką cukru, polać majonezem- wg uznania i wymieszać Posypać pokrojonym koperkiem
Proste Potrawygołąbki zawijane czyli szybka alternatywa dla tradycyjnych, czasochłonnych gołąbków. Są proste, szybkie, a przedewszystkim pyszne, polecam. Składniki: 600 g mięsa mielonego 1/2 średniej główki białej kapusty 100 g ryżu 3-4 łyżki kaszy manny 1 jajko 1 duża cebula 3 ząbki czosnku bułka tarta do panierowania olej do smażenia sól, pieprz sos 1 puszka pomidorów(...)łyżki koncentratu pomidorowego 1 cebula 1 ząbek czosnku ziele angielskie liść laurowe Wykonanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Kapustę drobno poszatkować, cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z czosnkiem. Do miski wrzucić mięso, ryż, cebulę, kapustę, jajko oraz kaszę manną. Masę dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Z farszu formujemy gołąbki, obtaczamy
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 1/2 główki młodej kapusty 1 ogórek zielony 1 marchew 1 duża łyżka jogurtu 2-3 łyżki majonezu łyżeczka chrzanu tartego łyżka posiekanego szczypiorku sól Ewentualnie dodać około 3 łyżek kukurydzy konserwowej, ale można więcej. Przygotowanie : Kapustę siekamy dość drobno, oprószamy solą i odstawiamy na kilka minut by zmiękła i puściła sok, po około 10-15 min. kapustę odciskamy
Proste Potrawyfamily:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Sałatka Gyros Składniki dwie piersi z kurczaka mała kapusta pekińska 1 czerwona papryka 2 duże cebule 4 ogórki konserwowe puszka kukurydzy ketchup pikantny majonez olej do smażenia przyprawa do gyrosa Sposób wykonania: Piersi z kurczaka umyć i pokroić(...)kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, pod koniec posypać przyprawą „Gyros” Kapustę pekińską drobno posiekać, ogórki konserwowe, cebule i paprykę pokroić w kostkę. Sałatkę układamy warstwowo - kolejno: mięso z kurczaka, keczup, ogórki konserwowe, cebula, papryka, majonez kukurydza kapusta pekińska na samym wierzchu ketchup wymieszany z majonezem
Smaki Natalii