Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado

Z czym najchętniej zjadacie kanapki? Mam nadzieję, że nie są to tylko plasterki wędliny i sera. Wiem, że tak jest najszybciej i najprościej, ale jednak niekoniecznie zdrowo. Ja jak zwykle zachęcam do przygotowywania pysznych past do kanapek. Dziś mam dla Was propozycję na jedną z nich. Pasta jajeczna z awokado Jest pyszna i bardzo łatwa w przygotowaniu. Sycąca i nadaje się także dla najmłodszych. Pasta jajeczna z awokado – składniki: 1 dojrzałe awokado, 2 jajka, łyżka posiekanego szczypiorku, szczypta soli i pie...

Czytaj dalej na blogu Natka Pietruszki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.