kapustą - 19268 przepisów (strona:997/1285)

Sałatka z wężymordem (skorzonerą) i czarną quinoą 134

Zeszłej jesieni odkryłam wężymord, znany też pod nazwą skorzonera. Zakochałam się w tym warzywie. Doprawdy nie mogę pojąć, dlaczego nie gości na stałe w naszych warzywniakach obok marchwi i kapusty, a ponoć kiedyś był bardzo popularny na polskich stołach. Smakiem przypomina białe szparagi, a konsystencją marchew. Niestety cena jest dość wysoka, ale zapewne dlatego, że dostępny jest głównie w wersji

Quinoa Raz!
Satay - kurczak w mleku kokosowym 195

wymieszać i odstawić na 1 - 2 godziny. Nabić na patyczki do szaszłyków. Tak przygotowane szaszłyki grillować na obie strony po kilka minut, przed podaniem posypać mielonymi orzechami nerkowca. Sałatka: kapusta pekińska cebula czerwona marchewka jabłko natka pietruszki Wszystkie składniki dość drobno posiekać, przed podaniem polać sosem  wafu

Lubię to gotuję
Bezglutenowe wrapy z ciecierzycy. 264

opcjonalnie suszone zioła, czarnuszka, kminek, papryka łyżeczka oleju do smażenia Dodatki: Dowolne warzywa, ja użyłam następujących (wszystkie surowe): awokado do posmarowania (doprawione papryką, solą, pieprzem),  sałata,  czerwona kapusta,  papryka czerwona  możesz też dodać np. gotowane mięso z piersi kurczaka lub kawałek ulubionego sera   PRZYGOTOWANIE 1. W dużej misce wymieszaj ze sobą mąki i siemię, zalej

Powiedz dietom nie
Pierogi z mięsem i pieczarkami 178

Pierogi to coś co u nas w domu lubimy najbardziej. Lepimy je nie tylko na święta z kapustą i grzybami oraz z farszem rybnym, lecz także w ciągu roku. Z mięsem, z grzybami, z serem, z twarogiem, czy na słodko z jagodami lub innymi owocami. Pierogi są o tyle wdzięczne, że możemy je faszerować naprawdę do woli. Ciasto jest elastyczne

Zasmakuj Kuchni
Mielonka warzywna zamiast kostki do słoików na zimę 86

spożywczych dodatków. Dlatego postanowiłam przygotować własną mieszankę warzywną, która podkreśli smak moich zup, sosów i innych dań na bazie wywarów. Składniki: 1 kg marchewki ½ kg selera 1 kg kapusty włoskiej 1 kg pietruszki 1 kg cebuli 1 kg kalarepki 1 kg soli Wykonanie: Warzywa umyć, obrać, pokroić, następnie zmielić przez maszynkę i wymieszać z solą. Przełożyć do słoików

Tradycyjna Kuchnia
Pulled pork najlepszy! Z malinowym sosem BBQ (Slow cooker) 146

powolnemu gotowaniu jest bardzo soczysta i po prostu rozpływa się w ustach. Możemy ją użyć do wrapów, tacos, podać z batatami lub prostą sałatką, np. taką. z czerwonej kapusty. Do tego idealnie pasuje malinowy sos bbq , który na ostatnim grillu zrobił furorę. Jak widzicie na zdjęciu, została tylko jego resztka, ledwo udało się fotkę zrobić, takie miał wzięcie Przygotowywanie potraw

PaleoLife
Kotlety z łososia 177

przypadną do smaku każdemu. Kotletciki mielone z łososia można podać z podsmażonymi warzywami, warzywną sałatką lub zrobić z nich burgery. Świetnym dodatkiem do kotletów rybnych jest surówka z kiszonej kapusty lub sałatą rzymską z ugotowanymi al dente różyczkami brokuła, posypanymi prażonym słonecznikiem i pomidorkami koktajlowymi. Można je podawać również z ziemniakami i surówką colesław . Przepis na kotlety mielone z łososia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rollo czyli tortilla z kurczakiem i warzywami 134

firmie Fanex , która ma wspaniałe produkty. 5 placków tortilla klik 800 g piersi z kurczaka do smaku : sól pieprz czosnek niedźwiedzi Klos Pol chili 3 łyżki oleju Sałatka: 1/2 kapusty pekińskiej 2 garście roszponki 2 pomidory 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 cebula sól pieprz ketchup klik sos tysiąca wysp klik Filet z kurczaka cieniutko pokroić w plasterki

Ewa w kuchni
Naleśniki - najlepsze ciasto 228

lubi! Delikatne, puszyste i bardzo smaczne;) Wariantów podania jest mnóstwo, można je jeść na słodko, na słono, z mięsem lub z rybą, z kapustą i grzybami - wtedy powstają krokiety, czyli zawijane panierowane w bułce naleśniki i smażone na rumiano. Jest wiele przepisów na ciasto naleśnikowe. Można dodawać tylko mleka, mleka z wodą, mleko z wodą gazowaną, różną mąkę i proporcje

Zasmakuj Kuchni
Powrót do źródeł w kuchni 226

poszukiwanie doświadczeń w plenerze. Na łące, jeziorze czy w lesie odkrywają nowe możliwości integracji kuchni z naturą. Prawdziwi, kulinarni artyści nie ograniczają polskiej kuchni do schabowego, golonki, czy kapusty, a dążą do poszukiwania nowych smaków, sposobów przygotowania i serwowania tradycyjnych potraw. Nowe poszukiwania I stotny wpływ na zmiany w kuchni ma sposób przygotowywania potraw. Wraz z upływem czasu zmieniają się

Kuchcik gotuje
Hot dog z parówką i sałatką 176

Wszyscy zawsze uwielbiają takie hot dogi. łatwe w wykonaniu i każdy będzie zadowolony. Zaczynamy od przygotowania sałatki , kapustę, pokrojone pomidorki, pokrojone ogórki, posiekany szczypiorek i natkę pietruszki, rzodkiewki pokrojone w plasterki wymieszać. Przygotować sos – taką samą ilość majonezu jak i ketchupu wymieszać razem w miseczce. Polać warzywa oliwką z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Odstawić. Do gorącej wody dodać

Kuchnia Pokoleń
Kotlety "ruskie" 151

Pierogi ruskie wszyscy znają i kochają a ja dziś przedstawiam inną wersję tych ruskich pierogów. Smakują obłędnie z sosem z maślanki i surówką z białej kapusty. Popróbujcie bo i szybko się je robi i znikną szybko. Takie kotlety smakują wybornie o każdej porze roku. Kotlety "ruskie". ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Cukinia raz, cukinia dwa 137

pomysł dowozu świeżych warzyw do domu. Nie dość, że świeże, to przede wszystkim nie produkowane hurtowo od linijki na potrzeby sieci handlowych, odpowiednio opryskiwanych. Pomidor smakuje i pachnie pomidorem, kapusta ma ślady konsumpcji przez małe stworzenia, a cukinia wygląda jak cukinia, a nie jej miniatura. Dziś rzecz właśnie o cukinii. Była tarta z cukinii , były placki z cukinii i marchewki

Kucharzyca
Kotlety z kalafiora 160

muszkatałową. Dodać jajko i bułkę tartą, następnie dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z obydwu stron po kilka minut. Podałam z surówką z kapusty pekińskiej i kiełków brokuła

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!