kapustą - 19268 przepisów (strona:1016/1285)

DIETA WARZYWNO-OWOCOWA - zasady diety dr Ewy Dąbrowskiej 206

owoce niskocukrowe, za to bez ograniczeń ilościowych. Żeby ułatwić Wam ogarnięcie tematu do dyspozycji mamy m.in.: - warzywa korzeniowe i rzepowate - marchew, buraki, seler, pietruszka, rzodkiew, rzodkiewka, rzepa, - warzywa kapustne - kapusty wszelkie łącznie z brukselką, kalafior, brokuł, kalarepa, jarmuż, - warzywa cebulowe - cebula, czosnek, por, szczypiorek, - warzywa dyniowate - dynia, ogórki, kabaczek (cukinia), - warzywa psiankowate - pomidor, papryka, bakłażan - ale zapomnijcie o ziemniakach

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Jakie produkty powinno się jeść wiosną? 170

energii. Nie wiadomo co jeść, aby wszystko wróciło do formy przed zimą. Jakie produkty powinnyśmy zacząć jeść wiosną? nowalijki - wiosenne owoce i warzywa m.in sałata, rzodkiewka, marchewka czy kapusta białko - nabiał, rośliny strączkowe, chude białe i czerwone mięso węglowodany - płatki owsiane, pieczywo żytnie i pełnoziarniste, kasze  tłuszcze - oliwki, oliwa z oliwek, awokado, tłuste ryby np. łosoś świeże soki owocowo

Truskawkowa Fiesta
KLUSKI Z KASZY JAGLANEj 214

masłem i ksylitolem, na drugi dzień podsmażam je z cebulą i ze skwarami lub z samą cebulą. Smakują prawie jak szare kluski , można do nich również dodać gotowaną kiszoną kapustę, mniam, mniam, pyszności... Składniki: - 1,5 szklanki surowej kaszy jaglanej - 4 szklanki (1litr) wrzącej wody - 200g twarogu tłustego (lub półtłustego) w kostce - 1 szklanka mąki ziemniaczanej - 1 i 3/4 szklanki

Smaczne Zdrowe
Japońska sałatka z ogórków (Sunomono) 203

szklanki) 1 łyżka sosu sojowego 4 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli opcjonalnie łyżka sezamu do posypania Wykonanie: Ogórki umyć, osuszyć, odciąć miejsca po ogonkach. Na tarce do szatkowania kapusty lub nożem pokroić ogórki w cienkie plastry. Dla lepszego wyglądu można skrobaczką obrać 4 paski skóry, ciąć ogórek z góry na dół zachowując między paskami równe odstępy. Tak obrany ogórek pokroić

Kuchcik gotuje
Miodowe pancakes 129

kawałki sernika. Dopiero teraz łapię oddech po świątecznym przejedzeniu. Odprężam się przy muzyce i smażeniu naleśników. Oczywiście wersja lekkostrawna, bo z otrębami i miodem :) Miła odmiana po dużej dawce kapusty, uszek i niekończącym się paśmie filmów rodzinnych, gdzie plastikowi bohaterowie przeżywają swoje wzloty i upadki. Składniki

Pink Envelope
Makaron z wegetariańskim, dietetycznym ...bigosem! 219

samych warzyw, jarzyn, nawet bez koncentratu i pomidorów. Bo to akurat miałam w domu. A czego użyłam do tego lekkiego, dietetycznego i smacznego dania? -makaron u mnie tagliatelle -kapusta biala -marchewka -kalarepa -seler -cukinia baby -bazylia -kalafior -zielona natka pietruszki -oliwa z oliwek  OLITALIA od IndexFood Wszystkie warzywka starłam na tarce o dużych oczkach i poddusiłam w wodzie

Z Kuchni Do Kuchni
Gołąbki na odwrót 176

najlepsze. Wzięłam od niej szczegółowe instrukcje, ale wstrzymywałam się z ich wykonaniem. Jak zawsze towarzyszyła mi obawa przed zepsuciem czegoś. No bo co bym później zrobiła z całą główką kapusty? Okazało się, że przygotowanie gołąbków na odwrót jest bardzo łatwe

