Dzisiejsza surówka z kapusty pekińskie jest uniwersalna bo może być dodatkiem do zimowego obiadu a równie dobrze sprawdzi się na imprezie grillowej . Świetnie pasuje do pieczonych i smażonych mięs. Składniki są dostępne właściwie przez cały rok więc można ją przygotować w dowolnej chwili. Polecam bo jest bardzo smaczna. A czy Wy szykujecie się na grillowanie podczas majówki? Jeśli
Smaczna PyzaPółwyspu Istria, w nadmorskich tawernach i górskich trattoriach, aby nabrać sił, rozgrzać się i zachować zdrowie, sporządza się jedno danie… Zupa Jota Zagotować w dużym garnku wodę. Dodać kapustę kiszoną, czerwoną fasolę (moczoną całą noc), ziemniaki i mięso. Gotować aż warzywa staną się miękkie. Następnie dodać posiekane kilka ząbków czosnku. Dla smaku doprawić solą i pieprzem. Jednocześnie na patelni
Bon Ton ItaliaDomowe mielone. Z ziemniaczanym puree, surówką z kiszonej kapusty lub buraczkami to nr. 1 w polskiej kuchni. Delektujemy się kuchniami świata, ale zawsze wracamy do tradycyjnej polskiej kuchni. Dobrze przyrządzone polskie dania nie mają sobie równych.Mamy do dyspozycji szeroki wachlarz ziół, przypraw, nic tylko eksperymentować. Takich mielonych jeszcze nie jedliście-obiecuję! SKŁADNIKI: 0,8 kg. łopatki bez kości
Kuchnia Beatytylko tyle aby w połowie przykryła roladki. Mięso duszę pod przykryciem na wolnym ogniu aż do miękkości. Roladki tym razem podałam z pieczonymi ziemniakami z patelni i surówką z kapusty pekińskiej . Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródProdukty: 30 dag kiszonej kapusty 1 marchewka 1 pietruszka 1/3 selera 1/2 pora 1/2 cebuli 2 ziemniaki 3 ząbki czosnku 6 ziela angielskiego 2 liścia laurowe 6 ziarenek pieprzu 1 łyzka wegety sól szczypta cukru 2 łyżki masła Wykonanie
Ugotujmy Cośzasada gotowania wywaru na zupę. Chętnie się nią z wami podzielę. Odkąd znam ten przepis moje zupy są bardzo aromatyczne i pełne smaku. Zacznijmy od wywaru z włoszczyzny bez kapusty. Przepis jest na cały garnek, czyli ok 2 l przepysznej bazy na zupę lub sos. Składniki: Marchew 400g Pietruszka 200g Seler 200g Cebula 200g Woda 2 litry Przyprawy: pieprz, ziele
IzaGotujeProponuję poeksperymentować i użyć swoich ulubionych dodatków do podkreślenia smaku. Proszę, oto mój sprawdzony przepis. Składniki: chude mięso 860g (ja użyłam chudej szynki wieprzowej) wątróbka wieprzowa 260g włoszczyzna bez kapusty 400g świeża papryka plus pieczarki łącznie 100g czosnek 4 ząbki po garści świeżej natki pietruszki i koperku suchy chleb/bułka 100g 4 jaja łuska babki lancetowatej 3 łyżki przyprawy
IzaGotujewywaru na zupę. Dziecinnie prosty przepis na aromatyczną zieloną zupę. Kilk Od tej chwili moje zupy są bardzo aromatyczne i pełne smaku. Zacznijmy od: wywar z włoszczyzny bez kapusty. Przepis jest na cały garnek, czyli ok 2 l przepysznej bazy na zupę lub sos . Składniki: Marchew 400g Pietruszka 200g Seler 200g Cebula 200g Woda 2 litry Przyprawy: pieprz, ziele
IzaGotujefasoli pozostawić w całości, a drugą połowę delikatnie porozgniatać. Na patelni na kilku łyżkach oliwy z oliwek zeszklić cebulę, a następnie dodać do niej skrojony seler naciowy, marchewkę i kapustę (w oryginale cavolo nero , można zastąpić włoską). Całość doprawić czosnkiem, szczyptą oregano, ostrą papryką i dusić przez kilka minut. Następnie wlać szklankę wody pozostałej po gotowaniu fasoli i kilka startych
Bon Ton ItaliaNASZ WYBÓR: ZUPA: JA : Krem grzybowy z łazankami w chlebie BASIA: Krem cebulowy z grzankami i parmezanem DANIA GŁÓWNE : JA : Płyta C.K. ( żeberka , kotlet wiener schnitzel , golonka , ziemniaki zapiekane , kapusta zasmażana ) BASIA: Półmisek C.K. ( grillowana wołowina , wieprzowina , drób zapiekany w serze , frytki , ziemniaki zapiekane , ziemniak chilijski ) DESERY: JA : Apfelstrudel z sosem waniliowym BASIA: Sernik wiedeński z owocami ______________________________________________________________________________________________________ NASZA OFERTA : Obejmowała
Ostra na SłodkoSmażymy na głębokim oleju około 15 minut. Podajemy w opiekanej w tosterze bułce, chlebie, jak tylko Wam się podoba, u nas wersja z odrywanym chlebkiem, sosem jogurtowo czosnkowym, keczupem, kapustą pekińską i pomidorem. :) Smacznego! Skomentuj
MamaOskarkaPrzedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 0,5 kg kiszonej kapusty 2 marchwie 1 selera 1/4 selera 1 pora 3 ząbki czosnku 8 ziarenek ziela angielskiego 10 ziarenek pieprzu 2 łyżki vegety 1 cebula 3 ziemniaki 2 łyżki smalcu ze skwarkami 1 golonka
Ugotujmy Cośmusi być smaczne Po niedługim czasie oczekiwania dotarły do nas dania główne. Otrzymałam idealnie wysmażony i różowy w środku kawałek jagnięciny, podanej na kaszy jaglanej, z zasmażaną włoską kapustą, panchettą i bakłażanem (36 zł). To było przepyszne, delikatne, rozpływająca się w ustach jagnięcina, idealnie wysmażona i wpółgrająca z resztą elementów na talerzu. Połówek otrzymał męską porcję polędwicy wołowej z młodą
karmelowygęsi ze śliwkami pierogi z gęsi z nutą pomarańczy gęś pieczona gęś pieczona - biała kołudzka pierś gęsi w winie Gęsie nogi konfitowane, w owocach suszonych Gęś faszerowana kapustą kiszoną i śliwkami Gęś kocha wino Pierś z gęsi zastawa
królestwo garówhansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} kaczka z jabłkami kaczka z jabłkami i trawą żubrową kaczka duszona, z czerwoną kapustą i jabłkami kaczka duszona z jabłkami kaczka duszona w pomarańczach kaczka duszona z imbirem kaczka duszona z wiśniami kaczka konfitowana kaczka pieczona w niskiej temperaturze kaczka pieczona w pomarańczach
królestwo garów