kanapka z awokado i jajkiem

kanapka z awokado i jajkiem

kanapka z awokado i jajkiem

Czasami człowiekowi się chce tak po prostu kanapki. Ale może, żeby nie była to taka zwykła kanapka trzeba ją trochę podrasować. Jak różne podejście miałam do awokado, tak teraz to jedno z moich ulubionych dodatków praktycznie do prawie wszystkiego. W związku z tym polecam każdemu wypróbować awokado zamiast masła jako pastę :)  Składniki: kromka chleba połówka awokado sól i pieprz  jajko na twardo Przygotowanie: awokado wyciągamy ze skorupki i rozgniatamy widelcem doprawiamy solą i pieprzem do smaku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie z pasją

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.