majonezem Kotlety mielone ,zawsze mają wzięcie w naszej rodzince . Nie ważne czy są z wieprzowiny , wołowiny , kurczaka , kaczki czy indyka . Wspaniale smakują na gorąco , a jeszcze lepiej na kanapkach na zimno . Chyba większość ludzi nie pogardzi poczciwym , domowym kotletem mielonym . Większość, także potrafi go zrobić i każdy ma na to swój patent . Dzisiaj podzielę się moim , który powoduje że kotlety(...)rozgrzanym tłuszczu , najlepiej na smalcu z obu stron na złoty kolor . Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i serwujemy na gorąco do obiadu lub na zimno na kanapki Smacznego ! Artykuł Kotlety mielone z indyka z cebulą i majonezem pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyPieczony filet z indyka Mega soczysta, krucha i bardzo aromatyczna – domowa wędlina z indyka, która wprost rozpływa się w ustach. Tak przygotowane mięsko można jeść zarówno na kanapkach, jak i na gorąco do obiadu. Jest pyszne! Składniki: ok. 650g – 700g piersi z indyka 3 ząbki czosnku 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki(...)mięso zostawiamy zawinięte w folii do czasu całkowitego wystudzenia. W tym czasie soki zostaną wchłonięte w wędlinę, więc mięso zostanie soczyste *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: DOMOWA SZYNKA NA KANAPKI PRZEPIS TUTAJ DOMOWA KIEŁBASA SŁOIKOWA PRZEPIS TUTAJ DOMOWA PIECZEŃ RZYMSKA PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE
Blog z ApetytemCiasto mleczna kanapka to pyszny smakołyk inspirowany popularnym batonikiem, który z pewnością dobrze sprawdzi się na domowych przyjęciach. Deser świetnie smakuje w towrzystwie popołudniowej kawy, będzie ciekawym pomysłem na podwieczorek. Rozpływający się w krem mleczny z serkiem mascarpone idealnie komponuje się z kakaowymi blatami tworząc wyśmienity efekt smakowy. składniki na formę 28 x 22 cm 150 g cukru(...)pieczenia. Na blat ciasta przekładamy mleczny krem i dokładnie go rozprowadzamy. Wierzch przykrywamy drugą częścią ciasta. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc. Artykuł Ciasto mleczna kanapka + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite DaniaZobaczymy co to będzie, jednak powiem, że naprawdę na nic człowiek nie ma sił. Dlatego przychodzę ponownie z przepisem z awokado tym razem z serem feta. Idealna pasta na kanapki. Szczególnie gdy na nic nie masz siły. Składniki: 1/2 awokado 1 plaster sera feta sól i pieprz do smaku Przygotowanie: awokado wydrążamy i rozgniatamy widelcem feta kruszymy i dodajemy(...)awokado doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy na Thermomix do naczynia miksującego wkładamy awokado i ser feta, przyprawy i rozdrabniamy - czas 5 s/obr 4 Idealne na kanapki lub na krakersy. Smacznego
Gotowanie z pasjąOstatnio dyskutowałam z lubym na temat: „co lubisz jeść najbardziej?”, uznaliśmy, że kanapki. Szczególnie, gdy możemy do woli zaszaleć z dodatkami. Tym razem postawiliśmy na kurczaka i pastę z awokado. Odświeżający smak kolendry i limonki dał poczucie: „O! Ta kanapka była pyszna!”. Składniki pierś z kurczaka1 łyżeczka ziół prowansalskichszczypta ostrej paprykisól, pieprz2 łyżki oliwy pasta
Pink Envelopepokroiłam na kanapkowe plastry . W oryginale powinny być małe i w całości . Takie rozwiązanie, które przyjęłam , jest zdecydowanie ,znacznie wygodniejsze , kiedy tak jak u nas większość pakuje się na kanapki lub do tortilli Fajny ogórek , w smaku troszkę bardziej słodki niż konserwowy i cały czar smaku wynika w procesie tych dwóch leżakowań w roztworach wody . Składniki : 2 kg ogórków gruntowych(...)słoik 1/2 szklanki octu 2 łyżki soli zalewa : 1,5 l wody 3 szklanki octu 2,5 szklanki cukru 1 łyżka soli Ogórki myjemy , kroimy w plastry lubianej na kanapkach grubości Przekładamy do miski i zalewamy 3 litrami wody z 2 łyżkami soli . Trzeba tak dobrać miskę lub garnek ,żeby ogórki były zanurzone . Dociążamy talerzykiem żeby nie wypływały i zostawiamy
Ogrodnik w podróżycudownym zapachu z czerwonym rumieńcem. Niestety nie mogą długo leżeć ,a rodzą bardzo obficie, więc na świeżo nie da się przejeść . Polecam , stare sprawdzone receptury zawsze znajdą amatorów , na kanapkach w naleśnikach lub w pysznej szarlotce Składniki na garnek 10 l , około 7-8 szt , 0,5 l słoików : Jabłka , taka ilość ,żeby po obraniu i pokrojeniu , zajęły cały garnek(...)słoików i odstawiamy do góry dnem . Nie pasteryzujemy , po prostu po wystudzeniu przenosimy do komórki , czy piwniczki . Gotowe Taki mus jest niesamowicie wszechstronny , nadaje się do naleśników , gofrów , na kanapki , jako dodatek do pieczonej kaczki . Można także użyć go do wypieku jabłecznika lub zrobić pyszny chutney dodając chilli i limonkę Smacznego ! Artykuł Babciny mus z jabłek , domowe przetwory pochodzi
