Domowe chlebki uwielbiam za ich zapach, smak i chrupiącą skórkę. Pamiętam przepyszny chleb mojej babci pieczony w chlebowym piecu na liściach kapusty.... ten smak i aromat do tej pory wspominam z utęsknieniem.... Sama do tej pory upiekłam zaledwie może 2-3 chlebki więc jestem początkująca w tej dziedzinie. Jednak ten wyszedł doskonały, chrupiący i pięknie pachniał. Do wypieku tego pysznego
Smakołyki Asijeść solo lub podawać z ryżem, ziemniakami lub kopytkami. Składniki: włoszczyzna (1-2 marchewki, 1 pietruszka, 1 mały kawałek selera, 1 kawałek pora , 3-4 liście kapusty włoskiej lub zwykłej ) – wszystkie warzywa drobno pokroić lub zetrzeć na tarce 250 g brązowej lub zielonej soczewicy 1-2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka mąki kukurydzianej mielony kminek, majeranek, czarny
Qlinarnie i QlinarnieSkładniki : 1/4 główki młodej kapusty 2 pomidory pęczek szczypiorku 3-4 łyżki oleju czosnkowego lub oliwy łyżka musztardy sól i pieprz do smaku Sposób wykonania : K apustę poszatkuj, posól, wymieszaj i odstaw , by puściła sok, a następnie odciśnij. Pomidory opłucz, pokrój w kostkę lub cienkie ćwiartki. Szczypiorek opłucz dokładnie pod bieżącą wodą, osusz i drobno posiekaj. Przygotowane składniki wsyp
Przepisy i porady kulinarneZimową porą kapusta króluje wśród warzyw w naszej kuchni. Najprostsza forma jej podania to klasyczna surówka z dodatkiem marchewki i jabłka
Milion Smakówkcal Maliny , szklanka - 150 gram - 43.5 kcal Porzeczki Czarne , szklanka - 150 gram - 52.5 kcal Dżem niskosłodzony, łyżeczka - 20 gram - 31 kcal Groszek konserwowy , 0.5 szklanki - 70 gram - 44 kcal Kapusta Pekińska , ćwierć główki - 125 gram - 12.5 kcal Marchew , sztuka - 50 gram - 10 kcal Ogórek , sztuka - 10 gram - 10 kcal Pomidor , sztuka - 150 gram - 21 kcal Rzodkiewka , sztuka - 10 gram
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkinich taki szałołt ze brokuła, kartołfli 22 i syra, ale przepis na niego, to już przidzie jutro. Smacznego:) 1 różnych nazw 2 fto 3 zna 4 danie z kapusty i ziemniaków 5 kiedy indziej 6 przepis 7 różnych 8 powiedziały 9 rzeźnika, w sklepie mięsnym 10 kawałek 11 łyżki 12 olej 13 koleżanka 14 powiedziała 15 było
Chop w kuchniprzepis zostanie opublikowany wraz z linkiem źródłowym. Tematem konkursu będzie " Jesteś tym, co jesz " czyli zdrowe potrawy z wykorzystaniem co najmniej jednego z sezonowych Warzyw: brukselka, buraki, cykoria,kapusta, marchewka, ziemniaki owoców : jabłka, gruszki! Każdy może zamieścić maksymalnie 2 przepisy ! Żeby wziąć udział w konkursie należy: 1) Polubić mój profil na fb Jedz zdrowo żyj zdrowo! (jeśli jeszcze
Jedz zdrowo żyj zdrowo!dbali o to, aby do każdego obiadu pojawiała się surówka, a na kanapce lądowała sałata, ogórek czy pomidor. Pamiętam jak w przedszkolu serwowano nam nawet kanapki z surówką z kapusty kiszonej z wędliną. Całkiem je lubiłam Dzisiaj, kiedy ciągle się spieszymy, mało kto pamięta o warzywnym dodatku. A przecież, warzywa powinniśmy jeść pięć razy dziennie. O tym, że marchewka jest
Mieszam w Garnkujeszcze ok. 5 minut, żeby smaki się połączyły, na koniec dodajemy resztę posiekanego koperku, mieszamy i już nie gotujemy. Świetnym dodatkiem do ozorów w sosie koperkowym jest zasmażana czerwona kapusta. Smacznego! The post Ozory w sosie koperkowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmałych sklepach mięsnych. Ja już swój znalazłam. :) Składniki: 2,5 litra zimnej wody 600 gramów surowej białej kiełbasy 200 gramów boczku wędzonego włoszczyzna jak do rosołu (oprócz kapusty) 5 średnich ząbków czosnku 3 średnie cebule sok z połowy cytryny 5-6 liści laurowych 6-8 sztuk ziela angielskiego majeranek sól, pieprz do smaku niewielka ilość oleju śmietana do zup zakwas
Garniec Magalieczosnku na kilka godzin. Po tym czasie mięso upiec w 200 st. C przez ok 40 minut. 4. Podawać wedle uznania - u nas z risotto i surówką z czerwonej kapusty. 5. Na zimno świetnie zastąpi wędlinkę na kanapce. Smacznego
Kuchnia domowa AniWielkopolski. Bazą potrawy są surowe, tarte ziemniaki bez dodatku gotowanych, jak ma to miejsce przy pyzach. Najlepiej smakują z omastą z boczku i cebuli z dodatkiem duszonej kiszonej kapusty ( po przepis zapraszam tu ). Bardzo proste i szybkie do przygotowania, jeśli dysponujesz już startymi ziemniakami. W dobie robotów i malakserów - dzisiaj to już żaden problem. W zastępstwie zawsze można wykorzystać dobre
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!makrele jeszcze z 5-8 minut makrela jest soczysta, aromatyczna, nie nasiąknięta tłuszczem, smakuje na ciepło i na zimno - można podać z czym się lubi np. ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej lub z pieczywem............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię