kapustą - 19268 przepisów (strona:1009/1285)

Wielkanocny żur na białej 136

małych sklepach mięsnych. Ja już swój znalazłam. :) Składniki: 2,5 litra zimnej wody 600 gramów surowej białej kiełbasy 200 gramów boczku wędzonego włoszczyzna jak do rosołu (oprócz kapusty) 5 średnich ząbków czosnku 3 średnie cebule sok z połowy cytryny 5-6 liści laurowych 6-8 sztuk ziela angielskiego majeranek sól, pieprz do smaku niewielka ilość oleju śmietana do zup zakwas

Garniec Magalie
Piersi z kurczaka nadziewane czosnkiem 237

czosnku na kilka godzin. Po tym czasie mięso upiec w 200 st. C przez ok 40 minut. 4. Podawać wedle uznania - u nas z risotto i surówką z czerwonej kapusty. 5. Na zimno świetnie zastąpi wędlinkę na kanapce. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
"Żeleźniaki"- szare kluski 157

Wielkopolski. Bazą potrawy są surowe, tarte ziemniaki bez dodatku gotowanych, jak ma to miejsce przy pyzach. Najlepiej smakują z omastą z boczku i cebuli z dodatkiem duszonej kiszonej kapusty ( po przepis zapraszam tu ). Bardzo proste i szybkie do przygotowania, jeśli dysponujesz już startymi ziemniakami. W dobie robotów i malakserów - dzisiaj to już żaden problem. W zastępstwie zawsze można wykorzystać dobre

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
świeża makrela pysznie upieczona:Airfryer hd9240/30 197

makrele jeszcze z 5-8 minut makrela jest soczysta, aromatyczna, nie nasiąknięta tłuszczem, smakuje na ciepło i na zimno - można podać z czym się lubi np. ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej lub z pieczywem............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Zdrowy Lunch Box dla Męża 145

nadzieję,że i Waszym Mężczyzną przypadnie do gustu :) Powodzenia i SMACZNEGO :) SKŁADNIKI:  1/2 Świeżego Brokuła  1 Filet z Kurczaka  Rukola  Mix Sałat z Marchewką i Kapustą SOS: 2 Łyżki koncentratu pomidorowego  3 Łyżki Jogurtu Naturalnego 0 % sól i pieprz ( ja daję sól Himalajską)    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filet z kurczaka gotuję . Studzę a następnie kroję

Gotowanie Patki
Sałatka z zupek chińskich 440

smaczna,znam różne przepisy na tą sałatkę,ale ten odpowiada mi najbardziej-polecam Składniki: 2 zupki chińskie jedna ostra kurczak curry i jedna kurczak łagodny 25 dag szynki konserwowej kapusta pekińska czerwona słodka papryka 3-4 łyżki majonezu(żeby była trochę mniej kaloryczna można dać pół na pół  jogurtem naturalnym,będzie równie smaczna) płaska łyżeczka musztardy  sól,pieprz

Swojskie jedzonko
Ciekawostki kulinarne: jarmuż 144

prawdopodobnie najzdrowsze warzywo na świecie. Jest obowiązkowym składnikiem diety wegetariańskiej i wegańskiej, ale także mięsożercy powinni po niego sięgnąć. Jarmuż to skarbnica składników odżywczych i witamin. Jarmuż jest kuzynem kapusty, kalafiora, brokuła i brukselki, także mających dobry wpływ na zdrowie. 2200 lat temu powstały pierwsze uprawy jarmużu. To Rzymianie docenili jego smak i właściwości. Z tamtego okresu pochodzą też pierwsze

My Chcemy Jeść
Gołąbki bez kapusty lub kotlety a'la gołąbki 204

Szybkie w przygotowaniu i do złudzenia przypominające w smaku klasyczne gołąbki. Choć oczywiście w 100% nie zastąpią nam znanego tradycyjnego dania ;) Idealne na sycący obiad. Zapraszam! Gołąbki bez kapusty Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 torebka ryżu 2 jajka średnia cebula papryka ostra i słodka łyżeczka majeranku 1 kostka rosołowa sól, pieprz bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Mięso

