Boczniaki z koreańską kiszonką kimchi. Pełne smaku danie wegańskie

Boczniaki z koreańską kiszonką kimchi. Pełne smaku danie wegańskie

Boczniaki z koreańską kiszonką kimchi. Pełne smaku danie wegańskie

Kimchi to tradycyjna koreańska kiszonka przeważnie z kapusty pekińskiej, z dodatkiem ostrych papryczek. Jest świetnym dodatkiem do dań wegańskich, który nadaje im wyjątkowej wyrazistości. Przepis na boczniaki z kimchi Składniki: około 200 gramów świeżych boczniaków, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, około 2 cm kawałek świeżego imbiru, pół średniej główki kapusty pekińskiej, 3-4 łyżki kimchi, łyżeczka mąki ziemniaczanej, sos sojowy, olej, do podania prażony sezam, chili i szczypiorek. Jak zrobić boczniaki z kimchi? ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.