jego tytuł. Zdjęcia powiększają się dopiero w poszczególnych postach. Miłego gotowania Świąteczne krajobrazy, czyli jak udekorować dom na Boże Narodzenie przy dwóch kotach (albo dzieciach) Postne półkruche paszteciki z kapustą, pieczarkami i suszonymi grzybami Domowa peklowana szynka wieprzowa na dwa sposoby – gotowana lub parzona Śledzie po kaszubsku de lux– czyli moje ulubione Zakwas ze świeżych buraków – na czerwony barszcz
Karo in the Kitchenwięcej poza cukrem. Konfitura z żurawin pasuje zarówno do drobiu – kurczaka, indyka, perliczki czy kaczki, jak i do serów pleśniowych. Na Kresach Wschodnich owoce żurawiny dodawano podczas kiszenia kapusty aby wzbogacić jej smak. Udało mi się kupić kilogram, przebrałam, podzieliłam, część poszła do wódki, część do zamrożenia na później. Świeże owoce żurawiny są zwarte, jędrne, błyszczące i twarde. W smaku
Karo in the Kitchendziczyzny Znowu... Mięso i jeszcze raz mięso. Tym razem jednak żadnych lotów z dużych wysokości. Trochę mięsa dzika, odrobina jelenia i przypadkowej sarniny. A wszystko w dużej ilości „kapusty” . - "Firma płaci dobrze ale dodatkowym zastrzykiem finansowym nie pogardzę " - skomentował 007 . Źródło: barmleczny.bydgoszcz.pl 7). Leniwe Misja zakończona sukcesem. - "Wódka czysta dla Pana." - "Zamawiałem co innego!!! Ale dobra …niech będzie
Grunt to przepis!książki "Ryby są super" Karola Okrasy i Doroty Wellman. Cudowne bułeczki z rybnym nadzieniem. U nas był podane na obiad w towarzystwie surówki z kiszonej kapusty. Z tych ilości upiekłam 6 sporych bułek, więc spokojnie wystarczyło na obiad dla nas wszystkich. Składniki: Ciasto: 450 g mąki pszennej 50 g mleka w proszku 1 łyżeczka
Sto kolorów kuchnirosły dorodne grusze i jabłonie, śliwy i czereśnie. Ich owoce dojrzewały w blasku słońca, czerpiąc składniki odżywcze z czystych wód rzecznych oraz życiodajnych podziemnych źródeł. Nieopodal rozpościerały się pola kapusty, marchwi, pola na których zieleniły się ogórki, czerwieniły buraki, dojrzewały pietruszka i seler... Tak moi Kochani zaczęła się historia pewnej rodzinnej firmy "Ogródek Dziadunia". Najpierw , wszystkie receptury były przekazywane
Z Kuchni Do KuchniPrzygotowania do Świąt w pełni. Uszka, pierogi z kapustą i grzybami, zapas ryby... zmuszają do robienia większej ilości miejsca w zamrażalniku. Dlatego coraz częściej sięgam po pyszne, letnie owoce, które zamroziłam jeszcze late. Dziś przygotowałam pyszny kokosowo-jagodowy pucharek, który w połączeniu z ziarnistym fit snack smakuje wprost wybornie. Idealna propozycja na podwieczorek po długim i męczącym dniu. Szybko, lekko
Słodkie okruszkidania wigilijne niż teściowa. Ja postanowiłam zrobić wszystko po swojemu czerpiąc z obu stron to, co wydaje mi się najlepsze. I tak - z przepisu mojej mamy będą pierogi z kapustą i grzybami, fasolka z masłem, kompot z suszu i makowiec. Nie podejmę się zrobienia tradycyjnego dla naszej rodziny barszczu grzybowego - to mocny wywar z grzybów odpowiednio doprawiony przyprawami i zagęszczony
Kulinarne Inspiracjepasztet z grzybów suszonych i siemienia lnianego. Zupy Lekka zupa grzybowa z kaszą. Barszcz czerwony z pełnoziarnistymi uszkami. Dania główne Pełnoziarniste pieczone pierogi ze szpinakiem. Gotowane pełnoziarniste pierogi z kapustą i grzybami. Komosa ryżowa lub kasza jaglana ze szpinakiem, figami i tofu. Zdrowa kutia z amarantusa lub kaszy bulgur. Ravioli z ciecierzycą. Gołąbki wigilijne z kaszą gryczaną. Bigos wigilijny
Przepysznik - BLW i nie tylkoSmaczna surówka do obiadu. Składniki: 1 kapusta pekińska 1 jabłko 1 cebula 10 dag suszonych śliwek 3 ząbki czosnku sól do smaku pieprz do smaku majonez natka pietruszki Wykonanie: Owoce i warzywa umyć, odsączyć i pokroić. Następnie starannie wymieszać, przyprawić do smaku, połączyć z majonezem według uznania, posypać natką pietruszki
Tradycyjna Kuchniazlać sos do garnuszka i zagęścić go mąką rozmieszaną w małej ilości wody. Powoli wlać do gotującego się sosu. Ponownie zalać tym sosem zrazy. Podawać z ziemniakami w towarzystwie kapusty zasmażanej białej lub czerwonej. Niebo w gębie, mniam Smacznego
Kuchnia PokoleńWielka Sobota to dzień ozdabiania jajek. Do malowania możemy użyć kolorowych barwników ze sklepu, albo skorzystać z naturalnych tzw. "zabarwiaczy". Użyłam dwóch naturalnych barwników: kurkumy i czerwonej kapusty. Pokażę Wam także jak ozdobić jajka woskiem - wbrew pozorom nie jest to takie trudne!). Czytaj więcej
Ana Mari's worldjednej dużej formie, ale w takich małych każdy można sobie przyrządzić-poukładać warstwy jak chce, a nawet warzywa można wymieszać z sosem. pierś z kurczaka przyprawa do gyrosa kapusta pekińska ogórek cebula pomidory ser żółty sosy (ketchup, sos czosnkowy itp.) ziemniaki na frytki Ziemniaki obrać, pokroić w paski i usmażyć frytki.Pierś z kurczaka pokroić , wymieszać
Moje domowe kucharzenieadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Uszka z grzybami tuż obok pierogów z kapustą i grzybami są niezastąpionym elementem na naszym wigilijnym stole. Idealnie komponują się z barszczem czerwonym :) Uszka z grzybami – Składniki: Na farsz: 100g suszonych grzybów 2 małe cebule (140 g) olej rzepakowy do smażenia pieprz, sól do smaku Na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej (ok. 300 g) szczypta soli
Kulinarne Przeboje