Ogrodnik w podróżyniedźwiedzia Niedźwiedzi jest czosnek , stąd ta nazwa , ale kto wie , może z niedźwiedzia była by to jeszcze smaczniejsza wędlinka Przepis prosty , zdrowy i bardzo smaczny . My zdecydowanie ,wolimy na kanapki ,tego typu wyroby, niż sklepowe mielonki z momu , skór , błon , czy szynki, nastrzykiwane chemią i wodą .. Polecam , szczególnie ,że czosnek niedźwiedzi ma właściwości przeciwzapalne , przeciw reumatyczne , antynowotworowe , a nawet wzmacniające(...)Stawiamy do ostygnięcia . Przestudzony szynkowar , wkładamy do lodówki na noc i dopiero drugiego dnia , wyjmujemy z niego mięso . Oczyszczamy z nadmiaru galaretki , kroimy i możemy podawać Smakowita wędlina na kanapki , tosty itp . Smacznego ! Artykuł „Łopatka niedźwiedzia „- wędlina z szynkowara pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżydzisiaj . Nawet jak ładowałam je do słoika , mój sceptycyzm nie słabł . Cóż przepiórki dają czadu , jaj dużo , a co tam ryzyk fizyk Jednak fizyk ! Pyszne , doskonałe do kanapek , takie delikatne , nieco kwaskowe , aromatyczne od curry i kurkumy , pikantne ale nie nachalne . Tak bym je opisała . Rodzinka komisyjnie stwierdziła ,że mam robić częściej , jedni jedzą same , inni do kanapek . Doskonała przekąska
Ogrodnik w podróżyKoperkowy ” schab , parzony na kanapki – domowa wędlina Koperkowy schab , jest to niezwykle ,aromatyczna i soczysta wędlina , która nie przysparza kłopotów w wykonaniu , nawet tym mniej doświadczonym Wiadomo , także , nie od dziś , że taka domowa wędlina , nie ma sobie równych , ani zdrowszych Koperek w tym roku rośnie jak szalony , a że w ubiegłym roku, nie chciał mi rosnąć(...)lodówki . Na drugi dzień , schab jest gotowy , można zdjąć folię , kroić i rozkoszować się soczystą , domową wędliną , pachnącą koperkiem … Smacznego ! Artykuł ” Koperkowy ” schab, parzony na kanapki – domowa wędlina pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyPostanowiliśmy pomału wrócić do robienia ciepłych kanapek na weekendowe śniadania. Dziś po szukaniu inspiracji w smakach mojego Lubego naszły nas żarty na kanapki z ziemniakami. Po chwili zastanowienia, właściwie dlaczego nie? Zjawisko takie w Polsce istnieje i ma sie bardzo dobrze. Kto nie słyszał o Frytoburgerze powstałym w szczecińskim barze? Bułkę i frytki uzupełniliśmy domowym ostrym sosem curry i usmażonym
Zielona KuchniaKanapki na ciepło to dla mnie zawsze fajna sprawa. Ulubiona kiełbasa, ulubiony ser i kilka pieczarek i śniadanie gotowe. Kanapki na ciepło z pieczarkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSmorgastarta to rodzaj szwedzkiej kanapki z przeróżnymi dodatkami ułożonymi warstwowo aby kształtem przypominało torcik. Może dawać do takiej kanapki ulubione dodatki i pasty. Nie ma ograniczeń. Składniki: 6 kromek chleba tostowego krem na 1 warstwę: 2 szt. jajek ugotowanych na twardo 100 g łososia wędzonego 1 op serka kremowego naturalnego 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy ostrej szczypiorek sól
Kuchnia w oparachDziś mam dla Was zieloną pastę, która idealnie sprawdzi się na kanapki, lecz może również służyć do nafaszerowania jajek. Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu, jest lekka i nie wymaga dużej ilości składników. U mnie taka pasta bywa przynajmniej raz w tygodniu, bo uwielbiam brokuły. Tak w nawiasie odsyłam do artykułu, gdzie opisywałam, dlaczego warto czasami nie iść za modą(...)ostudzonego brokuła również możecie na połówki pokroić. 3. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, przyprawiamy, dodajemy jogurt wedle uznania (w zależności, czy chcemy uzyskać pastę do faszerowania, czy gęstszą do kanapek. Ja dałam 2 łyżki na kanapkową). Za pomocą blendera/miksera łączymy składniki
Zdrowie i pysznie na talerzuKanapka z wędzonym pstrągiem i masłem chrzanowym , udekorowana świeżym koperkiem. Masło chrzanowe to zmiksowane do białości masło z koglem-moglem na miodzie (u mnie syrop z agawy) i chrzanem. Bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy zmiksować miękkie masło, dodać żółtko, miód i wszystko ubić. Na końcu wmieszać chrzan ze słoiczka. Tak przygotowanym masłem chrzanowym smarujemy świeże, chrupiące bułki, rozkładamy kawałki wędzonego(...)jeśli spróbujemy samej tłustej, wędzonej makreli oraz chudego, wędzonego pstrąga – bardziej posmakuje nam makrela. Ale pstrąg w połączeniu z takim masełkiem nie ma sobie równych! Polecam! The post Kanapka z wędzonym pstrągiem i masłem chrzanowym appeared first on Moja Delicja
Moja Delicja