kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:36/199)

Sałatka Gyros 272

Sałatka Gyros z kurczakiem, kapustą pekińską, korniszonami, kukurydzą i cebulą, a całość dopełniona pysznym sosem i ketchupem. Sałatka Gyros to HIT wśród sałatek na imprezę ! Najlepsza z najlepszych, idealna na imprezę Składniki: 450g piersi kurczaka 1 łyżka przyprawy do gyrosa 2 łyżki oleju 1 mała czerwona cebula 150g kukurydzy 150g ogórków korniszonów pół kapusty pekińskiej 4 łyżki ketchupu 4 łyżki(...)Sałatkę układamy w misce warstwowo, zaczynając od mięsa, które przekładamy na dno miski. Na mięso nakładamy cienką warstwę ketchupu, cebulę, korniszony, kukurydzę, sos śmietanowo-majonezowy i na wierzch posiekaną kapustę pekińską. Tak przygotowaną sałatkę przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Sałatkę choć robimy warstwowo, to zdecydowanie najlepiej smakuje wymieszana przed podaniem! Artykuł Sałatka Gyros pochodzi

NiePieprz.pl
Zupa pekińska na bogato, jak z restauracji 253

Almy) i przygotować to dzieło chińskiej sztuki kulinarnej. :) 1 duża pierś kurczaka 2 porcje rosołowe ze skrzydłami 1 garść suszonych grzybów mun ok. 50g pędów bambusa 0,5 małej kapusty pekińskiej 3 szalotki 2 jajka 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka pieprzu cayenne 4 łyżki koncentratu pomidorowego Do tej zupy bulion najlepiej przygotować na pieczonym(...)przez papierowy ręcznik. Ugotowaną pierś kurczaka kroimy w cieniutkie paski. Szalotkę kroimy w dość grube półksiężyce. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy w nim, aż napęcznieją, po czym przecedzamy. Kapustę pekińską płuczemy i drobno siekamy. Wszystkie składniki wrzucamy do garnka z bulionem i dobrze mieszamy. Całość przyprawiamy sosem sojowym, pieprzem cayenne, czarnym pieprzem i solą oraz sokiem z cytryny

Kuchenna Kontrrewolucya
Gyros - rodem z Grecji, w wersji polskiej :) 117

znają GYROS – potrawę, pod nazwą której skrywa się pita z mięsem, sosem cacyki, plastrami pomidora i frytkami. W Kuchni Smaków w wersji spolszczonej, czyli Gyrosowa sałatka przekładana ;) Składniki: Średnia kapusta pekińska Puszka kukurydzy konserwowej 2 filety z kurczaka Przyprawa Gros 2 cebule 2-3 papryki czerwone 6 – 7 ogórków konserwowych Ketchup, majonez, olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy(...)kawałeczki. Przyprawę do gyrosa rozpuszczamy w ¾ szklanki wody, dodajemy łyżkę oleju. Wlewamy do mięsa i zostawiamy na ok. 30 minut. 2.   Paprykę, cebulę, ogórki i kapustę pekińską kroimy w kosteczkę. 3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso, aż nie wchłonie całej „gyrosowej zaprawy”. Mięso odstawiamy do wystygnięcia. 4. Robimy sos: mieszamy słoiczek ketchupu z 3 łyżkami majonezu

Kuchnia smaków
Sałatka z kapustą pekińską i fasolą 59

Sałatka z kapustą pekińską i fasolą Gdy na polu robi się ciepło i słonecznie, nie chce się aż tak bardzo jeść, zwłaszcza tłustych i smażonych rzeczy. Właśnie w tym okresie robię sobie najwięcej sałatek, w tym również takich, które mają być pełnowartościowym posiłkiem. Dzisiejsza sałatka z kapustą pekińską i fasolą, może być świetnym dodatkiem do obiadu lub zostać samodzielnym daniem(...)przygotowania sałatki użyłem jogurtu naturalnego, roślinnego. Świetnie sprawdzi się również roślinna śmietana, a w wersji “jak szaleć, to szaleć”, możesz dodać np. sojonez . Artykuł Sałatka z kapustą pekińską i fasolą pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy

