Składniki : 10 dag suchej ciecierzycy 1 mały filet z kurczaka lub jeden duży pojedynczy 4 ząbki z czosnku 5 suszonych pomidorów w oleju sól, pieprz, woda Przygotowanie : Namoczone i umyte wcześniej ziarno ciecierzycy ugotować, mięso z kurczaka również ugotować w lekko posolonej wodzie Czosnek obrać Do blendera włożyć przestudzone mięso, ciecierzycę oraz czosnek i pomidory - zblendować Jeśli potrzeba dodać oleju od suszonych pomidorów oraz kilka łyżek wody w której gotowało się mięso Doprawić do sma... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula