bywa bardzo kwaśny. Przygotowanie domowego zakwasu trwa kilka chwil i jest niebywale proste. Dla przyspieszenia procesu kiszenia można dodać trochę zakwasu na chleb lub soku z kiszonki (ogórki, kapusta). Naczynie z zakwasem powinno stać w ciepłym pomieszczeniu. Składniki: 800 ml wody 8 płaskich łyżek mąki pszennej razowej 4 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 5 ziarenek czarnego
Codziennik Kuchennysprawdzenie efektu przyprawiania masy na babkę, i również mięsa na pasztet czy kotlety. Babkę ziemniaczaną podaje się pokrojoną na duże kawałki z dodatkiem kwaśnej śmietany, kiszonych ogórków, kiszonej kapusty lub innej surówki. Doskonałym dodatkiem do babki będzie sos grzybowy np. pieczarkowy. Wiele osób uważa, że babka najlepiej smakuje dzień po upieczeniu, podsmażona na złoty kolor na patelni. Składniki
Codziennik Kuchennykolendra, całość to prawdziwa eksplozja smaków. Znajdziecie tu jeszcze jeden zaskakujący smak, mianowicie prażony i utarty ryż nadaje potrawie lekko popcornowy posmak. Sałatkę podaje się na liściach sałaty, kapusty lub z ryżem. Wybrałam wersje z liśćmi sałaty, które zwija się i zjada wraz z mięsem. Serwowana jest na ciepło lub zimno, w obu wersjach jest dobra, choć na zimno
Codziennik Kuchennyżywe przetwory", które podczas fermentacji zmieniają smak i kolor. Na moim blogu znajdziecie przepis na ogórki małosolne , kiszoną brukselkę i kiszone ogórki i cukinie , prasowankę z białej kapusty . Dziś pora na odrobinę szaleństwa czyli mix warzywny. Do słoja wrzuciłam to co nawinęło mi się pod rękę i specjalnie dodałam buraki, bo chciałam aby warzywa pięknie się zabarwiły. Efekt
Codziennik Kuchennylodówki i przechowywać przez kolejne dwa tygodnie. Składniki na żur: 2,5 litra zimnej wody 600 gramów surowej białej kiełbasy 200 gramów boczku wędzonego włoszczyzna jak do rosołu (oprócz kapusty) 5 średnich ząbków czosnku 3 średnie cebule sok z połowy cytryny 5-6 liści laurowych 6-8 sztuk ziela angielskiego majeranek sól, pieprz do smaku niewielka ilość oleju śmietana
Garniec Magalierobię, i często zmieniam składniki ale zawsze jest pyszna, a to najważniejsze. :) Taką sałatką najedzą się 4 osoby. Przepis: Składniki: Miks sałat (ja miałam taki: sałata lodowa, kapusta, radicchio, endywia, sezonowe sałaty dodatkowo - cukinia i marchewka.) 2 pomidory pęczek rzodkiewek 1 puszka czerwonej fasoli 150 gramowa puszka kukurydzy 235 gramowy słoiczek oliwek 200 g sera feta
Mój pomysł naminuty. 9. Kluski wykładamy łyżką cedzakową do półmiska. 10. Kluski śląskie gotowe do spożycia z ulubionym sosem lub masełkiem. Jako dodatek idealnie pasują również buraczki lub czerwona kapusta. Polecam
Mój pomysł naprażonymi jabłkami Szarlotka Pyszne ciasto dyniowe Placuszki dyniowe Dżem dyniowy Sałatka z gruszką, serem pleśniowym i boczkiem Pyszny domowy kurczak z warzywami z piekarnika Dżem bananowy! Krokiety z kapustą i pieczarkami (przedsmak świąt) Festiwal kuchni amerykańskiej Festiwal kuchni włoskiej (tak obiecuję, ale mam nadzieję, że w końcu się uda!) Pyszny Restaurant Week A jak Wam minął tegoroczny urlop? Jakie
Cooking MonsterTUNA POKE BOWL to klasyk kuchni hawajskiej. Świetna kompozycja surowego tuńczyka... Artykuł Hawajska tuna poke bowl pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEłupinach. Smażyć z różnych stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odłożyć na ręcznik papierowy dla odsączenia z nadmiaru tłuszczu. ----- Podobne: Boczniaki w zatarowej panierce Kotlety jaglano-ziemniaczane z kapustą Kluski śląskie Najlepsze falafele jadłam do tej pory w Berlinie. Takich wegetariańskich fast foodów brakuje mi w Warszawie. Te, które spotykam odpychają mnie zapachem starego oleju :( Berlin - Brama Brandenburska Katedra niemiecka
Weekendy w domu i ogrodziedanie samo w sobie jest bardzo proste. Wyraziste w smaku i z zielonym farszem, jak przystało w tym najzieleńszym dniu w roku! :) No i jedna z moich ulubionych odmian kapusty - jarmuż! Wspomaga pracę układu sercowo- naczyniowego, wspiera wzrok i ma właściwości antynowotworowe. To tylko nieliczne dobre właściwości tego warzywa, które w naszym kraju wciąż jest jeszcze niedoceniane
Kuchnia w Słońcu SkąpanaŚniadanie 10:30 Sok wyciśnięty z jabłka i selera naciowego. Zupa 13:00 Zupa ziemniaczana z ciecierzycą. II Danie 16:00 Babciny obiadek. Schab, ziemniaki, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka. Podwieczorek 17:30 Ciastka bananowe z owsianką, słonecznikiem, siemieniem lnianym i nasionami chia. Kolacja 19:00 Chleb z olejem lnianym, pomidorem i sałatą. Ostatnie wpisy
lady-och-mistrzyni.blogspot.comtaką ilością wrzącej wody, by przykryło mięso. W razie potrzeby dolewać gorącej wody. Dusić przykryte mięso do miękkości (ok. 25 minut). Podawać z ziemniakami lub kaszą oraz buraczkami lub kapustą
Czerwień i błękit