Przepis na : śniadanie
Prosty i szybki do przygotowania dodatek do kanapek, sałatek, koktajli. Zdrowa posypka z prażonych ziaren słonecznika, maku i sezamu. Prażenie nasion wydobywa smak i aromat, a zwyczajne dania nimi posypane nabierają nowego wymiaru 🙂 Składniki: 1 łyżka łuskanego słonecznika 1 łyżka maku 1 łyżka białego sezamu Przygotowanie Przygotować posypkę : Na suchej patelni teflonowej uprażyć słonecznik, mak i sezam, często mieszając (nasiona mają lekko się zezłocić – uważać, aby nie przypalić). 1 łyżka łuskanego słonecznika 1 ł... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...