Tagebuch po polsku
Filet z miruny nowozelandzkiej w sosie chrzanowym 151

trzymałem w cieple. Filety oprószyłem mąką, smażyłem na rozgrzanym oleju, na jasnozłoty kolor po 4-5 minut z każdej strony. Osączyłem na ręczniku. Podałem z sosem chrzanowym, surówką z kapusty pekińskiej i pieczonymi w ziołach ziemniakami pepite

R'n'G Kitchen
Wegetariański paprykarz, Magiczne smaki 162

jeszcze do smaku. W Magicznych smakach  jak zwykle bardzo smacznie. Poprzednie relacje tu i tu .  Na poniższych zdjęciach: zielona kasza gryczana, warzywa w ziołach, surówka z kapusty pekińskiej z zielonymi oliwkami, fasolka w sosie pomidorowo-daktylowym (zaskakująco dobre połączenie) i kotlety warzywne z ziarnami. Desery: szarlotka z żurawiną (ok, ale tarta cytrynowa o wiele lepsza) i ciastko

Qlinarnie i Qlinarnie
Sajgonki na zimno 200

ociekają tłuszczem i są pełne surowych warzyw. Składniki: - kilka płatów papieru ryżowego (u mnie 6), - 1/2 czerwonej papryki, - 2 pałki selera naciowego, - 2-3 liście sałaty lodowej lub kapusty pekińskiej, - 1 mała cebula, - kiełki rzodkiewki, - 1 mała marchewka. Wykonanie: Warzywa myjemy, paprykę i sałatę kroimy w paski, marchew obieramy i obieraczką kroimy w cienkie paski, cebulę kroimy w półplastry, selera

Co na wege obiad?
3 sposoby na najlepsze frytki 14247

kalorii. To ani szczególnie dużo ani mało. Ale jeśli porcja ma już 200 g (628 kcal), do tego dwie łyżki majonezu (338 kcal), karkówka (311 kcal) i kapusta zasmażana (245 kcal), wtedy mamy : 628 + 338 + 311 + 245 = 1522 kcal, a to już sporo jak na jeden posiłek. Jednak jeżeli pozostaniemy przy porcji 100 g plus łyżka ketchupu (15 kcal), dodamy

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Klasyczna wegańska grochówka i "Na Wschodzie i..." 142

uszkodzę. Zostaje aparat kompaktowy. Otoczenie moich dań pozostawia wiele do życzenia. Wiem, ale dotychczasowe miejsce przeznaczone do jedzenia musi poczekać do odzyskania sprawności ruchowej. ----- Podobne: Grochówka po szwedzku Kapusta z grochem Grochówka Jeszcze niedawno skwer przed oknem zasypany był śniegiem, a któregoś dnia na drzewach pojawiła się szadź. Wygląd drzew skąpanych w słońcu był niesamowity.  A mnie wtedy wzięło

Weekendy w domu i ogrodzie
Dlaczego warto pić sok z kiszonych buraków 197

kilka słów Dlaczego warto pić sok z kiszonych buraków: – buraki są dostępne o każdej porze roku i do tego są bardzo tanie, – kiszone buraki tak jak kiszona kapusta, czy kiszone ogórki mają dużą ilość witaminy C i B, prawie dwa razy więcej niż świeże / surowe warzywa, mają właściwości przeciwwirusowe i wzmacniają odporność, – chronią nas przed anemią

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Barszcz czerwony Knorr 154

dostałam do przetestowania barszcz czerwony ekspresowy. Byłam bardzo zadowolona, ponieważ uwielbiam barszcz czerwony. Przygotowałam go według opisu na opakowaniu a żeby dopełnić całości smaku podałam ze smażonymi pierogami z kapustą i grzybami. Przyznam, że barszcz jest aromatyczny dzięki ziołom i można poczuć magię świąt pijąc go. Jedynym zastrzeżeniem jest to, że opakowanie jest przewidziane na pięć osób a tak naprawdę

Kulinarne życie