pyszny obiad. Oczywiście moim ulubionym daniem był Knedlik z pysznym sosem, więc tradycyjnie zamawiałam go bardzo często. I tak też zostało. Pyszna, puszysta buła z aksamitnym, mięsnym sosem i kapusta marynowana z buraczkami to klasyczna pozycja czeskiego menu. Czasami kopiowałam podobny obiad w domu, ale dopiero dzisiaj odważyłam się przygotować bułę samodzielnie. Jakie było moje zdziwienie, że jej przygotowanie jest
Rozpustne gotowanieZapraszam na zielone śniadanie - niskokaloryczne, lekkostrawne i pełne sytego błonnika. Najlepszy koktajl jaki zmiksowałam w minionym tygodniu. Po zielonym z dodatkiem liści włoskiej kapusty (przepis na blogu ) zdecydowanie wysunął się na I pozycję. Tym razem w roli głównej burak liściowy-Mangold i kiwi, istna bomba witaminowa. Burak liściowy, jak wszystkie warzywa, których liście są zielone jest pełen chlorofilu i działa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sałatka zrobiona przez moją córkę..kiedyś robiła podobną, ale tym razem dodała ser sałatkowy..pyszna była.. 2 filety drobiowe przyprawa do gyrosa kapusta pekińska 1 czerwona papryka 1 ogórek świeży 1-2 ogórki korniszony 1 pomidor kawałek sera sałatkowego typu feta 1 ząbek czosnku majonez sól, pieprz Filety pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą gyros.Odstawi
Moje domowe kucharzenieprzekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Powinny być miękkie, ale nie rozpadające się. Gotową rybę wyciagamy z piekarnika, dodajemy pomidorki. Polecam podawać z brązowym ryżem i surówką z kiszonej kapusty
Zawsze głodna!mnie jest zawsze pyszna! Może trochę grzesznie ją jeść, ale za to jakie doznania smakowe! Ja zazwyczaj kupuję golonkę peklowaną, szybciej ja się gotuje. Z kapustą kiszoną czy modrą i ziemniaczkami pieczonymi pycha po prostu. SKŁADNIKI: 5 średnich golonek 2-3 liścia laurowe 10 ziarenek pieprzu szczypta vegety bejca: 1 szkl. piwa 1 łyżka miodu 1 łyżka sosu
Kuchnia Beatypostaci drobnego groszku ptysiowego do ulubionej zupy-krem. Podobnie, jak prawie wszystko co najlepsze, tak i ptysie pochodzą z Francji. Ich francuska nazwa Petit choux oznacza małą kapustę, bo właśnie z tym warzywem kojarzą się francuzom ptysie. Nie wiem, z czym kojarzą się Wam. Wiem jednak prawie na pewno, że z tym przepisem zrobicie fantastyczne ptysie z bitą śmietaną. Składniki
Jacob Tastesjabłkowo-cynamonową chmurką ryżową Makaronowe kokardki z pieczarkowym sosem na bazie mleczka kokosowego (light) Świderki w sosie koperkowo-warzywnym z pieczarkami. Szybki obiad. Łazanki z białej kapusty (z miksem makaronowym
Słodkie okruszkiPyszny, niedrogi i szybki w wykonaniu obiad. Zajmie ci nie dłużej niż 30 minut! Przepis na: Pulpety w sosie pomidorowym Surówka z kiszonej kapusty Jako dodatek polecam kaszę gryczaną, jęczmienną, orkiszową.... Praktycznie każda idealnie pasuje
Tradycyjna Kuchniasposób przygotowania - porcje ciasta nakładamy łyżką i wrzucamy do wrzątku. To dosłownie kilkuskładnikowe danie ma swoich zagorzałych wielbicieli. Tradycyjnie podajemy je z podsmażonym boczkiem i cebulką z dodatkiem kwaszonej kapusty
Milion SmakówSylwestrowe menu bez mąki Karnawałowe menu - wegański tatar na bagietce Roladki z tortilli Chrupiąca przekąska sylwestrowa ze śledzikiem Potrawy na Sylwestra Serowe kuleczki bankietowe Rolada szpinakowa Mini bułeczki z kapustą i pieczarkami Fit przekąska z łososiem 32 przepisów zebranych w akcji Przekąski sylwestrowe
Weekendy w domu i ogrodzieWigilię polskie stoły uginają się od pierogów, karpia czy też kapusty z grochem. W Brazylii zaś stoły uginają się pod ciężarem przede wszystkim pieczonego indyka. W brazylijskich domach w ten dzień nie może go zabraknąć. U nas go zabrakło gdyż w tym roku to nie Brasileiro królował w kuchni lecz Ukochana Teściowa. Dlatego też i post spóźniony. Tę piękne zdjęcia
Smaki Brazyliikaszy, warzywami, grzybami i mnóstwem przypraw i ziół. Smacznego! Składniki: 3 łyżki masła 3 łyżki oleju 1 większa marchew 1 pietruszka 1 mały kawałek selera 1 mały kawałek białej kapusty 2-3 ziemniaki 1 większa cebula 2-3 ząbki czosnku 4-5 łyżek kaszy jaglanej 4-5 łyżek kaszy gryczanej 4-5 łyżek kaszy jęczmiennej drobnoziarnistej 1 duża garść pokruszonych
Qlinarnie i Qlinarnieinspirujących ludzi. 5. Wygrałam kilka nagród w konkursach kulinarnych. 6. Brałam udział warsztatach kulinarnych , gdzie dowiedziałam się m. in. jak zrobić popcorn z kaszy gryczanej, czy pesto z czerwonej kapusty. 7. Poeksperymentowałam w kuchni, przygotowałam sporo przepisów wegańskich , bezglutenowych , bezlaktozowych . 8. Pierszy raz w życiu upiekłam sama chleb , bułki i drożdżówki . 9. Odkryłam nowe produkty, w których się zakochałam
Zawsze głodna!ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z egzotycznych owoców Sałatka z kaszy pęczak, z kabanosem, rukolą
Moja smaczna kuchnia