kanapki - 13123 przepisów (strona:247/875)

Marynowana papryka chili 101

nieważne czy marynowana,  kiszon a.  Ważne, żeby  była chrupiąca i ostra. Taką papryczkę później wykorzystuję do wielu dań,  ale najczęściej ląduje na kanapce. Polecam  Składniki: papryka chili (ilość dowolna)  na każdy słoik 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 3 ziarenka ziele angielskiego 4 ziarenka pieprzu 1/2 łyżeczki gorczycy 1/2 łyżeczki kolendry

magiczna kuchnia Kasi
Pesto z bazylii 87

domowe pesto z bazylii. Ja uwielbiam najbardziej w połączeniu z makaronem, a Wy? Chociaż powiem, że świetnie się sprawdza  również jako dodatek  do sałatek, mięs czy kanapek. Polecam  :)   Składniki: 2 pęczki bazylii 80 g orzechów nerkowca lub piniowych 80 g sera  parmezan 2 ząbki czosnku 100 ml oliwy z oliwek sól, pieprz Wykonanie

magiczna kuchnia Kasi
Przepis na szmory 83

szmory, jak się je robi i skąd pochodzą? Przepis na szmory jest prosty, potrawa dla wielu z nas znana, aczkolwiek nie do końca w takiej wersji. Kanapki z jajecznicą, wrap z jajecznicą na śniadanie stały się ostatnio bardzo modne. Śmiem napisać, że szmory były pierwsze. Śląskie szmory czyli jajecznica z grzybami, a raczej grzyby z jajkami. Przepis na szmory jest

Dieta moja pasja
Spaghetti z klopsikami 78

elementem pulpetów jest długo dojrzewający sera nadający im większą głębię smaku niż tradycyjny polski odpowiednik. Klopsy można podawać jako spaghetti z klopsikami jak również można je śmiał wykorzystywać w kanapkach, dobry przykład można znaleźć w tym angielskim przepisie Spaghetti z klopsikami zjem to Klopsy z mięsa i sera w sosie pomidorowym to klasyczne danie kuchni Włoskiej. Ważnym elementem pulpetów jest

zjem to blog kulinarny
Żytni chleb na zakwasie ze złotym lnem 78

Dziś proponuje mało pracochłonny chlebek. Smak jego jest wyrazisty, lekko kwaskowy, ma chrupiącą skórkę i sprężysty miękisz. Jest super na kanapki, polecam gorąco. Użyłam tutaj mąki żytniej pełnoziarnistej grubo mielonej ale miałka pełnoziarnista też będzie ok. i białej. Żytni chleb na zakwasie. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka coleslaw z ajvarem 81

ajvar – bałkańską pastę z pieczonego bakłażana i papryki i teraz mam super dodatek / przyprawę do wielu dań. Pojawia się i w zupach i sałatkach i mięsach i na kanapkach – aż się nasycę smakiem Surówka coleslaw pochodzi z kuchni amerykańskiej i jej bazą jest drobno poszatkowana kapusta biała. Często dodaje się do niej marchewkę, selera naciowego, jabłko ale inne

Dorota Smakuje
Ketchup z papryki i pomidorów 73

sklepie. Jest o wiele smaczniejszy, zdrowszy i bardzo łatwy w przygotowaniu. Domowy ketchup z tego przepisu ma cudowny smak i będzie idealnym dodatkiem praktycznie do wszystkiego. Możemy nim posmarować kanapkę, placki ziemniaczane, zaserwować z frytkami czy pizzą. PRZEPIS NA KETCHUP Z PAPRYKI I POMIDORÓW Składniki 1 kg papryki czerwonej 500 g pomidorów 80 ml oleju 80 ml octu 1/3 szklanki

