kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:41/199)

Sałatka z kapusty pekińskiej , kurczaka i rzodkiewki 174

Sałatka z kapusty pekińskiej, kurczaka, rzodkiewki i ogórka konserwowego jest bardzo szybka do zrobienia. W czasie gdy samży się kurczak, kroimy pozostałe składniki, wrzucamy do miski, dodajemy majonez, odpowiednie doprawiamy i gotowe :) Składniki: 1 kapusta pekińska 300 g piersi z kurczaka 5 ogórków konserwowych pęczek rzodkiewki 3 łodygi selera naciowego 1/2 białej części pora majonez olej do smażenia słodka czerwona

magiczna kuchnia Kasi
Gołąbki w kapuście pekińskiej 113

Bardzo smaczne gołąbki w kapuście pekińskiej w sosie pomidorowym. Równie smaczne jak te tradycyjne w białej kapuście a ich dodatkową zaletą jest to że robi się je bardzo szybko. 10 sztuk gołąbków 1 duża kapusta pekińska 350 gramów mięsa mielonego wieprzowego 100 gramów zwykłego białego ryżu  1 mała cebula sól pieprz majeranek malutki ząbek czosnku pół łyżeczki słodkiej papryki(...)wystudzić. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na odrobinie tłuszczu. Mięso mielone przełożyć do miski dodać przyprawy, ryż i podsmażoną cebulkę. Masę na gołąbki dokładnie wymieszać. Liście kapusty oddzielić opłukać pod zimną wodą następnie zalać wrzątkiem i odstawić na ok 3-4 minuty aby nieco zmiękły. Następnie liście osączyć i odciąć grube końcówki. Na każdym liściu układamy porcję farszu

Andzia Pichci
Sałatka z kapusty pekińskiej, a'la colesław 141

Dzisiaj sałatka, która idealnie komponuje się z mięsami. Prosta i pyszna sałatka z kapusty pekińskiej, a'la colesław. Składniki: 1 niewielka kapusta pekińska 1 duże jabłko 1 duża marchewka 1 średnia cebula czerwona 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego 2 czubate łyżki majonezu duża garść posiekanej świeżej natki pietruszki 2 łyżki soku z cytryny 1 płaska łyżeczka cukru pudru sól

Smak mojego domu
Sałatka pekińska 42

stołu! Przepis na sałatkę pekińską jest bardzo prosty i nie wymaga wielu składników. Produkty do jej przygotowania znajdziecie w każdym sklepie spożywczym. Sałatka pekińska ma fajny, lekko chrupiący smak, jest kolorowa i ładnie się prezentuje. Poza tym jest pożywna i sycąca. Zapraszam do wypróbowania przepisu i życzę smacznego. SAŁATKA PEKIŃSKA PRZEPIS Składniki 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 podwójny filet(...)oczyszczamy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, słodką papryką, solą oraz pieprzem. Smażymy na odrobinie tłuszczu na rumiany kolor. 2. Składniki na sos łączymy ze sobą. 3. Kapustę pekińską szatkujemy na drobno, cebulę obieramy i kroimy w piórka. 4. Kukurydzę odsączamy z zalewy, ogórka i pomidory kroimy w kostkę. 5. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy

Alle Dobre!
surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem 111

Może ktoś nie ma pomysłu na surówkęna dzisiejszy obiad. My uwielbiamy kapustę pekińską, ale żeby nie było jak zawsze, tym razem dodałam odrobinę jabłka. Smak zależy od tego jakie jabłko mamy w domu - jak będzie słodkie surówka będzie słodziutka, jednak gdy jabłko będzie kwaskowate będzie intensywna. Składniki: kapusta pekińska marchew jabłko sól i pieprz oliwa Przygotowanie: kapustę siekamy  marchew

Gotowanie z pasją
Kapusta pekińska z patelni 153

Jedzenie kapusty pekińskiej to samo zdrowie. Kolor na to nie wskazuje, ale posiada multum beta-karotenu, także mnóstwo mikroelementów wspierających nasze zdrowie. Najczęściej przygotowujemy z niej surówki. Bardzo dobrze smakuje również smażona z patelni lub woka,   wówczas wydobywa swój naturalny słodki smak. Tak najczęściej jest wykorzystywana w kuchni azjatyckiej. Warto zatem czasem dla odmiany zrobić ją na gorąco. Podsmażona(...)oleju sezamowym z dodatkiem imbiru i czosnku jest pyszna. Najważniesze - przygotujesz ten smaczny dodatek do drugiego dania błyskawicznie. Składniki: 1 główka kapusty pekińskiej olej sezamowy 1 ząbek czosnku kawałek imbiru 1 łyżka masła sok z cytryny sól, pieprz Wykonanie: kapustę przekroić na pół, wyciąć głąb, natępnie poszatkować w 1,5-2 cm paski imbir i czosnek obrać i rozdrobnić. Podsmażyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Surówka z kapusty pekińskiej z suszonymi pomidorami 122

