kapustą - 19268 przepisów (strona:1020/1285)

surówka z kapusty włoskiej i pora 107

Polecam surówkę z kapusty włoskiej i pora

Ugotujmy Coś
Białe kluski śląskie 141

style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Do tego sos pieczeniowy , modro kapusta i po prostu od stołu można nie odchodzić " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style

Ogrodnik w podróży
Pierś na maśle w sosie śmietanowo - koperkowym podane z białym puree 388

starego warzywa zawiera twarde włókna. Pozostaje tylko usmażyć kąski mięsa na maśle (klarowanym oczywiście) i pyszne i delikatne obiadzio gotowe. Podajemy z ulubioną surówką  - u nas z czerwonej kapusty. Polecam - smak domowej kuchni po prostu

Kuchnia po mojemu
Przepisy na Boże Narodzenie 2718

krzątaniną nigdy nie pomyślałam, żeby robić zdjęcia potrawom na Wigilię.  Może to dlatego, że od lat na kolacji wigilijnej zawsze jest to samo. Barszczyk, uszka, pierogi z pieniążkiem, kapusta z grzybami, karp, śledzie i oczywiście kompot z suszu :) Ta niezmienność wcale nie jest nudna, mimo, że każdą z tych potraw spokojnie można zjeść w każdy inny dzień roku

Czerwona Porzeczka
pierogi ze szpinakiem i serem feta 192

Pierogi to takie polskie, niemal narodowe danie - ruskie, z kapustą i grzybami czy z mięsem, a w lecie z owocami. Ale nie musimy się ograniczać do takich standardowych form. Można dowolnie, w ciekawy sposób kreować smak farszu i tradycyjne danie urozmaicić, a wtedy może się okazać, że ciężko nam będzie wrócić do tych "oklepanych" smaków, bo nowe są tak ekscytujące

zobacz ich smak
Roladki z udek kurczaka kukurydzianego z peczotto 116

obiad, a może całkiem zwykły. Nie wymaga zachodu, jedynie umiejętności wytrybowania kości z udka. Ale jeśli ktoś tego nie potrafi może użyć piersi. Do tego nadzienie z sałatki z kapusty i pęczotto z grzybami. Wszystko razem palce lizać. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
surówka z kapusty pekińskiej i pora 91

Polecam surówkę z kapusty pekińskiej

Ugotujmy Coś
Szybkie duszaki 131

idealna na obiad. Wersja jest trochę uboga bo nie ma boczku można powiedzieć że wariant light. Składniki: cebule pokrojone w piórka ziemniaki pokrojone w plastry marchewki pokrojone w plastry kapusta pokrojona w paseczki 2 laski kiełbasy pokrojone w kostkę sól pieprz zioła prowansalskie czerwona papryka ostra 5 łyżek oleju do podlania Wykonanie: Wszystkie składniki wystarczy tylko wymieszać przełożyć do gąsiorka

Pychotkaaa
Kluski śląskie ze surowymi ziemniakami. 146

dodatkiem surowych ziemniaków i były pyszne! Ponieważ bardzo lubię "szare kluski" ze surowych ziemniaków, to te też bardzo przypadły mi do gustu! Dla mnie najpyszniejsze z ciemnym sosem i kapustą kiszoną, kawałek dobrego mięska ... - obiad pierwsza klasa. SKŁADNIKI: 2 jajka 10 średnich ziemniaków 1/2- 1 szkl. mąki pszennej  2 łyżki mąki ziemniaczanej sól WYKONANIE: 5 ziemniaków gotujemy i przekręcamy

Kuchnia Beaty
Wegańska PRAGA 156

podane z seitanem zrobionym a'la wołowina podane z sosem śliwkowo jabłkowym (koszt 175 CZK). Rok temu jak jeszcze jadłem mięso, zamówiłem podobne danie, z tym że ze smażoną kapustą białą i czerwoną. Danie były ogromne i zniszczyło mnie strasznie. W tym przypadku było podobnie. Seitan był świetnie zrobiony i chciałbym umieć sam takie cudo stworzyć. Knedliczki bez szału - czyli

Bananowe Pole
Pekinka do obiadu 135

Surówka z kapusty pekińskiej do dan obiadowych mięsnych czy rybnych. Ciekawostką jest tutaj dodatek nashi. Nashi to chińska gruszka. W smaku są kwaskowate a jednocześnie orzeźwiające i chrupiące z wyczuwalnymi maleńkimi ziarenkami. Są idealnym dodatkiem do sałatek i surówek. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Karkówka zapiekana. Karczek pod pierzynką 3312

obsypujemy jeszcze plasterkami pozostałych pieczarek. Wstawiamy blaszkę z mięsem do nagrzanego do 170 stopni C piekarnika na ok. godzinę. Po upieczeniu karczek podajemy ze smażonymi ziemniakami i modrą kapustą. Smacznego! The post Karkówka zapiekana. Karczek pod pierzynką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ziemniaki gratin 143

Trochę pracy przy krojeniu ziemniaków w cieniutkie plasterki, ale jeśli macie szatkownicę to Wasz czas przygotowania znacznie się skróci. Ja jej nie mam, a szkoda. Do tego surówka z kapusty pekińskiej  mięsko o i obiad gotowy. Składniki: 1 kg ziemniaków 250 ml śmietany (dałam 30%) 2 łyżki  masła 1 szczypta gałki muszkatołowej 100 g żółtego startego sera sól

O kuchni z uczuciem
Smażony filet z dorsza z domowymi frytkami 121

blachę i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180-190 stopni przez ok. pół godziny. Usmażony filet z dorsza skrapiamy sokiem z cytryny. Podajemy z frytkami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego

MyCookBook.pl