Blendman
ULUBIONA SAŁATKA KEBABOWA / GYROS – idealna na Święta! 75

pory jeszcze nie zagościła u mnie na blogu, choć przecież okazji jej przygotowania miałam już kilka! Bardzo lubię taka prostą wersję – z dobrze doprawionym mięsem , świeżą kapustą pekińską. kukurydzą , cebulką , sosem czosnkowym i konserwowym ogórkiem. Nie dodaję nic więcej choć można się pokusić o pomidora, paprykę czy też warstwę keczupu – będzie równie pysznie! Spróbujcie! Będzie idealna na nadchodzące(...)oliwę, dokładnie obtaczamy i zostawiamy do marynowania. Po tym czasie smażymy. Kukurydzę odsączamy, ogórki kroimy w kosteczkę. Cebulę siekamy, kapustę szatkujmy. Jogurt mieszamy z majonezem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. W misce/salaterce układamy naprzemiennie warstwami: kapustę pekińską, sos majonezowy, kurczak, cebula, kukurydza, ogórek. Pamiętajcie, żeby nie żałować sosu – sałatka nie może być sucha! Powtarzamy

Ostra na Słodko
Czosnkowa sałatka z wędzonym serem i kurczakiem oraz ricottą 245

Kolejny ciekawy smak przed Wami!. Wędzona pierś z kurczaka, ser rolada ustrzycka, chrupiąca kapusta pekińska, czerwona cebula oraz groszek to pierwszy skład :). Drugi to jogurt grecki zmieszany z ricottą oraz świeży czosnek wraz niedźwiedzim. Razem utworzą świetną kompozycję smakową która z łatwością zastąpi kolację!. Zapraszam do wypróbowania i polubienia kuchni PROzdrowotnej! Dla 1 osoby Czas przygotowania 10 minut Składniki: Garść(...)drobno skrojonej kapusty pekińskiej Pół malutkiej cebuli czerwonej 4 plasterki sera wędzonego (np. rolada ustrzycka) 4 plasterki wędzonej piersi z kurczaka mała garstka groszku zielonego konserwowego BEZ GMO lub EKO 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka sera ricotta 1 ząbek czosnku Suszony czosnek niedźwiedzi Sól himalajska Mięta Przygotowanie: 1/ Mieszamy w małym pojemniku jogurt z ricottą, drobno poszatkowanym obranym czosnkiem

Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka warstwowa „Gyros „ 134

style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 4 pojedyncze piersi z kurczaka 1 puszka kukurydzy 5-6 ogórków konserwowych 1/2 kapusty pekińskiej 1 czerwona cebula 1 duża spiczasta , czerwona, papryka słodka 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego 4 ząbki czosnku sól , pieprz do smaku ketchup pikantny 1 łyżka przyprawy gyros(...)kroimy w drobne kawałki , mieszamy z przyprawą gyros , solimy do smaku ( jeśli w przyprawie nie było soli – czasami jest ) , smażymy na oleju na złoty kolor . Odstawiamy do wystygnięcia . Kapustę pekińską drobniutko szatkujemy , cebulę kroimy jak najcieniej się da . Paprykę , w dowolne kawałki , ogórki w plastry . Kukurydzę odsączamy z zalewy i pozostawiamy na sitku do obcieknięcia . Wszystkie składniki dzielimy

Ogrodnik w podróży
Sałatka z kalafiorem, kapustą pekińską, szczypiorkiem, papryką,ogórkiem i żółtym serem 151

Doskonała, chrupiąca sałatka, którą można się zajadać o każdej porze dnia. Co potrzeba: ½ średniej kapusty pekińskiej, ½ dużego kalafiora, ½ długiego ogórka wężowego, 1 bardzo duża czerwona papryka, 1 pęczek szczypiorku, 200g żółtego sera w kawałku, ¼ płaskiej łyżeczki pieprzu, 2 czubate łyżki majonezu, sól Wykonanie: Kalafiora dzielimy na większe różyczki, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy 1 płaską łyżeczkę soli, doprowadzamy(...)wrzenia, gotujemy 1 minutę, przekładamy na sitko, zostawiamy do wystudzenia. Do większej miski dajemy kapustę pekińską pokrojoną drobno, paprykę pokrojoną drobno, pokrojony drobno szczypiorek, ogórka pokrojonego w cienkie plasterki ze skórą, wystudzonego kalafiora podzielonego na mniejsze różyczki, wszystko dokładnie mieszamy, dodajemy pieprz, 1 płaską łyżeczkę soli, mieszamy. W dużym kubku mieszamy łyżką majonez, żeby był puszysty, dodajemy do sałatki, mieszamy

