Postanowiliśmy pomału wrócić do robienia ciepłych kanapek na weekendowe śniadania. Dziś po szukaniu inspiracji w smakach mojego Lubego naszły nas żarty na kanapki z ziemniakami. Po chwili zastanowienia, właściwie dlaczego nie? Zjawisko takie w Polsce istnieje i ma sie bardzo dobrze. Kto nie słyszał o Frytoburgerze powstałym w szczecińskim barze? Bułkę i frytki uzupełniliśmy domowym ostrym sosem curry i usmażonym
Zielona KuchniaKanapki na ciepło to dla mnie zawsze fajna sprawa. Ulubiona kiełbasa, ulubiony ser i kilka pieczarek i śniadanie gotowe. Kanapki na ciepło z pieczarkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSmorgastarta to rodzaj szwedzkiej kanapki z przeróżnymi dodatkami ułożonymi warstwowo aby kształtem przypominało torcik. Może dawać do takiej kanapki ulubione dodatki i pasty. Nie ma ograniczeń. Składniki: 6 kromek chleba tostowego krem na 1 warstwę: 2 szt. jajek ugotowanych na twardo 100 g łososia wędzonego 1 op serka kremowego naturalnego 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy ostrej szczypiorek sól
Kuchnia w oparachDziś mam dla Was zieloną pastę, która idealnie sprawdzi się na kanapki, lecz może również służyć do nafaszerowania jajek. Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu, jest lekka i nie wymaga dużej ilości składników. U mnie taka pasta bywa przynajmniej raz w tygodniu, bo uwielbiam brokuły. Tak w nawiasie odsyłam do artykułu, gdzie opisywałam, dlaczego warto czasami nie iść za modą(...)ostudzonego brokuła również możecie na połówki pokroić. 3. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, przyprawiamy, dodajemy jogurt wedle uznania (w zależności, czy chcemy uzyskać pastę do faszerowania, czy gęstszą do kanapek. Ja dałam 2 łyżki na kanapkową). Za pomocą blendera/miksera łączymy składniki
Zdrowie i pysznie na talerzuKanapka z wędzonym pstrągiem i masłem chrzanowym , udekorowana świeżym koperkiem. Masło chrzanowe to zmiksowane do białości masło z koglem-moglem na miodzie (u mnie syrop z agawy) i chrzanem. Bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy zmiksować miękkie masło, dodać żółtko, miód i wszystko ubić. Na końcu wmieszać chrzan ze słoiczka. Tak przygotowanym masłem chrzanowym smarujemy świeże, chrupiące bułki, rozkładamy kawałki wędzonego(...)jeśli spróbujemy samej tłustej, wędzonej makreli oraz chudego, wędzonego pstrąga – bardziej posmakuje nam makrela. Ale pstrąg w połączeniu z takim masełkiem nie ma sobie równych! Polecam! The post Kanapka z wędzonym pstrągiem i masłem chrzanowym appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaCzasami człowiekowi się chce tak po prostu kanapki. Ale może, żeby nie była to taka zwykła kanapka trzeba ją trochę podrasować. Jak różne podejście miałam do awokado, tak teraz to jedno z moich ulubionych dodatków praktycznie do prawie wszystkiego. W związku z tym polecam każdemu wypróbować awokado zamiast masła jako pastę :) Składniki: kromka chleba połówka awokado sól i pieprz
Gotowanie z pasjąCzasami człowiekowi się chce tak po prostu kanapki. Ale może, żeby nie była to taka zwykła kanapka trzeba ją trochę podrasować. Jak różne podejście miałam do awokado, tak teraz to jedno z moich ulubionych dodatków praktycznie do prawie wszystkiego. W związku z tym polecam każdemu wypróbować awokado zamiast masła jako pastę :) Składniki: kromka chleba połówka awokado sól i pieprz
Gotowanie z pasjąupodobań. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli nasza twarożek jest lejący dodajmy jeszcze trochę fety. Masło rozpuszczamy na patelni, na którą po chwili wrzucamy bagietki rozkrojone na kanapki. Na tak opiekane kanapki smarujemy nasz twaróg i kładziemy pół pomidora suszonego. Nasz twaróg możemy także podawać z krakersami bądź paluszkami. Koszt: 12 zł Przygotowanie: 30 minut Twarożek z fetą
Kuchennyviral.plPasta z jajek i awokado Przedstawiam prosty pomysł na weekendowe śniadanie: pasta z jajek i awokado na kanapkach, jest prosta do przygotowania, a świetnie smakuje 🙂 Pasta jajeczna z awokado, cebulką i szczypiorkiem, podana na pełnoziarnistym chlebie to doskonały pomysł aby rozpocząć dzień. Taka pasta będzie też świetnym dodatkiem do kanapek na karnawałowe spotkanie przyjaciół, podana w wersji tartinek na okrągłym
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPolecam domowe wędliny, które każdy może przygotować i cieszyć się smakiem. Przepisy znajdziecie w aktywnych linkach pod każdym zdjęciem. dwa-schaby-podsuszane-paprykowy-i-pieprzowy domowy-schab-na-kanapki schab-pieczony-na-kanapki schab-i-szynka-podwedzane-w-balkonowej-mini-wedzarni domowa-poledwica-lososiowa schaby-parzone-w-czterech-smakach suszony-schab schab-w-papryce Smacznego
chleba naszegoBruschetta to kanapka na ciepło rodem z Włoch. Jest tak pyszna że nie można jej się oprzeć. Tutaj dodatek anchois to był strzał w dziesiątkę. Kanapki są pyszne, aromatyczne i zachęcają do jedzenia. Bruschetta z pomidorami i anchois. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSzynka z wolnowaru czyli domowa wędlina do kanapek Wędlina domowa, taka w której wiesz co jest, jest najlepsza. Szynka z wolnowaru właśnie taka jest. Wędliny w sklepie chwilami przerażają nas swoim wyglądem, o składzie już nie mówiąc. Szukając dla niech zamiennika wpadłam na pomysł domowe wędliny przygotowanej w wolnowarze. Wolnowar wręcz uwielbiam, wkładasz składniki, przykrywasz pokrywką, ustawiasz stopień(...)wystudzeniu do piekarnika nagrzanego do 200 C na 10 minut. Lekko ją obsuszy a wierzch będzie bardziej chrupiący. Szynka z wolnowaru czyli domowa wędlina do kanapek
Kuchnia na wzgórzuFurgonetki z jedzeniem nieodzownie łączą się i kojarzą z food street’em, czyli jedzeniem, które wyszło wprost na ulicę. Jednym z typowych dań tego kulinarnego trendu są ciepłe kanapki z pulled pork, czyli z postrzępioną długo pieczona wieprzowiną z dodatkiem sosów i warzyw. Taki pyszne danie możemy także przygotować sobie sami w domu. Zobaczcie jakie to proste! A może(...)przez 8-9 godzin. Naczynie wyjmujemy z piekarnika i dajemy mięsu odpocząć przez 60 minut. Po tym czasie mięso rozrywamy dwoma widelcami. Podajemy z dodatkiem warzyw w formie gorącej kanapki lub zawinięte w tortillę
Kulinarne przygody GatityGreen Box'ie, więc z takim przygotowałam śniadanie. Do środka dodałam ok. 1/3 łyżeczki cynamonu oraz małego banana. Banalnie proste połączenie, a jakie smaczne. II ŚNIADANIE ⇨ Kanapka z pastą warzywną Bazą kanapki był chleb żytni, natomiast dodatkiem zielona pasta, której głównym składnikiem okazał się groszek. Swoją drogą jadłam takową pierwszy raz i bardzo mi smakowała. Do tego
Zdrowie na języku :PPyszne kanapki na przekąski imprezowe, na imprezy wszelakie, na śniadanie z kubkiem kawy mlecznej. Z koperkiem i pomidorem smakują wybornie. Pracy mało a efekt zachwycający, polecam gorąco. Kanapki z masłem anchois. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie