Z czym najchętniej zjadacie kanapki? Mam nadzieję, że nie są to tylko plasterki wędliny i sera. Wiem, że tak jest najszybciej i najprościej, ale jednak niekoniecznie zdrowo. Ja jak zwykle zachęcam do przygotowywania pysznych past do kanapek. Dziś mam dla Was propozycję na jedną z nich. Pasta jajeczna z awokado Jest pyszna i bardzo łatwa w przygotowaniu. Sycąca i nadaje się także dla najmłodszych. Pasta jajeczna z awokado – składniki: 1 dojrzałe awokado, 2 jajka, łyżka posiekanego szczypiorku, szczypta soli i pie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...