kanapki - 13623 przepisów (strona:245/909)

Pasztet jajeczny 92

Pasztet jajeczny Pyszna przekąska nie tylko dla wegetarian. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Możemy jeść go na kanapce na przykład z majonezem lub bez niczego jako przekąskę w formie grubych plastrów. Polecam!     Składniki: 10 jajek ugotowanych na twardo 2 surowe jajka 1 cebula 1 łyżka masła klarowanego 15dkg żółtego sera pół czerwonej papryki

Blog z Apetytem
Sałatka makaronowa z ogórkami małosolnymi i ciecierzycą 161

Zrobiłam ostatnio dość spory słoik ogórków małosolnych , zbyt dużo aby zjeść je wszystkie na kanapce. Musiałam zatem spożytkować je również w jakimś daniu i padło na sałatkę. Sałatka z ogórkami małosolnymi okazała się trafnym wyborem, ponieważ mogłam nie tylko podać ją na lunch ale zaserwowałam ją również do mięsa z grilla . Dość spora jak dla mnie ilość sałatki została zjedzona

MeCooks
Piękne, gęste, długie włosy po przedłużaniu – na jak długo? 107

oraz zastosowanie zalecanej po doczepianiu pielęgnacji pozwoli na maksymalne wydłużenie czasu, w którym doczepiane włosy będą się świetnie prezentować. Metoda keratynowa, na mikroringi, nanoringi, ultradźwięki oraz tape on – kanapki zwykłe i ukryte należą do metod uznawanych za trwałe, które przy właściwej pielęgnacji są w stanie utrzymać efekt w przypadku włosów z serii BASIC do 6 miesięcy, a w przypadku

Via Gusto
Ogórki małosolne 114

zacienione miejsce na blacie kuchennym i czekam Kiedy woda w ogórkach zaczyna robić się mętna, jest to znak iż można zacząć je konsumować. Ogórki małosolne są fantastycznym dodatkiem do kanapek , sałatek oraz dań mięsnych. Można zajadać się nimi o każdej porze dnia, podając je zarówno w trakcie śniadania jaki i kolacji. Zachęcam was do ich przygotowania w domu, a poniżej

MeCooks
Zupa z zielonych szparagów 87

odpowiedź na pytanie  co jeść na diecie Szukacie przepisów ze szparagami? zajrzyjcie do tych przepisów: –  makaron ze szparagami –  makaron ze szparagami i czosnkiem –  kanapka ze szparagami i łososiem –  sałatka ze szparagami i jajkiem –  szparagi z jajkiem – mini  tarty ze szparagami –  krem z białych szparagów –  spaghetti carbonara ze szparagami –  Szparagi

nietylkopasta.pl
Marynowana rzodkiew - Moo Namul 99

Marynowanie warzyw po koreańsku to prawdziwa przyjemność. Potem zajadamy przepyszne marynaty jako samodzielne dania czy dodatek do sosów, zup, kanapek. Zatem dziś przedstawię jak zrobić marynowaną rzodkiew po koreańsku. Jest chrupiąca i przepyszna, zróbcie a będziecie chcieć więcej. Można ją zajadać na zimno jak i na ciepło. Polecam gorąco i zapraszam do stołu. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Schab dojrzewający w cukrze i soli 109

paski czosnku . Ilość czosnku dostosuj do swoich upodobań kulinarnych. Ja nadziewam co 2 cm . Jeśli nie lubisz czosnku to daj go mniej. Zawsze podczas konsumpcji można go wyjąć na kanapce. Czosnek dobrze konserwuje wędlinę. Na koniec oprószam schab świeżo zmielonym pieprzem czarnym i przyklepuję po całej powierzchni. Możesz też oprószyć: czerwoną papryką lub majerankiem . Tak przygotowany schab umieszczam w lodówce

Ania gotuje
Podkarpackie proziaki z pastą warzywną 118

wersji wegańskiej sprawdzi się też woda gazowana. Proziaki najlepiej smakują na ciepło, ale są pyszne również na zimno. To super alternatywa dla klasycznego pieczywa - sprawdzą się do zrobienia kanapek z pastami do pracy czy szkoły oraz jako np. przekąska na imprezę. Składniki: 5 szkl. mąki pszennej + do formowania proziaków 400 ml maślanki lub kefiru 1 płaska łyżka sody 1 łyżeczka

