Babciny mus z jabłek , domowe przetwory

Babciny mus z jabłek , domowe przetwory

Babciny mus z jabłek , domowe przetwory

Przepis na : śniadanie

Babciny mus z jabłek domowe przetwory Babciny mus , jest jednym z bardziej tradycyjnych przepisów . Moja babcia robiła go zawsze latem z tak zwanych spadów czyli jabłek, które same spadały drzewa. Takie jabłka zazwyczaj nie są pełnowartościowe , często mają także mięsną wkładkę lub są nadgniłe . Wszystkie takie bonusy , dokładnie trzeba powycinać i oczyścić , zanim wrzucimy jabłka do garnka . Dużą zaletą jest fakt ,iż te jabłka są też bardzo dojrzałe i aromatyczne .Nie ma zbytniego znaczenia , jakiej odmiany użyje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ogrodnik w podróży

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.