Dziś serwuję surówkę z kapust pekińskiej w towarzystwie pomidorów suszonych. Wystarczyło dodać kilka składników i w ten sposób szybko powstała pyszna, zdrowa  surówka,  która będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 słoiczka suszonych pomidorów 4 ogórki konserwowe 1/2 cebuli 4-5 rzodkiewek 1 łyżka posiekanej pietruszki 4 łyżki oleju z zalewy 1 łyżka soku

magiczna kuchnia Kasi
Surówka 203

Szybko, prosto i smacznie.. kapusta pekińska  cebula papryka  pomidor  sól sok z cytryny  olej  przyprawa do sałate k  Kapustę pekińską poszatkować ,dodać sok z cytryny, sól. Dokładnie wymieszać i zostawić na kilka minut.Paprykę , pomidora, cebulę pokroić w kostkę i przełożyć do miski z kapustą. Dodać oliwę , przyprawę i wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Kapusta pekińska z marchewką na ciepło 180

Szybki sposób na przepyszny dodatek do obiadu, wykorzystałam  zalegającą w lodówce kapustę pekińską, dodałam trochę marchewki,  por i powiem wyszło całkiem smacznie, przekonajcie się sami :) Składniki: kapusta pekińska 2 marchewki mały por ( biała część) masło/olej sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć. Kapustę poszatkować, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w półksiężyce

magiczna kuchnia Kasi
Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem 274

Składniki: 1 średnia kapusta pekińska; 1 duża marchewka; 1 duże jabłko; 1/2 średniej, czerwonej papryki; 1/2 szklanki drobno posiekanego szczypiorku; 6 plastrów ananasa z zalewy (z puszki). Dressing: 1/4 szklanki białego cukru; 1/2 szklanki octu spirytusowego 10 % lub 1 szklanka octu jabłkowego 6 %; 1 szklanka zimnej wody; 1/4 szklanki oleju; 1/2 łyżeczki soli. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml Sposób(...)przygotowania: Kapustę pekińską umyć, osuszyć, drobno poszatkować. Marchewkę i jabłko umyć, osuszyć, obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o dużych oczkach (na tzw. grube wiórki). Dodać do kapusty. Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z błon i nasion, drobno pokroić. Dodać do kapusty z marchewką i jabłkiem. Wymieszać. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Dodać do warzyw. Wymieszać. Plastry ananasa odsączyć

Gospodyni Miejska
Surówka z jabłek i pora 252

urozmaiceniem kotletów z siekanej karkówki . Pyszna była. Inne moje propozycje surówek obiadowych: surówka z marchewki Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Surówka z kapusty pekińskiej Surówka z kapusty pekińskiej surówka z kapusty kiszonej i jabłka surówka z pora Przepis na lekką, pyszną i bardzo łatwą surówkę: surówka z jabłek i pora. Składniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Surówka z pora 2347

marchewki i majonezu jest prosta i szybka w przygotowaniu. Inne propozycje surówek: surówka z marchewki Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Surówka z kapusty pekińskiej Surówka z kapusty pekińskiej surówka z kapusty kiszonej i jabłka Przepis na łatwą i pyszną surówkę z pora: 1 por 1 jabłko 1 mała marchew cukier do smaku sól

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka 103

Dodatek idealny do ziemniaków - słodko-kwaśna surówka przygotowana z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka. Najlepiej smakuje podana mocno schłodzona. Składniki na porcję dla 3-4 osób: 1/2 średniej wielkości główki kapusty pekińskiej 1 marchewka 1 jabłko sól, pieprz cukier kwasek cytrynowy lub sok z cytryny 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka majonezu Kapustę umyć, odciąć głąb i drobno posiekać. Marchewkę

Ugotować
Kapuśniak z kapusty pekińskiej 125

zupa, to zupa, ale taka by jej przygotowanie nie trwało za długo, więc zastąpiłam zwykłą biała kapustę kapustą pekińską i bardzo szybko na naszym stole zagościła pyszny obiad :) Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 laska cienkiej kiełbasy 15-20 dag wędzonego boczku 1 cebula 2 marchewki  1 średnia pietruszka 2 łodygi selera naciowego 4-5 ziemniaków  liść laurowy

Bea(u)ty kitchen
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 183

Bardzo dobra, orzeźwiająca  surówka z kapusty pekińskiej. Z dodatkiem chili, natki pietruszki, szczypiorku i koperku. Z pysznym miodowym winegretem, do którego dodałam odrobinę majonezu.  Idealna do obiadu, świetnie pasuje do pieczonego kurczaka lub mięs z grilla. SKŁADNIKI / 4 PORCJE 1/2 główki kapusty pekińskiej 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pęczka natki pietruszki / tylko listki 1/2 pęczka koperku 1/3 papryczki chili(...)cytryny, starty czosnek i szczyptę soli i pieprzu. Stopniowo cały czas mieszając dolewamy oliwę i dokładnie mieszamy, aż składniki połączą się i utworzą jednolity sos. Dodajemy koperek. Mieszamy. Kapustę obieramy z wierzchnich liści i drobno szatkujemy. Wkładamy do miski. Szczypiorek, natkę pietruszki, koperek i papryczkę chili drobno siekamy. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do miski z kapustą, polewamy dressingiem

cool and minty