Alle Dobre!
Jak przyrządzić zdrowy obiad jesienią? 61

zimę Kolejnym wartym przemycenia w jesiennych posiłkach produktem jest czosnek. Wspomaga odporność, działa antybakteryjnie, ma zbawienny wpływ w zasadzie na wszystkie układy organizmu. Pokrojone cienkie plasterki można spożywać na kanapce, czosnek można też dodawać do sosów (sławetny sos czosnkowy nie ma sobie równych), zup, a nawet smoothies. Czosnek, natka pietruszki, pieczone warzywa – sposób na niedzielny obiad Wszystko to, co wymieniliśmy

jakszef.pl
Przepis na sos sriracha 83

większości krajów na świecie. Do czego stosować sos z kiszonych papryczek Sos sriracha jest świetnym dodatkiem do zup, potraw z makaronu, dań głównych, marynat do mięsa, sosów, burgerów i kanapek. Rewelacyjnie podkreśla smak curry i wielu dań kuchni azjatyckiej, którym nadaje pikantny akcent. W Tajlandii sos sriracha jest często używany do owoców morza. W kuchni wietnamskiej sriracha pojawia się jako

Cztery Fajery
Papryka czerwona w kuchni 74

dopasujesz odmianę do specyfiki przygotowywanego przez ciebie dania. Jak wykorzystać paprykę w kuchni? Papryka czerwona znajduje w kuchni bardzo szerokie zastosowanie. Możesz spożywać ją na surowo, jako dodatek do kanapek, przekąsek, składnik surówek, albo po obróbce termicznej. Nie może zabraknąć jej w tradycyjnym węgierskim leczo i gulaszu. Stanowi ważny akcent nie tylko w kuchni węgierskiej. Trudno wyobrazić sobie bez niej

KuchniaWeDwoje.pl
Krem pomidorowy z wedzonym twarogiem 69

lekka i prosta zupa oczywiście na niedzielnym rosole, ale z dodatkiem wędzonego twarogu zyskała całkiem inny smak i charakter. Polecam, eksperymentujcie z wędzonym twarogiem, on jest nie tylko do kanapek. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Koktajl truskawkowy z siemieniem lnianym 78

śluz. Te oleiste ziarna są zaliczane do tzw. superfoods, czyli do zdrowej żywności, która ma cenne właściwości prozdrowotne i lecznicze. Siemię lniane świetnie sprawdza się jako posypka do kanapek, dodatek do sałatek, oraz innych potraw np. do koktajli.. Laryngolodzy polecają go w chorobach gardła. Szukasz przepisów na koktajle? Kliknij w ten link Zdrowe koktajle. 36 przepisów na zdrowe koktajle

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Torty – podstawy wykonania i potrzebne narzędzia 101

Talerz, Patera obrotowa – przydaje się bardzo podczas tynkowania (obkładania tortu masą). Z początku miałam drewnianą patere obrotową chyba zakupioną w Ikea. Używałam jej do wszystkiego, do pizzy, do kanapek, przekąsek i do dekoracji tortów (tort podczas dekoracji stoi na podkładzie, więc nie styka się bezpośrednio z paterą. Potem coś mnie tknęło i zakupiłam tanią, plastikową patere. Była fatalna, gibała

Blog z Apetytem
Pomidory – dlaczego warto je jeść? 85

okresie jesienno-zimowym świeże pomidory warto zastąpić suszonymi. Dlaczego? Suszone pomidory zawierają w swoim składzie znacznie większą ilość likopenu, o którym wspomnieliśmy już powyżej. Warto je zatem dodawać do kanapek, zapiekanek, sałatek czy makaronów. W pobliskim sklepie nie ma suszonych pomidorów? Zawsze możesz kupić pomidory online , które – w każdej postaci – zostaną bezpiecznie dostarczone do twojego domu, pod same

Drinkologia
Pesto z rukoli z kaparami 76

pizzę, a jak u nas pizza to i rukola. W sklepach klasycznie pakowana jest tak, że nie jesteśmy w stanie jej nigdy zjeść za jednym razem. Ładowałam ją do kanapek i w sumie niewiele to dało, nadal zostało jej sporo. Postanowiłam zmiksować ją z kaparami. Kawałek starego parmezanu też znalazł się w lodówce. Kapary też ostatnio do czegoś wykorzystałam, miałam

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania