kanapki - 13123 przepisów (strona:245/875)

Pasta kanapkowa z kukurydzy 52

Pasta kanapkowa z kukurydzy przypomina odrobinę taki domowy hummus. Smak pasty podkręcimy odrobiną orientalnych przypraw – curry. Możecie przygotować to smarowidło do kanapek w blenderze, wtedy będzie przypominało wyglądem prawdziwy hummus, tyle że z kukurydzy. Będzie też oczywiście znacznie szybciej. Ja osobiście mimo wszystko polecam odrobine wysiłku i zamiast blendera wykorzystać widelec. Możecie kupić gotową kukurydzę w puszce w sklepie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta z dynią, serkiem kremowym, szpinakiem, łososiem 81

polecam Wam tartę ze szpinakiem, dynią i łososiem z dodatkiem serka kremowego Hochland śmietankowego, który idealnie pasuje do takich dań. Jego kremowość podkręca smak tarty. Serki Hochland uwielbiam na kanapce, ale smakują wyśmienicie także na gorąco, w daniach obiadowych. Używasz serka kremowego do swoich potraw? Pochwalcie się jakie dania z nim robicie? Czytaj więcej

Ana Mari's world
Ostry sos paprykowy 97

Wspaniały, esencjonalny sos paprykowy do słoików, który można używać na kanapki, do mięs, placków, czy na pizzę. Możemy go zrobić w wersji łagodnej i na ostro. Dziś przedstawiam przepis na ostro. Zróbcie dużo, zapewniam że zimy nie przetrwa ;) Składniki: 3 kg papryki czerwonej 250 g papryczki chili (u mnie czereśniowa) 3 główki czosnku 1 szklanki octu 2 szklanki oleju

Życie zaczyna się w kuchni
Pasta smarowidło z tofu z oliwkami i kaparami 51

Pasta z tofu do pomysł na pastę do kanapek lub do podanie dla gości na imprezę. Mnie zaskoczyła bardzo pozytywnie. To moja pierwsza pasta z użyciem tofu. Orzechy, kapary i oliwki nadają tofu fajnego smaku.  Podałam z krakersami orkiszowymi.  100 gram tofu  1 łyżka sosu sojowego 3 posiekane i podprażone orzechy włoskie  1 łyżka kaparów

AZgotuj!
Chleb mleczny z ziarnami 57

wierzchu bochenków. Drożdżowy chleb mleczny z ziarnami to jeden  chlebów, do którego wracam bardzo często. Jest pyszny jeszcze delikatnie ciepły z samym masłem. Dzięki niemu stworzycie najlepsze kanapki z dowolnymi dodatkami. Polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na domowy chleb :) Polecam również mój pyszny chleb ze słonecznikiem bez zagniatania: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube

Lekcje w kuchni
Chałka drożdżowa z migdałami. 76

Chałka drożdżowa z migdałami. Czy jest jakieś jedzenie, które w tak piękny sposób odzwierciedla piękno upieczonego chleba . Mały i duży, każdy uwielbia smak tego pysznego pieczywa

Zdrowy Styl Joanny
Gaijin Gotuje – Ivan Orkin – Kuchnia Japońska dla nie – Japończyków 45

przepisów wegetariańskich lub takich, które łatwo zamienić na wegetariańskie. Dania z ryżu i podawane z ryżem Buliony, zupy i potrawki Przystawki, przekąski, dodatki Dania główne do podziału Kociołki Makarony Kanapki i bajgle Dodatki Pociąga cię japońska kuchnia, ale wydaje się zbyt skomplikowana i nie wiesz od czego zacząć? Jeżeli tak, to książka Gaijin gotuje jest dla ciebie. Godny uwagi jest

