kapustą - 19268 przepisów (strona:993/1285)

Zielony koktajl oczyszczający 408

Dzień bez koktajlu jest dniem straconym! A tym bardziej, jeśli koktajl jest zielony, a zielony=bardzo bardzo zdrowy. Zatem dziś króluje u mnie jarmuż. Ta odmiana kapusty (tak, tak... jeśli jeszcze nie wiesz, nie jest to ani sałata,ani trawa, ani nic innego) pełna walorów odżywczych i o bajecznym kolorze, przyznajmy szczerze, sama w sobie jest po prostu niesmaczna - twarda

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Polędwiczka w sosie musztardowym 305

garnuszka, dodajemy musztardę, mieszamy i na małym ogniu podgrzewamy powstały sos. Zdejmujemy mięso na talerz i polewamy sosem. Podajemy z ziemniakami i dowolnym dodatkiem, u mnie sałatką z czerwonej kapusty. Palce lizać

Anielska Kuchnia Ani
ryba nototenia z piekarnika na pyszny lekki obiad... 178

elektryczny nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec 15 minut, następnie na termoobiegu 160 C piec z 10 minut, rybę taką lubimy z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej, smakuje również na zimno do pieczywa............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Barszcz biały na żeberkach (z jajkiem i białą kiełbasą) 98

śmietaną i chrzanem.   Barszcz podawać z kiełbasą i ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo. (*) "Zupy gotowane na zakwasach mącznych - to żury i żurki. Natomiast obecność kwasu np. z kiszonej kapusty - czyni zupę barszczem." ( klik )   Więcej różnicach miedzy barszczem białym, a żurkiem już niebawem w osobnym poście

Di gotuje
Kotlety pęczakowo - ziemniaczane 167

dolewamy nieco świeżego. W wilgotnych dłoniach formujemy kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron do zrumienienia.   Świetnie smakują z sosem grzybowym i surówką z białej kapusty. Smacznego

Maminek kulinarny
Kiszone liście winorośli do faszerowania 161

Kiszone liście winogron wykorzystuję do przygotowania sarmali - rumuńskiego dania, które można też przyrządzić z kiszonych liści kapusty. Sarmale są miniaturkami naszych gołąbków. Liście do zawijania farszu mięsno-ryżowego nie muszą być duże, bo nakładamy na nie łyżeczką niewielką ilość nadzienia. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
KISZONE LIŠCIE WINOROŚLI DO GRECKICH GOŁĄBKÓW 132

zwijany w rulonik i wkładamy do słoiczka.Dodajemy do każdego słoika Ząbki czosnku ,gorczycę,kawałek chrzanu i koper.Zalewamy osolonej wrzątkiem i zakręcamy.Mam nadzieję , że wyjdą dobre.Robiłam kapustę kiszoną na kiszone gołąbki i było super ,może i to wyjdzie całkiem niezłe ha ha.Smacznego!.Słoiczki zostawiamy na 3 dni w mieszkaniu ,aby się zakisiły potem wynosimy je do piwnicy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
“Qmam kasze”-recenzja 110

ugotowała z tej ksiązki? Na pewno smakowicie wygląda słodka polenta z brzoskwinią i czekoladą, polenta na słono z boczniakami, paprykarz jaglany, sałatka ze szczawiu, jaglanka z cykorią, czerwona kapusta z mango, pęczak z ostrą truskawką. Poza klasycznymi lodami jaglanymi, większość przepisów to naprawdę nowe, ciekawe połączenie. Doskonała inspiracja na jesienne chłody! Qmam kasze, czyli powrót do korzeni Autorka: Maia Sobczak

Ugotowane pozamiatane
Jednogarnkowe 140

pieczemy dość wolno  około 2 ,2,5 godziny aby mięso i ziemniaki spokojnie dochodziły do miękkości ,kiedy mięso i ziemniaki będą już miękkie podaje z surówką z kapusty pekińskiej i gotowe

Mój Smak
Lodowa sałatka 144

pozostawiam Państwu i zapraszam do zrobienia w domku .    Składniki            1 podwójna pierś z kurczaka            1 kapusta lodowa           2 pomidory            1 papryka czerwona            1 puszka kukurydzy

Mój Smak
Surówęcia 3 119

kiszony        2 łyżki jogurtu greckiego        sól        pieprz czarny       1 mała cebula   Wykonanie  Kapustę szatkujemy bardzo cienko , pomidora i cebulę  kroję w drobną kostkę ,ogórka zielonego kroję w połówki ,a ogórka małosolnego ścieram na tarce o grubych oczkach , kiedy mamy wszystkie warzywa już

Mój Smak
Jak zrobić idealny rosół 165

pora, dodajemy porcję makaronu i całość zalewamy rosołem. Posypujemy natką pietruszki. A teraz przepis na rosół. Oczywiście każda gospodyni ma swój przepis. Niektórzy lubią dodawać lubczyk, niektórzy dodają kawałek kapusty. Ale podstawowy przepis jest ten sam i tak właśnie ja przygotowuję rosół w swoim domu. Rosół drobiowo – wołowy pół wiejskiej kury 500 g szpondra wołowego 3 marchewki 2 pietruszki pół

Posadzone i zjedzone
PASZTET Z KASZY JAGLANEJ CIECIERZYCY I CUKINII 534

posmarowałam olejem i wysypałam tartą bułką. Przełożyłam do niej pasztet. Piekłam przez około godzinę w 180 stopniach. Smacznego! Polecam również inne pasztety: PASZTET Z KASZĄ JAGLANĄ KISZONĄ KAPUSTĄ GRZYBAMI  I SUSZONYMI POMIDORAMI DOMOWY PASZTET

potrawyregionalne
Barszcz ukraiński jarski 94

dodałem starte jarzyny, wlałem 6 szklanek wody. Posoliłem, gotowałem na małym ogniu. Pomidory pokroiłem, poddusiłem na maśle ( 1 łyżeczka ). Przetarłem na sitku, dodałem do do warzyw. Dodałem ziemniaki i kapustę, gotowałem do miękkości. Wyjąłem zieleninę. Dodałem fasolę, cukier, pieprz i oba koncentraty. Śmietanę wymieszaną z mąką zaprawiłem kilkoma łyżkami gorącej zupy, wlałem do zupy, zagotowałem, mieszając. Dodałem roztarty czosnek

R'n'G Kitchen
Śliwella czyli Nutella ze śliwek 1284

warto było pojawić się w Strzelcach, przyjrzeć się procesowi smażenia powideł, starym maszynom rolniczym, sposobom wyrabiania wikliny. Ale też skosztować miodu, wędlin, chleba ze smalcem, czy tradycyjnych "kluchów" z kapustą. :) Strzelce Dolne istnieją na mapie od XIII wieku. Jest to wieś położona w pradolinie Wisły, przy mieście wojewódzkim Bydgoszcz. Leży w paśmie Parku Krajobrazowego Doliny Dolnej Wisły. Strzelce Dolne

Garniec Magalie