kapustą - 19268 przepisów (strona:1004/1285)

KLASYCZNE OGÓRKI MAŁOSOLNE 140

punkcie fermentacji oszaleli ostatnio wszyscy foodies na świecie: kapusta... Artykuł KLASYCZNE OGÓRKI MAŁOSOLNE pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Żeberka w sosie cebulowym. 217

Całość gotuję jeszcze ok. 3 minuty na wolniutkim ogniu aż sos zgęstnieje. Żeberka podałam z ziemniakami purre i Sałatką Rubinową  firmy ORZECH Sałatka rubinowa to surówka z białej kapusty i tartych buraczków, lekka, zdrowa i chrupiąca, doskonale pasująca do duszonych i pieczonych mięs. Polecam, bardzo smaczna :) Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Makaron w sosie pomidorowo-fasolowym z nutą pomarańczy 167

wtorki zawsze będzie makaron na obiad. Poza tym dwa dni w tygodniu, czyli w poniedziałki i w jeszcze jeden dzień w tygodniu będzie jakaś zupa. Wczorajsza, z kapusty jej smakowała, zobaczymy jak będzie dalej. Zrobiłam na obiad danie, którego przygotowanie zajmuje nie więcej niż 20 minut, ot tyle ile potrzeba czasu aby woda na makaron się zagotowała i sam makaron

greenscarf
Pieczone pierogi drożdżowe z serem 240

wspaniała przekąska, ale także element obiadu czy kolacji, jeśli przygotujemy je z wytrawnym nadzieniem. Przepis na pierożki znalazłam na stronie kotlet.tv , kiedy szukałam alternatywy dla klasycznych krokietów z kapustą i grzybami na wigilię. Przygotowałam pieczone pierogi, które okazały się hitem i świetną przekąską, gdyż większość z nich zamroziłam i w miarę potrzeby i chęci, wyjmowałam po kilka sztuk. W poniższym

Smakołyki Bereniki
MŁOT LOU – GOTHIC II: NOC KRUKA – ognisty trunek z Młotem Lou 174

smakował lepiej – zdecydowanie jego opary w wersji solo są niezbyt przyjemne i nie zalecamy próbować go samego. Dodatkowo połączenie tej mikstury z sosem z ognistego gulaszu (czyli mięsa w kapuście) okazało się bardzo niefortunne (nie podalibyśmy tego nawet orkom!). Pewnie Snaf ściemniał z mocnym sosem i po prostu potrzebował gorzałki do bezpośrednich celów… Jednakże mikstura ma swój potencjał i świetnie

Nerds Kitchen
Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem kiszonym, boczkiem i chlebem w sosie własnym. 184

ścinki mięsa 2-3 ziela angielskie kilka ziarenek pieprzu sproszkowana papryka ostra sproszkowana papryka wędzona mała garść suszonych grzybów litr bulionu warzywnego bądź mięsnego dodatki: ziemniaki gotowane,kluski śląskie, kapusta czerwona.. Wykonanie: roladki: 1. Każdy plaster wołowiny rozbij tłuczkiem. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Posmaruj musztardą. 2. Na środek każdego plastra mięsa połóż drobno pokrojony boczek/plaster boczku, ogórek kiszony

Fiolka w kuchni
Biały krem z pietruszki i selera z dodatkiem jabłek i smażonych na maśle listków szałwii 155

Listki szałwii opłukać, dokładnie osuszyć. Z obu stron podsmażyć na maśle, na średnim ogniu. Udekorować nimi zupę. Jeśli lubisz takie gęste, kremowe zupy, to spróbuj również kremu z białej kapusty z dodatkiem pieczarek , błyskawicznej zupy z cukinii lub lekko przecieranej zupy jarzynowej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Solić? Nie solić? 120

dań z jajek. Kolendrę najlepiej dodać do dań rybnych, mięsnych i z roślin strączkowych. Majeranek i tymianek to uzupełniające się wzajemnie bardzo aromatyczne zioła, które dodane do dań z kapusty oraz z roślin strączkowych nie tylko wzbogacą ich smak, ale uczynią potrawę lepiej strawną. Idealnie pasują także do ziemniaków. Liść laurowy pasuje do zup, sosów i wołowiny. Zwykłą sól kamienną

Kucharzyca
Szaszłyki z kurczaka z indyjskim chlebkiem naan 122

chilli 1 łyżeczka soli i pieprzu 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka papryki wędzonej 2 ząbki czosnku drobno posiekanego Składniki na sałatkę: ogórek zielony roszponka pomidorki koktajlowe mix sałat czerwona kapusta oliwa z oliwek pieprz i sól świeża natka pietruszki Przygotowanie szaszłyków: Pierś kroimy na kawałki, wszystkie składniki mieszamy w misce, dorzucamy kurczaka i odkładamy do lodówki na min. 1h. najlepiej

PaleoLife
Barszcz wigilijny 128

zakwas i zagotowujemy. Doprawiamy majerankiem, solą, pieprzem i cukrem. Nie bójcie się tego ostatniego, zdecydowanie nadaje wyrazistości potrawie.  Podajemy z uszkami, pierogami  lub pasztecikami z grzybami i kapustą

Czary - gary w kuchni
Dżem z jagód goji i nasion chia czyli raw food w praktyce 183

chwilę obecną przygotowałam z niej tylko kilka potraw między innymi: - doskonały mus z surowej czekolady ,  (przepis podam niebawem) - odpowiednik "Nutteli" czyli surowellę , - barszcz rosyjski z dodatkiem kiszonej kapusty oraz - rewelacyjny, a przede wszystkim bardzo zdrowy dżem z jagodami goji . I właśnie przepisem na ten ostatni smakołyk chciałabym się z Wami podzielić. Nie obyło się bez moich modyfikacji

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pierogi z burakiem i kozim serem 285

Pierogi w Polsce zna każdy. Nie muszą być jednak tylko z kapustą i grzybami, mięsem, czy ruskie. Raz na jakiś czas warto zdecydować się na inne nadzienie, które to tradycyjne danie uczynią wykwintnym! Do przygotowania pierogów z burakiem i kozim serem potrzebujemy: 500g. mąki do pierogów (Poznańska typ 500) 250ml. maślanki Duży burak Dwie gruszki Kozi ser Jałowiec Oliwa

MarcinChef
Jabłecznik z bitą śmietaną. 124

Wykonanie :   Jabłka obrać, umyć i zetrzeć na szatkownicy takiej do kapusty na cienkie plasterki, następnie posypać cukrem, cukrem waniliowy i cynamonem, wymieszać i na chwilę odstawić. Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem, dodać margarynę startą na tarce, cukier, cukier waniliowy i jajka, szybko zagnieść ciasto. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Większą połowę ciasta rozwałkować i przełożyć do blaszki. Jabłka

Sama słodycz i szczypta chili
Ryba zapiekana pod cebulowo-serową pierzynką 186

podsmażoną cebulkę. Na wierzchu posypać startym serem. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać kolejne 10 minut aż ser się rozpuści. Gotową rybkę podałam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty ze śmietaną

Monia miesza i gotuje
SAŁATKA A'LA MEKSYKAŃSKA 149

podanej kolejności: Filet z kurczaka pokrojony w kostkę i podsmażony z przyprawą meksykańską+ ketchup+ pieczarki pokrojone i podsmażone+ kukurydza z puszki+ majonez+ ogórek konserwowy+ ketchup+ filet z kurczaka+ majonez+ kapusta pekińska.                                                  Smacznego

Zrób to smacznie