Pink Envelope
Pierogi ze szpinakiem i serem feta 179

Pierogi uwielbiam! Najbardziej te z kapustą i grzybami oczywiście w wykonaniu mojej mamy. Co pewnie nikogo nie dziwi, bo większość z nas najbardziej lubi kuchnię mamy albo babci, albo jak ja, ma takie potrawy, których się nie tyka - bo to działka mamy, albo babci. Ostatnio "chodził za mną bigos", ale jak sobie pomyślałam, że nie wyjdzie taki dobry jak mój

Kulinarne Inspiracje
Posiłek jak się patrzy ! 168

bardzo zdrowe -ziarenka czerwonego pieprzu na oczka- sowa jak się patrzy! -natka pietruszki, bazylia -musztarda i glassa sojowa -schab pieczony w domu- wiem wtedy co jem! -troszkę czerwonej kapusty -kawałeczek skórki od jabłka na nosek Z podanych składników staramy się zrobić naszą Sowę siedzącą na drzewie i wypatrującą dzieci... Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Dorsz w panierce sezamowej 183

minut z każdej strony. Usmażonego dorsza przekładamy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Dorsz w panierce sezamowej to wspaniała propozycja obiadowa. Podany z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej, przybrany plasterkami cytryny zadowoli niejednego smakosza ryb… i nie tylko. Zaletą jest to, że mięso dorsza jest chude, bardzo delikatne i kruche, a samo przygotowanie nie zajmuje wiele czasu

mojewypiekiinietylko
Przyprawy Rafex 188

Pieprz cytrynowy 40g 08.    Pieprz ziołowy staropolski 70g 09.    Przyprawa cygańska 70g 10.    Przyprawa do bigosu i młodej kapusty 70g 11.    Przyprawa do kurczaka 70g 12.    Przyprawa do pierogów 60g 13.    Przyprawa do placków ziemniaczanych 50g 14.    Przyprawa

Kto ugości moich gości?
Smażona sałata rzymska z czerwoną cebulką 186

Sałata rzymska dzięki swojej wszechstronności prawie zawsze znajduje się w mojej lodówce. Surową można wykorzystać w wrapach z kapusty rzymskiej, a lekko sparzoną w gołąbkach. Dziś kolejny sposób na naszą sałatę! Szybko podsmażona na patelni z czerwoną cebulką smakuje wyśmienicie. W mniej niż 15 minut sałatka ląduje na naszym talerzu, jest to więc idealne danie (lub dodatek) dla zabieganych

wegetalerze
Kolorowa surówka z pekinki 208

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem różnych warzyw to dodatek do obiadu mięsnego czy rybnego. Kolorki zachęcają do jej zjedzenia a co ważna taka surówka dostarcza nam dużo witamin. No i co tu dużo mówić, jest smaczna, Surówkę podałam w naczyniu od Porcelana Bogucice Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Ser w cieście, Tylko Marta 217

zdjęciu: puree, surówka z kiszonej kapusty i ser żółty w cieście (mąka kuku, ulubione mleko, troszkę oleju, szczypta proszku do pieczenia, sól, pieprz, rozmaryn suszony, świeży posiekana bazylia, opcjonalnie 1 jajko). Marta Klein jest perfekcyjną szefową jednej z hamburskich restauracji. Jej życie wypełnia wyłącznie gotowanie, które staje się wręcz obsesją. Marta zostaje skierowana na terapię, w której oczywiście nie chce

Qlinarnie i Qlinarnie
Kurczak po kolumbijsku 176

jarzyny oraz zieleninę. Podlewam niewielką ilością wody i duszę pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Gotowe nakładam na talerze i podaję z ziemniakami z wody oraz surówką z czerwonej kapusty. SMACZNEGO! Publikuję również na portalu Przepis na Kobietę

Bea(u)ty kitchen