kanapki - 13123 przepisów (strona:240/875)

Tahini, czyli sezamowa pasta dla każdego 83

obecność często uwzględniają przepisy na dania kuchni Bliskiego Wschodu. Pasta ta swą konsystencją przypomina masło, nic więc dziwnego, że wiele osób korzysta z niej jak z ciekawego dodatku do kanapek. Do czego wykorzystać Tahini Tahini może być też podstawą hummusu i innych past, może się też sprawdzić jako dodatek do sosów oraz tych potraw, w których główną rolę odgrywają warzywa

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Najlepsza konfitura z czerwonej cebuli 70

pysznym dodatkiem do mięsa, szczególnie polecam ją do smażonej wieprzowej polędwicy. Konfitura z czerwonej cebuli również idealnie nadaje się do marynowanych śledzi , śledzie możemy ułożyć na konfiturze lub zrobić kanapki, czy tartinki z ciemnego chleba, na którym układamy po łyżeczce konfitury z czerwonej cebuli, oraz po kawałku śledzia. Tartinkę dekorujemy natką pietruszki. Najlepsza konfitura z czerwonej cebuli, składniki: 5 sztuk

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jak wzmocnić swój organizm 78

cytryny. Taki napój wypijany codziennie na czczo, wzmacnia organizm oraz przyspiesza usuwanie toksyn. Czosnek na wzmocnienie organizmu Posiada silne właściwości przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowe. Dlatego warto dodawać go do kanapek i zup. Jednak najsilniejsze właściwości posiada czosnek surowy. W jego składzie znajdują się witaminy: A, z grupy B, C, potas, magnez, wapń żelazo i selen. Czosnek warto spożywać przez cały

ProstePesto.pl
Najlepsze śledzie marynowane z cebulą i pietruszką 64

marynowane śledzie robię od wielu lat i przeważnie układam je na bagietce , tartinkach z ciemnego chleba lub na pumperniklu, tak jak tatara ze śledzia z żurawiną , śledzie na kanapkach znikają w pierwszej kolejności. Dlaczego? Po pierwsze sam śledź w occie jest pyszny. Po drugie konfitura z czerwonej cebuli idealnie łączy w sobie smak kwaśny i słodki. To jest super opcja

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Keto paprykarz szczeciński (Paleo, LowCarb) 85

wersja kultowej przekąski z czasów PRL-u, czyli keto paprykarz szczeciński. Nada się i na wigilię, i na imprezę, a także na co dzień jako przekąska lub dodatek do kanapek. Zdrowy i pożywny, na bazie dorsza i wędzonej makreli - spróbujcie sami! :) Artykuł Keto paprykarz szczeciński (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie

Modern Cave Girl
Surówka z kapusty pekińskiej 80

jest przygotowywana jest niskokaloryczna. Surówka z kapusty pekińskiej pasuje do wielu polskich obiadów. Można ją nawet dodać do wrapa mięsnego lub wegetariańskiego oraz do burrito czy burgera i na kanapki. Idealna również do dań z grilla czy jako lekka przekąska. Atutem jest to, że kapusta pekińska jest dostępna przez cały rok i lubiana przez wszystkich. Taką surówkę możemy przyrządzić

ProstePesto.pl
Ryba w zalewie. 110

papryki oraz świeżej cebuli sprawi, że sałatka z rybą jest idealną opcją nie tylko na święta ale także na różne okazje. Papryka czerwona jest bardzo wspaniałym dodatkiem do sałatek, kanapek, gulaszu. Papryka jest dobrym źródłem wartości odżywczych. Jako jedno z nielicznych warzyw zachowuje swoje wartości podczas pieczenia i duszenia. Papryka czerwona dba o nasz wzrok i skórę. Spowalnia procesy starzenia

Zdrowy Styl Joanny

Proponowane wyszukiwania