Bułka z Chlebem
Sałatka Gyros ognista 23650

trochę więcej dla fanów pikantnych smaków) Pomidory – 3 średnie sztuki Ketchup pikantny – 4 pełne łyżki Ogórek świeży – 1 duża sztuka czerwona cebula – 2 małe sztuki kapusta pekińska – pół średniej sztuki Majonez – 4 pełne łyżki Kukurydza konserwowa – 1 puszka Olej do smażenia   Sałatka gyros ognista – wykonanie: Piersi kurczaka umyć, oczyścić, pokroić(...)środku i było soczyste (zbyt długie smażenie może wysuszyć mięso, dlatego warto je przykryć). Ostudzić. Jeśli mięso wyda się nam mało pikantne, można wtedy jeszcze dorzucić nieco chilli. Kapustę pekińską poszatkować. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Ketchup wymieszać z majonezem (Warto użyć majonezu i ketchupu lepszej jakości, co znacznie wpływa na walory smakowe sosu i całej

Kulinarne Przeboje
Chińska zupa z jajkiem, kapustą pekińską i grzybkami mun 91

jedynym sekretem głębokiego i wyrazistego smaku jest tu solidne doprawienie. Świeży imbir, cynamon, nasiona kopru i anyż przeobrażą zwykły rosół w aromatyczne orientalne danie, cudownie przy tym rozgrzewające. Kapusta pekińska i grzybki mun stanowić będą ciekawe dodatki. To świetny sposób na „zagospodarowanie” resztek rosołu i urozmaicenie zupowego repertuaru. Składniki na 3 – 4 porcje: 1 l chudego rosołu z kurczaka / bulionu(...)drobiowo-warzywnego / bulionu warzywnego w wersji wegetariańskiej 2 jajka 6 – 8 liści kapusty pekińskiej około 15 suszonych grzybków mun sos sojowy tamari do smaku kilka kropel octu ryżowego 1 łyżka oleju sezamowego lub ryżowego (opcjonalnie) przyprawy: 1 łyżka nasion kolendry, 1 laska cynamonu, 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1 gwiazdka anyżu, kilka ziaren czarnego pieprzu, kilka plasterków świeżego imbiru

Even Better Food
Sałatka z kurczakiem i jajkiem sadzonym 100

potrzeba do smażenia kotletów: 3 udźce z kurczaka, 2 ząbki czosnku, Pieprz, Sól, 1 jajko, Bułka tarta, Olej do smażenia, Co potrzeba do sałatki: 1/2 sałaty lodowej, 1/2 średniej kapusty pekińskiej, 1 puszka kukurydzy, 1/2 dużej czerwonej papryki, 3 łyżki pokrojonej w drobną kostkę dyni, 2 łyżki pestek słonecznika, 2 łyżki prażonej cebulki, Sos winegret robiony w ten sposób(...)czosnkiem przepuszczonym przez praskę posypujemy solą, pieprzem, obtaczamy w rozmąconym jajku, bułce tartej, smażymy na oleju na złoty kolor jak kotlety. Wystudzone kotlety kroimy w kostkę. Do miski dajemy kapustę pekińską pokrojoną drobno, sałatę lodową porwaną w mniejsze kawałki, odsączoną kukurydzę, paprykę pokrojoną w drobne kawałki, dynię, pestki słonecznika, prażoną cebulkę, sos winegret wymieszany z ostrą papryką, mieszamy, dodajemy pokrojone

Bułka z Chlebem
Przepis na domowego tureckiego kebaba 50

około 4 godziny drobno pokroić ogórka, pomidory, papryczkę oraz natkę pietruszki pokrojone warzywa wsypać do miski doprawić solą, pieprzem, oliwą i octem winnym pokroić kapustę czerwoną doprawić kapustę octem winnym i solą pokroić kapustę pekińską zetrzeć marchewkę pokroić drobno drugą połowę ogórka włożyć do niewielkiej miski odsączyć ogórka z wody dodać greckiego jogurtu dodać majonezu zetrzeć czosnek skroić świeżego koperku(...)cienkie plastry mięsa smażyć plastry mięsa na rozgrzanym tłuszczu na patelni przekroić bułkę posmarować bułkę sosem tzatziki położyć mięso dodać trochę sałatki położyć na bułkę inne dodatki jak kapusta czerwona, kapusta pekińska, marchewka, czerwona cebula przykryć drugą połowę bułki Tak przygotowany turecki kebab jest bardzo sycącym daniem. Dzięki aromatycznym przyprawom ma także niepowtarzalny smak. Składniki dodatkowe można wybrać według własnego

ale Pysznie