Sarmackie korniszony kanapkowe , przetwory Sarmackie korniszony to stary przepis. Dokładnej genealogii nie znam , ale na pewno jest jeszcze z czasów Polski szlacheckiej. Nie jest to też nasz rodzimy wytwór , raczej bonus który przywędrował do naszego kraju gdzieś z okolic Francji , Belgii . Moja wersja jest o tyle zmieniona ,że ogórki pokroiłam na kanapkowe plastry . W oryginale powinny być małe i w całości . Takie rozwiązanie, które przyjęłam , jest zdecydowanie ,znacznie wygodniejsze , kiedy tak jak u na... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...