Czarnawisienka
Chleb z grubą i chrupiącą skórką 171

zbędnych dodatków. Przepis na chleb jest banalnie prosty i każdy z pewnością sobie z nim poradzi. Taki domowy chlebek to doskonała alternatywa dla kupnego wypieku o wątpliwym składzie. Kanapki z domowego chleba to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jeśli lubicie piec domowe pieczywo, koniecznie musicie wypróbować ten przepis na chleb z grubą i chrupiącą skórką. CHLEB Z GRUBĄ I CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ

Alle Dobre!
Zupa ze szparagami 119

swojską. W połączeniu ze śmietanką, koperkiem i zielonym groszkiem, otrzymujemy sycącą, smakowitą i delikatną zupę, która z pewnością każdemu zasmakuje. U mnie zupa była podana w towarzystwie równie wiosennych kanapek. Świeże bułeczki, twarożek z tofu, rzodkiewka, szpinak i pomidor… Niby nic wymyślnego, ale to w prostocie drzemie siła! Taki lunch mógłbym jeść codziennie. Zupa ze szparagami – KĄCIK PORAD

Blendman
Colesław surówka z białej kapusty 98

dodatek do hamburgerów czy dań z grilla. Klasyczny Colesław to jedna z najpopularniejszych surówek świata. My Polacy podajemy do obiadu lub dań z grilla, w USA jedzą z nią kanapki. Klasyczny Colesław jest uniwersalny. Colesław z młodej kapusty jest przepyszny, stara kapusta nie odda już tego smaku. Kolesław, salada de repolho, salată de varză, krautsalat i jeszcze kilka innych nazw

Dieta moja pasja
Grill kontaktowy — jaki wybrać? Poradnik gastronomiczny 113

znacznie, znacznie szersze. Oprócz mięs także w postaci burgerów czy steka, można przygotowywać w nich również: ryby,  owoce morza, warzywa i owoce, pieczywo (m.in. własnoręcznie robione tortille), kanapki typu panini i jeszcze więcej! Wszystko zależy od inwencji i pomysłu szefa kuchni. Jaki grill kontaktowy wybrać? Praktyczne wskazówki Szukasz urządzenia do swojego lokalu gastronomicznego? Sprawdź ofertę na stronie Sklep Technica

Kuchnia MagdaLeny
Placki z halloumi 122

pomidorami, ogórkiem, sałatą i oliwą z oliwek. Halloumi świetnie sprawdza się także na grillu w połączeniu z warzywami takimi jak cukinia, papryka czy bakłażan. Można również dodać go do kanapek razem z warzywami takimi jak rukola, pomidory czy ogórki. Ser halloumi można również upiec w piekarniku, np. w połączeniu z ciecierzycą i warzywami. Dzięki swojej niepowtarzalnej konsystencji i smakowi, halloumi

okolicepalnika.pl
Zdrowe odżywianie się na wiosnę 82

swojej diety świeżych produktów sezonowych warto zacząć od sałaty, szczypiorku czy też rzodkiewki. To odpowiedni jadłospis do zdrowych sałatek, jako dodatek do obiadu czy też urozmaicenie zwykłych, codziennych kanapek. Po zimie często jesteśmy wprost spragnieni czegoś zielonego. Dla osób, które lubią poznawać nowe smaki odkryciem mogą być liście musztardowca, które swoim smakiem są zbliżone do liści sałaty, ale nieco bardziej

Marcepanowa kuchnia
Coffin Bread kanapka z Tajwanu 131

wersje wegetariańskie i wegańskie. Coffin bread stał się popularny również poza Azją, a wersje tej potrawy można znaleźć w restauracjach na całym świecie. Na koniec, zapraszam na tajwańską kanapkę , trumnę z chleba. Składniki Chleb, najlepszy tostowy, nie krojony Masło miękkie 25 – 35 gram Filety z ud kurczaka 3-5 sztuk Cebula 1-2 sztuki Czosnek 3-5 ząbki Sól

RafalCook