Pasta jajeczna to chyba znany wszystkim dodatek do kanapek. Nic dziwnego! Robi się ją błyskawicznie i jest przepyszna. Ja mam dla Was propozycję na moją wersję pasty z dużą ilością świeżego szczypiorku. Pychotka! Oczywiście polecam ją także najmłodszym Pasta jajeczna – składniki: 4 jajka, 1 łyżeczka dobrej jakości majonezu, 1 łyżeczka musztardy, szczypta soli i pieprzu, pęczek świeżego szczypiorku. Sposób przygotowania Najpierw gotujemy jajka na twardo. Następnie, po wystudzeniu obieramy je ze skorupek i ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...