kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:40/199)

surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem 138

Może ktoś nie ma pomysłu na surówkęna dzisiejszy obiad. My uwielbiamy kapustę pekińską, ale żeby nie było jak zawsze, tym razem dodałam odrobinę jabłka. Smak zależy od tego jakie jabłko mamy w domu - jak będzie słodkie surówka będzie słodziutka, jednak gdy jabłko będzie kwaskowate będzie intensywna. Składniki: kapusta pekińska marchew jabłko sól i pieprz oliwa Przygotowanie: kapustę siekamy  marchew

Gotowanie z pasją
Kapusta pekińska z patelni 183

Jedzenie kapusty pekińskiej to samo zdrowie. Kolor na to nie wskazuje, ale posiada multum beta-karotenu, także mnóstwo mikroelementów wspierających nasze zdrowie. Najczęściej przygotowujemy z niej surówki. Bardzo dobrze smakuje również smażona z patelni lub woka,   wówczas wydobywa swój naturalny słodki smak. Tak najczęściej jest wykorzystywana w kuchni azjatyckiej. Warto zatem czasem dla odmiany zrobić ją na gorąco. Podsmażona(...)oleju sezamowym z dodatkiem imbiru i czosnku jest pyszna. Najważniesze - przygotujesz ten smaczny dodatek do drugiego dania błyskawicznie. Składniki: 1 główka kapusty pekińskiej olej sezamowy 1 ząbek czosnku kawałek imbiru 1 łyżka masła sok z cytryny sól, pieprz Wykonanie: kapustę przekroić na pół, wyciąć głąb, natępnie poszatkować w 1,5-2 cm paski imbir i czosnek obrać i rozdrobnić. Podsmażyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Surówka z kapusty pekińskiej z suszonymi pomidorami 168

Dziś serwuję surówkę z kapust pekińskiej w towarzystwie pomidorów suszonych. Wystarczyło dodać kilka składników i w ten sposób szybko powstała pyszna, zdrowa  surówka,  która będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 słoiczka suszonych pomidorów 4 ogórki konserwowe 1/2 cebuli 4-5 rzodkiewek 1 łyżka posiekanej pietruszki 4 łyżki oleju z zalewy 1 łyżka soku

magiczna kuchnia Kasi
Surówka 241

Szybko, prosto i smacznie.. kapusta pekińska  cebula papryka  pomidor  sól sok z cytryny  olej  przyprawa do sałate k  Kapustę pekińską poszatkować ,dodać sok z cytryny, sól. Dokładnie wymieszać i zostawić na kilka minut.Paprykę , pomidora, cebulę pokroić w kostkę i przełożyć do miski z kapustą. Dodać oliwę , przyprawę i wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Kapusta pekińska z marchewką na ciepło 216

Szybki sposób na przepyszny dodatek do obiadu, wykorzystałam  zalegającą w lodówce kapustę pekińską, dodałam trochę marchewki,  por i powiem wyszło całkiem smacznie, przekonajcie się sami :) Składniki: kapusta pekińska 2 marchewki mały por ( biała część) masło/olej sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć. Kapustę poszatkować, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w półksiężyce

magiczna kuchnia Kasi
Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem 310

Składniki: 1 średnia kapusta pekińska; 1 duża marchewka; 1 duże jabłko; 1/2 średniej, czerwonej papryki; 1/2 szklanki drobno posiekanego szczypiorku; 6 plastrów ananasa z zalewy (z puszki). Dressing: 1/4 szklanki białego cukru; 1/2 szklanki octu spirytusowego 10 % lub 1 szklanka octu jabłkowego 6 %; 1 szklanka zimnej wody; 1/4 szklanki oleju; 1/2 łyżeczki soli. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml Sposób(...)przygotowania: Kapustę pekińską umyć, osuszyć, drobno poszatkować. Marchewkę i jabłko umyć, osuszyć, obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o dużych oczkach (na tzw. grube wiórki). Dodać do kapusty. Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z błon i nasion, drobno pokroić. Dodać do kapusty z marchewką i jabłkiem. Wymieszać. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Dodać do warzyw. Wymieszać. Plastry ananasa odsączyć

Gospodyni Miejska
Surówka z jabłek i pora 294

urozmaiceniem kotletów z siekanej karkówki . Pyszna była. Inne moje propozycje surówek obiadowych: surówka z marchewki Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Surówka z kapusty pekińskiej Surówka z kapusty pekińskiej surówka z kapusty kiszonej i jabłka surówka z pora Przepis na lekką, pyszną i bardzo łatwą surówkę: surówka z jabłek i pora. Składniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Surówka z pora 2384

marchewki i majonezu jest prosta i szybka w przygotowaniu. Inne propozycje surówek: surówka z marchewki Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Surówka z kapusty pekińskiej Surówka z kapusty pekińskiej surówka z kapusty kiszonej i jabłka Przepis na łatwą i pyszną surówkę z pora: 1 por 1 jabłko 1 mała marchew cukier do smaku sól

