kapustą - 19268 przepisów (strona:1025/1285)

Jarzynka na zimę do słoików 364

sosów i mięs ) Składniki : 1,25 kg marchewki 65 dkg pietruszki    ( korzeń ) 65 dkg selera         ( korzeń ) 25 dkg cebuli 25 dkg kapusty włoskiej 20 dkg porów 20 dkg natki pietruszki  10 dkg natki selera 60 dkg soli Sposób wykonania :  Wszystkie warzywa umyć obrać i zetrzeć na najdrobniejszej tarce.Natkę pietruszki oraz selera

Przepisy i porady kulinarne
Przepis na chrupiące skwarki. 221

nieraz spalone,twarde i nieraz nie świeże. tak więc warto je mieć pod ręką w swojej lodówce. Możemy je używać do smażenia jajecznicy,można dodawać do kapusty oraz polać nimi ruskie pierogi są wtedy pyszne. Zobacz jak je wykonać :  http://youtu.be/-ZQ9wJNSUoc

Przepisy i porady kulinarne
Kapusta - poprawia widzenie. 124

Biała,włoska,czerwona, brukselka, różne odmiany kapusty mają wiele cennych składników odżywczych. Najcenniejszym jest beta-karoten, czyli prowitamina A, który poprawia widzenie po zmroku. Dzięki dużej ilości mikroelementów, w tym żelaza, kwasu foliowego i miedzi, warzywo to skutecznie wspiera leczenie anemii.  Świeże liście zawierają substancje, które chronią śluzówki. Picie soku z nich wyciśniętego ( szklanka dziennie ) łagodzi objawy choroby wrzodowej

Przepisy i porady kulinarne
Jak zapobiec farbowaniu dłoni podczas krojenia czerwonej kapusty lub buraczków ćwikłowych. 124

Fotolia.com  Jeśli planujesz kroić czerwoną kapustę lub czerwone buraczki, posmaruj najpierw swoje dłonie cienką warstwą oleju jadalnego, dzięki temu twoje dłonie mniej się zafarbują i łatwiej je później umyjesz.   Możesz je też natrzeć rozpuszczonym w wodzie kwaskiem cytrynowym.  Dobrym i skutecznym sposobem jest także wykonywać tę czynność w rękawiczkach gumowych, wtedy nie musimy myć rąk

Przepisy i porady kulinarne
Sałatka z tuńczykiem 279

pracy, na drugie śniadanie, na kolację jako samodzielny posiłek, jak również jako dodatek do dań głównych. Pożywna, warto zrobić więcej i zabierać w pojemniczku do pracy! Składniki: Pół kapusty pekińskiej,  4 pomidory,  4 ogórki kiszone,  1 papryka czerwona,  4 jajka gotowane na twardo,  1 puszka tuńczyka w kawałku, w sosie własnym, kawałek pora

kgwjanczewo
Łosoś z piekarnika z kardamonem i imbirem 156

minut,następnie piekarnik wyłączyć i łososia pozostawić w zamkniętym wyłączonym piekarnku jeszcze na 5 minut ,by doszedł łososia podałam z puree ziemniaczanym z pasternakiem (przepis tutaj ) i surówką z kapusty pekińskiej                                                  ŻYCZĘ SMACZNEGO

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szybka sałatka z jarmużem 269

Jarmuż - ostatnio najbardziej popularne warzywo w Polsce polecane przez wszystkich dietetyków oraz trenerki fitness. Jarmuż jest to odmiana kapusty o długich, pomarszczonych liściach. Jest on bogaty w błonnik, białko, potas a także w witaminy C i K.  Moją propozycja jego spożycia to w formie sałatki z sosem winegret :) Potrzebujemy: pól opakowania umytego i pokrojonego jarmużu 2-3 pomidory

Kolejny blog o gotowaniu
Kluseczki szpinakowe 194

wrzątek i gotować ok 1 min od wypłynięcia. Podawać na gorąco z dowolnym sosem lub gulaszem. U mnie: z  Pieczenią "Chwała Południa" , sosem pieczarkowym i surówką z kiszonej kapusty

Kto ugości moich gości?
Drożdżowe paszteciki z mięsem. 159

language:EN-US;} Paszteciki dobrze smakują podane do barszczu czerwonego na gorąco lub na zimno jako przekąska. Farsz możemy również przygotować z samego mięsa gotowanego lub warzywny np. z kapusty kiszonej i pieczarek. Jednak uważam, że ten jest najsmaczniejszy :) Podane proporcję wystarczają na przygotowanie około 22 sztuk pasztecików. Składniki na farsz: 500 g mielonego  mięsa  wołowo – wieprzowego

Symfonia smakowa
Chorwackie smaki - czyli podróż do Dalmacji cz. 1 197

Chorwacji i kolejnej wycieczki czyli wyspy Hvar i Brać gdzie czas się zatrzymał i robi to piorunujące wrażenie. Na statku czekał na nas również obiad w postaci surówki z kapusty oraz grillowanej makreli: Ryba była bardzo dobra, mięso delikatne - palce lizać ;) W drugiej części pokaże wam co jedliśmy na co dzień oraz pewien śmieszny napis nad jedną z chorwackich restauracji

Kolejny blog o gotowaniu
Som tam - sałatka z zielonej papai 242

niej znakomitą Som tam - ostrą   sałatkę, bardzo popularna w  Tajlandii, gdzie w zależności od regionu ma wiele wariantów. Może być podawana z zieloną fasolą wężową, białą kapustą, suszonymi krewetkami, solonym krabem, grillowanymi owocami morza, tamaryndowcem itd.  Przeczytaj także Jak zjeść papaję . Czas przygotowania: 10 minut Porcje: 2 Składniki: Zielona papaja, 2 ząbki czosnku, 1-2 czerwone chili

SzczyptaSmaQ
Witaminki, witaminki :) dla chłopczyka i dziewczynki 162

Składniki: 2 kg marchewek 1 mały burak 1 pomidor 3 jabłka 1 gruszka 1 seler 1 pietruszka biała 2 gałązki pietruszki natki 1 ząbek czosnku 1 kapusta biała 1 pęczek rzodkiewek Przygotowanie: Warzywa dokładnie myjemy i obieramy, Następnie przepuszczamy przez sokowirówkę

ClauditteMissCooking
Kotlety mielone w panierce owsianej 150

aromatyczne, soczyste i sycące, że nawet mój 18 miesięczny synek zjadł dwa na raz :) Składniki: 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowe 1 duża cebula 5 ząbków czosnku 20 g kapusty kiszonej 2 jajka oliwa z oliwek ( do smażenia) 2 łyżki bułki tartek 1 łyżka sezamu 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka przyprawy grillowej sól i pieprz do smaku

ClauditteMissCooking