Tajemnice Smaku
Gaijin Gotuje – Ivan Orkin – Kuchnia Japońska 41

przepisów wegetariańskich lub takich, które łatwo zamienić na wegetariańskie. Dania z ryżu i podawane z ryżem Buliony, zupy i potrawki Przystawki, przekąski, dodatki Dania główne do podziału Kociołki Makarony Kanapki i bajgle Dodatki Pociąga cię japońska kuchnia, ale wydaje się zbyt skomplikowana i nie wiesz od czego zacząć? Jeżeli tak, to książka Gaijin gotuje jest dla ciebie. Godny uwagi jest

Tajemnice Smaku
Dobre i szybkie ciasta na imprezę – 10 pomysłów 587

przepis na: Kuchnia Magdaleny 5. Raffaello na krakersach Puszyste ciasto z masą budyniową i wiórkami kokosowymi z pewnością zawojuje wasze kubki smakowe. przepis na: Lena Gotuje 6. Ciasto mleczna kanapka Ciasto z kakaowym biszkoptem przełożone kremem na mleku ze śmietanką. przepis na: Mała Cukierenka 7. Truskawkowa pianka Delikatny biszkopt z kremem mascarpone i frużeliną truskawkową plus orzeźwiająca truskawkowa galaretka. przepis

BabskiePorady.pl - Przepisy
Przykłady zastosowania masła klarowanego ghee w kuchni 68

już od wieków, powstaje ze świeżego masła poddawanego delikatnej obróbce termicznej w celu pozbycia się resztek białka zwierzęcego. Masło ghee jest uniwersalne i ma szerokie zastosowanie. Można nim smarować kanapki, używać do smażenia, przygotować z niego desery czy nawet kuloodporną kawę. Masło ghee popularne nie tylko w krajach azjatyckich – do czego warto go używać? W Polsce jedzenie masła jest czymś

Kuchcik gotuje
Jajka nadziewane farszem chrzanowym. Propozycja na halloween. 71

pastą chrzanowa a na nich mroczne i przerażające pająki z oliwek.  Zapraszam.  składniki; 5 jajek 2 łyżki chrzanu 1 łyżka majonezu 2 łyżki kremowego serka chrzanowego ( do kanapek) sól, pieprz do smaku czarne oliwki Przygotowanie; Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu kroimy na pół, wydrążamy żółtko. Wrzucam je do miski, dodajemy chrzan, majonez, serek i doprawiamy do smaku

Radość kipiąca uśmiechem.
Chow mein sandwich 81

mieszanka warzyw chińskich - makaron np. z zupki, a jakże, chińskiej - bułka Wykonanie: Warzywa podsmażamy, a makaron zalewamy wrzątkiem. Odcedzamy makaron i podsmażamy razem z warzywami. Bułkę kroimy jak do kanapki. Na dolną część kładziemy słuszną porcję makaronu i przykrywamy górną.  Wiem, że będzie wylatywać. Jak kiedyś widzieliście ludzi jedzących burgera nożem i widelcem, to tu jest właśnie najlepsze danie

Kryzysowa Książka Kucharska
Kotleciki siekane z cukinią 498

Kotleciki siekane z cukinią to świetna alternatywa dla tradycyjnych kotletów panierowanych. Możemy je zaserwować na obiad, wsadzić do kanapki czy podać w formie przekąski z dodatkiem ulubionych sosów. Te pyszne siekane kotleciki smakują rewelacyjnie ze wszystkim. Siekane kotlety z cukinią są bardzo soczyste i delikatne, wręcz rozpływają się w ustach. Z pewnością zachwycą Wasze podniebienia. Na pewno wiele

Alle Dobre!
Galaretka pigwowa 91

Gęsta, słodka i odrobinę kwaskowata galaretka super sprawdzi się na kanapki a także do deserów. Teraz jest na nie sezon, więc korzystajcie :) Składniki: - 2 kg pigwy - 1 kg cukru - woda - sok z 1/2 cytryny Przygotowanie: Owoce przekrawamy na pół i wykrawamy środki z pestkami. Następnie kroimy je na mniejsze kawałki, wkładamy do garnka i zalewamy wodą, tyle by je przykryła

Zainspirowana w kuchni

Proponowane wyszukiwania