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka 146

Dodatek idealny do ziemniaków - słodko-kwaśna surówka przygotowana z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka. Najlepiej smakuje podana mocno schłodzona. Składniki na porcję dla 3-4 osób: 1/2 średniej wielkości główki kapusty pekińskiej 1 marchewka 1 jabłko sól, pieprz cukier kwasek cytrynowy lub sok z cytryny 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka majonezu Kapustę umyć, odciąć głąb i drobno posiekać. Marchewkę

Ugotować
Kapuśniak z kapusty pekińskiej 159

zupa, to zupa, ale taka by jej przygotowanie nie trwało za długo, więc zastąpiłam zwykłą biała kapustę kapustą pekińską i bardzo szybko na naszym stole zagościła pyszny obiad :) Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 laska cienkiej kiełbasy 15-20 dag wędzonego boczku 1 cebula 2 marchewki  1 średnia pietruszka 2 łodygi selera naciowego 4-5 ziemniaków  liść laurowy

Bea(u)ty kitchen
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 209

Bardzo dobra, orzeźwiająca  surówka z kapusty pekińskiej. Z dodatkiem chili, natki pietruszki, szczypiorku i koperku. Z pysznym miodowym winegretem, do którego dodałam odrobinę majonezu.  Idealna do obiadu, świetnie pasuje do pieczonego kurczaka lub mięs z grilla. SKŁADNIKI / 4 PORCJE 1/2 główki kapusty pekińskiej 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pęczka natki pietruszki / tylko listki 1/2 pęczka koperku 1/3 papryczki chili(...)cytryny, starty czosnek i szczyptę soli i pieprzu. Stopniowo cały czas mieszając dolewamy oliwę i dokładnie mieszamy, aż składniki połączą się i utworzą jednolity sos. Dodajemy koperek. Mieszamy. Kapustę obieramy z wierzchnich liści i drobno szatkujemy. Wkładamy do miski. Szczypiorek, natkę pietruszki, koperek i papryczkę chili drobno siekamy. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do miski z kapustą, polewamy dressingiem

cool and minty
Surówka z kapusty pekińskiej, pora i pomarańczy 188

Pomysł na dodatek do obiadu bądź lekką kolację - surówka z kapusty pekińskiej, pora i pomarańczy. Aby surówka była nieco lżejsza w smaku dodałam do niej jogurt naturalny. Poniższa surówka najlepiej smakuje podana mocno schłodzona.  Składniki na 4 porcje: 1/2 główki kapusty pekińskiej 2 duże pomarańcze 1 por (tylko jasna część) 1/2 opakowania dużego jogurtu naturalnego (150 g) 1 łyżka

Ugotować
Kiszona marchew z natką pietruszki i jabłkiem 249

zawartości cukrów prostych nadają się do kiszenia. Kapusta to warzywo, które kisi się najczęściej. Co roku mam swoją kiszoną kapustę. W połowie listopada ukisiłam kapustę z dodatkiem marchwi i kapusty pekińskiej. Rozbierałam kapustę pekińską a jej liście układałam warstwami między poszatkowaną kapustą i marchwią. W tym przypadku marchew była tylko niedużym dodatkiem. Pozostało mi dość dużo marchwi, więc ukisiłam

Leśny Zakątek
Gołąbki z kapusty pekińskiej z pieczarkami i kaszą 167

Dzisiaj przepis na tradycyjne gołąbki w wersji wegetariańskiej, z dodatkiem bardzo zdrowej kapusty pekińskiej, istotą tego przepisu jest bardzo duża ilość przypraw, które wydobywają niesamowity smak farszu i sosu pomidorowego.  Składniki: - główka kapusty pekińskiej - pół szklanki kaszy (owsianej lub jaglanej) - 8 pieczarek - kilka suszonych pomidorów - 1 cebula  - karton krojonych pomidorów - przyprawy ( słodka papryka, czosnek, kminek, majeranek, oregano, szczypiorek

zdrowa vege kuchnia
Surówka z kapusty pekińskiej, pieczarek i pomidora (182 kcal) 287

Surówka, która powstała w efekcie sprzątania lodówki. Nadaje się również jako lekka sałatka czy przystawka np. do kanapek z wędliną. Składniki (2 duże porcje) : pół niewielkiej kapusty pekińskiej 250 g pieczarek puszka groszku pomidor czerwona cebula sól, pieprz 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Pieczarki oczyszczamy i gotujemy w lekko osolonym wrzątku przez 5 minut. Odcedzamy

e-PrzepisyKulinarne