wielkość patelni lub trochę mniejsze, jak wolicie. Placki ziemniaczane polać gulaszem, złożyć na pół. Podawać z kleksem śmietany, posypane startym żółtym serem z ulubionymi surówkami (u mnie czerwona kapusta i ogórek kiszony z pomidorem). Danie posypać posiekaną natką pietruszki
Smakołyki Asinaciowym w roli glównej na moim blogu: seler na ostro; Sałatka z selera naciowego z pomarańczą ; Sałatka z selera naciowego z jabłkiem i prażonym słonecznikiem; Surówka z białej kapusty i selera naciowego . Miłego tygodnia kochani. Składniki: 5 łodyg selera naciowego 1 łyżka posiekanego swieżego koperku 1 garść prażonych płatków migdałów 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka
Wino Francja KuchniaKiedyś myślałam, że makaron łazanki służy tylko do tradycyjnych łazanek z kapustą kiszoną, których zresztą nigdy sama nie robiłam. ;) Dziś się przekonałam, że można go użyć chyba do wszystkiego. Pierwszy raz wykorzystałam też rybę w takim zestawieniu. Już ją zapiekałam z warzywami, dusiłam w sosie własnym, ale nigdy nie dodawałam do niczego w takiej formie, a już z makaronem
Anioszek w kuchnitego luksusowoł szinka, to ze grincojgu mōg 12 sie jeszcze zrobić szałołt. Co potrza? szinka wyndzōnoł- jedyn kōnsek opakowanie grincojgu- marchew, zeler, boryj, pietruszka (niyroz sie i trefi trocha kapusty) trocha lubczyku (moge być suszōny) cebula trocha korzyni (pieprzu) 2-3 liście bobkowe 13 Do garca nalyjcie wody i niech sie grzeje. Ze tyj szinki ściōngcie ta siatka- niy bōjcie
Chop w kuchniSzybka i wydajna sałatka Składniki 2 zupki chińskie – rosół z kurczaka mała kapusta pekińska 2 świeże papryki 4 jaja pół pora 1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków kiszonych majonez, musztarda … Czytaj dalej Sałatka z zupek chińskich i pekinki
czarrna od kuchnipiekarnika. Zapiekałem 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Co pewien czas polewałem ryby powstającym sosem. Podałem z młodymi ziemniakami polanymi śmietaną z przesmażoną cebulą oraz surówką z białej kapusty
R'n'G Kitchenmiski, a potem dodaję do niego: - zawsze paprykę czerwoną, jakoś wyjątkowo smakują mi razem (ewentualnie zamiast papryki jabłko ze skórką), - zawsze coś zielonego - albo szpinak, albo seler naciowy, albo kapustę pekińską + szczypiorek, jak akurat jest w lodówce, - do tego łyżka oleju konopnego z sokiem z połówki cytryny, solą i wodą, i pyszna, chrupiąca, ćwicząca mięśnie twarzy surówka gotowa :) Polecam
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEkolor, filety lekko można z papieru nakładać na talerz - można też w piekarniku na termoobiegu z 20 minut podać z tłuczonymi ziemniakami z natka pietruszki, surówką np. z kiszonej kapusty i posypać gorące startym serem - tak pieczony dorsz jest soczysty, smaczny.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięWczoraj robiłam surówkę z kapusty pekińskiej a że została mi połowa musiałam wykorzystać
Ugotujmy Cośsałatki. Na moim stole gości kilka surówek i sałatek w których w skład wchodzi seler naciowy. Dzisiaj podam przepis na wyjątkowo prostą i łatwą surówkę. Składnik - 1/2 kapusty pekińskiej - 3-4 gałęzie selera naciowego - 1 duże jabłko Dresing - 2 łyżki oliwy ( może być z oliwek ja używam rzepakowego) - sól, pieprz do smaku (na czubek łyżeczki) - 1 łyżeczka miodu
Eli GotowanieSKORUPCE ŁUPINY CZ.2 ŁOSOŚ Z SOSEM WARZYWNYM MIKSTURA OCZYSZCZAJĄCA Z TOKSYN OTRĘBY OWSIANE W DIECIE SAŁATKA BROKUŁOWA Z KURCZAKIEM OWSIANE PLACUSZKI Z SOSEM HERBATA Z CZYSTKA KISZONA DOMOWA KAPUSTA RYBA Z WARZYWAMI SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewypatelni naleśniki smażyć na złocisty kolor, odkładać na ręcznik papierowy naleśniki usmażyłam wieczorem, po wystygnięciu przykryłam folią i zostawiłam na stole kuchennym, na następny dzień nałożyłam farsz z kiszonej kapusty z mięsem i usmażyłam krokiety do barszczu, można użyc innego farszu jaki się lubi - te naleśniki mają piękny kolor i są smaczne................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędość droga, ale od czasu do czasu warto. Upiekłam w całości. Wspaniała pieczeń do obiadu. Można ją podawać z ziemniakami , ryżem, kaszą lub frytkami. Do tego miałam surówkę z kapusty kiszonej . W ten sam sposób możecie przygotować również karkówkę wieprzową. Składniki 1 kg wołowiny bez kości (miałam rostbef) Marynata 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki octu balsamicznego
O kuchni z uczuciemSałatka z typu mięsnych gdzie popularny smak mięsa drobiowego wraz z warzywami przełamany zostaje lekką słodyczą bakalii. Sałatka powstaje z połączenia : filetu drobiowego kapusty pekińskiej kukurydzy rodzynek orzechów włoskich
SPS Catering