Składniki: 100 g ugotowanego brązowego ryżu 1 pomidor 1 ogórek 1/4 główki kapusty/ sałaty 50 g żółtego sera 50 g wędliny 2 sosy sałatkowe włoskie Przygotowanie: Wszystkie składniki pokroić w kostkę, sałatkę porwać na mniejsze części, dodać do nich ryż i sos sałatkowy przygotowany według instrukcji na opakowaniu. Wszystko dokładnie wymieszać. SMACZNEGO
Malinowo w kuchnipuszyste tak jak tradycyjne racuchy. Są średnio grube, miękkie i delikatne. Można do nich dodawać dowolne owoce sezonowe zamiast truskawek. ...a dla lubiących placki mam jeszcze placki z kiszonej kapusty (fuczki) ... ...albo placki z cukinii
Codzienna kuchnia niecodziennamogą być tez z dodatkiem szpinaku. Zazwyczaj w Niemczech podaje si ę je z kawałkami boczku, kiełbaski lub kapusty kiszonej, we Włoszech ze śmietaną lub masełkiem szalwiowym. Dla odmiany moje sp ätzle podałam z podsmażonymi pomidorkami. Smacznego :) SKŁADNIKI
La grande e la piccola cuocajajek. Jeśli chcecie mieć pewność, że nie rozpłyną się podczas smażenia, radzę dodać 1-2 jajka. A jeszcze bardziej polecam polane sosem koperkowym i podane z surówką z młodej kapusty. Składniki: 1 nieduża cukinia 1 szklanka ziaren ciecierzycy ząbek czosnku sól, pieprz, kminek, słodka papryka, tymianek, oregano olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia Surową ciecierzycę namoczyć na całą
Czerwień i błękitRoman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kochani! W „Kuchni Smaków” przygotowania kulinarne do Świąt toczyły się pełną parą. Kuchnię wypełniały zapachy pierników, kapusty z grzybami, kompotu z suszu z dodatkiem korzennych przypraw…. Zapachy te otulały nas, najbliższych i znajomych przecząc wszystkim tym, którzy mówili, że „Świąt nie czują”. A my je poczuliśmy
Kuchnia smakówkuleczki lekko spłaszczone z wgłębieniem pośrodku - kluski śląskie. Nasza propozycja kluseczek przybrała wersję po śląsku z podsmażoną cebulką i boczkiem. Agnieszka proponuje podać je z surówką z kiszonej kapusty, ja bym dorzuciła tu jeszcze roladkę bądź kotlecika. I pomysł na obiad gotowy! Kluski śląskie www.kuchniasmakow.blogspot.com 1 kg ziemnniaków - najlepiej starych mąka ziemniaczana 1 jajko sól Ziemniaki gotujemy. Przeciskamy przez
Kuchnia smakówKoktajl truskawkowo - bananowy z kaszą gryczaną Koktajl truskawkowy z natką z pietruszki i jagodami goji Semifreddo jagodowo-truskawkowe Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Sorbet truskawkowy Surówka z młodej kapusty z truskawkami Truskawkowy koktajl na maślance Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Woda truskawkowo - miętowa
Moja smaczna kuchniasię do jej wskazówek, ćwiczeń można uzyskać harmonię w życiu. W książce znajdziemy również przepisy na proste śniadania, obiady, czy nawet koktajle, ja przygotowałam chrupiące chipsy z kapusty i muszę przyznać, że są wyśmienite. Autorka proponuje również zestaw ćwiczeń Yogix, dzięki którym zwiększymy naszą energię, wyciszymy umysł i nabierzemy chęci, do zmiany na lepsze. Na samym końcu
Kukuleczkismak powalał. Goście byli zachwyceni delikatnym ciastem i farszem zaskakująco intrygującym w smaku. Karmuszka- tradycyjna zupa regionalna,mieszanka wpływów kuchni polskiej i niemieckiej. Dominujące potrawy niemieckie w postaci kapusty, fasoli, mięs oraz akcenty polskie, jak obecność domowej śmietany, ziół i tradycyjnego wywaru rosołowego. Oto parę fotek fot.: Luc Chives FotoSlad.pl oraz Joanna Gralik
Różowa kuchniaburgera. Daj na samym początku więcej masła klarowanego, później nie będziesz musiał dodawać, co jest lepsze, bo mięso nie będzie tak chłonąć tłuszczu. Odsącz na papierowym ręczniku, podawaj z kapustą pekińską i bułką. Choć ja podałam je obok maślanego ryżu;) Smacznego
Zasmakuj Kuchnifilety obtaczać w jajku, w bułce i na bardzo gorącym oleju smazyć na rumiano z każdej strony ugotowane ziemniaki utłuc z 2 łyżkami gęstej śmietany, posiekanym koperkiem z pietruszką kapustę kiszoną 50 dag wymieszać z jedną pokrojoną cebulą, do smaku cukrem pieprzem, olejem, zieleniną, filety podać z ziemniakami, surówką - filety w panierce z orzechami maja aromatyczny smak i bardzo smakują
W Mojej Kuchni Lubiępokroić na 3-4 cm grubości porcje do szybkowara wlać śmietanę z mąką i miksować pałką blendera doprowadzając do zagęstnienia sosu podać z tłuczonymi ziemniakami i np. zasmażaną czerwoną kapustą - szynka w tym sosie to sama rozkosz jedzenia..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięCzas na dietetyczne gołąbki. Użyłam do nich zamiast tradycyjnych liści kapusty to liści botwinki. Ja wiem, że to są bardzo małe liście i zawijanie tych gołąbków trwa i człowiek spędza jakiś czas czując się jak ten przysłowiowy "świstak co siedzi i zawija", ale myślę że warto raz na jakiś czas się poświecić. Bo gołąbki są pyszne
Bernika - moj kulinarny pamietnikCzekamy na młode warzywa i owoce każdego roku. Najpierw na rzodkiewkę, sałatę, kapustę, kalafiora, fasolkę szparagową, młode ziemniaki. Truskawki, czereśnie, porzeczki. Jednocześnie mamy to wszystko na wyciągnięcie ręki przez okrągły rok w pierwszym lepszym supermarkecie. Pomidory z Hiszpanii, ziemniaki z Grecji, pierwsze truskawki pod koniec kwietnia z Węgier, a nie z polskich szklarni. Coraz częściej mówimy
bistro mamaGulasz z szynki z pomidorami. Podałam z kaszą i surówką z młodej kapusty . Prawda, że smaczny obiad? Jeśli macie ochotę na takie danie to zapraszam na poniższy przepis. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie tutaj . Zebrało się dość sporo przepisów na różne mięsa. Składniki 70 dag szynki bez kości 2 łyżki masła klarowanego 1/2 l gorącej wody 1 duża
O kuchni z uczuciem