Pasta kanapkowa z kukurydzy przypomina odrobinę taki domowy hummus. Smak pasty podkręcimy odrobiną orientalnych przypraw – curry. Możecie przygotować to smarowidło do kanapek w blenderze, wtedy będzie przypominało wyglądem prawdziwy hummus, tyle że z kukurydzy. Będzie też oczywiście znacznie szybciej. Ja osobiście mimo wszystko polecam odrobine wysiłku i zamiast blendera wykorzystać widelec. Możecie kupić gotową kukurydzę w puszce w sklepie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!polecam Wam tartę ze szpinakiem, dynią i łososiem z dodatkiem serka kremowego Hochland śmietankowego, który idealnie pasuje do takich dań. Jego kremowość podkręca smak tarty. Serki Hochland uwielbiam na kanapce, ale smakują wyśmienicie także na gorąco, w daniach obiadowych. Używasz serka kremowego do swoich potraw? Pochwalcie się jakie dania z nim robicie? Czytaj więcej
Ana Mari's worldWspaniały, esencjonalny sos paprykowy do słoików, który można używać na kanapki, do mięs, placków, czy na pizzę. Możemy go zrobić w wersji łagodnej i na ostro. Dziś przedstawiam przepis na ostro. Zróbcie dużo, zapewniam że zimy nie przetrwa ;) Składniki: 3 kg papryki czerwonej 250 g papryczki chili (u mnie czereśniowa) 3 główki czosnku 1 szklanki octu 2 szklanki oleju
Życie zaczyna się w kuchniPasta z tofu do pomysł na pastę do kanapek lub do podanie dla gości na imprezę. Mnie zaskoczyła bardzo pozytywnie. To moja pierwsza pasta z użyciem tofu. Orzechy, kapary i oliwki nadają tofu fajnego smaku. Podałam z krakersami orkiszowymi. 100 gram tofu 1 łyżka sosu sojowego 3 posiekane i podprażone orzechy włoskie 1 łyżka kaparów
AZgotuj!wierzchu bochenków. Drożdżowy chleb mleczny z ziarnami to jeden chlebów, do którego wracam bardzo często. Jest pyszny jeszcze delikatnie ciepły z samym masłem. Dzięki niemu stworzycie najlepsze kanapki z dowolnymi dodatkami. Polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na domowy chleb :) Polecam również mój pyszny chleb ze słonecznikiem bez zagniatania: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube
Lekcje w kuchniChałka drożdżowa z migdałami. Czy jest jakieś jedzenie, które w tak piękny sposób odzwierciedla piękno upieczonego chleba . Mały i duży, każdy uwielbia smak tego pysznego pieczywa
Zdrowy Styl Joannyprzepisów wegetariańskich lub takich, które łatwo zamienić na wegetariańskie. Dania z ryżu i podawane z ryżem Buliony, zupy i potrawki Przystawki, przekąski, dodatki Dania główne do podziału Kociołki Makarony Kanapki i bajgle Dodatki Pociąga cię japońska kuchnia, ale wydaje się zbyt skomplikowana i nie wiesz od czego zacząć? Jeżeli tak, to książka Gaijin gotuje jest dla ciebie. Godny uwagi jest
Tajemnice Smakuprzepisów wegetariańskich lub takich, które łatwo zamienić na wegetariańskie. Dania z ryżu i podawane z ryżem Buliony, zupy i potrawki Przystawki, przekąski, dodatki Dania główne do podziału Kociołki Makarony Kanapki i bajgle Dodatki Pociąga cię japońska kuchnia, ale wydaje się zbyt skomplikowana i nie wiesz od czego zacząć? Jeżeli tak, to książka Gaijin gotuje jest dla ciebie. Godny uwagi jest
Tajemnice Smakuprzepis na: Kuchnia Magdaleny 5. Raffaello na krakersach Puszyste ciasto z masą budyniową i wiórkami kokosowymi z pewnością zawojuje wasze kubki smakowe. przepis na: Lena Gotuje 6. Ciasto mleczna kanapka Ciasto z kakaowym biszkoptem przełożone kremem na mleku ze śmietanką. przepis na: Mała Cukierenka 7. Truskawkowa pianka Delikatny biszkopt z kremem mascarpone i frużeliną truskawkową plus orzeźwiająca truskawkowa galaretka. przepis
BabskiePorady.pl - Przepisyjuż od wieków, powstaje ze świeżego masła poddawanego delikatnej obróbce termicznej w celu pozbycia się resztek białka zwierzęcego. Masło ghee jest uniwersalne i ma szerokie zastosowanie. Można nim smarować kanapki, używać do smażenia, przygotować z niego desery czy nawet kuloodporną kawę. Masło ghee popularne nie tylko w krajach azjatyckich – do czego warto go używać? W Polsce jedzenie masła jest czymś
Kuchcik gotujepastą chrzanowa a na nich mroczne i przerażające pająki z oliwek. Zapraszam. składniki; 5 jajek 2 łyżki chrzanu 1 łyżka majonezu 2 łyżki kremowego serka chrzanowego ( do kanapek) sól, pieprz do smaku czarne oliwki Przygotowanie; Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu kroimy na pół, wydrążamy żółtko. Wrzucam je do miski, dodajemy chrzan, majonez, serek i doprawiamy do smaku
Radość kipiąca uśmiechem.mieszanka warzyw chińskich - makaron np. z zupki, a jakże, chińskiej - bułka Wykonanie: Warzywa podsmażamy, a makaron zalewamy wrzątkiem. Odcedzamy makaron i podsmażamy razem z warzywami. Bułkę kroimy jak do kanapki. Na dolną część kładziemy słuszną porcję makaronu i przykrywamy górną. Wiem, że będzie wylatywać. Jak kiedyś widzieliście ludzi jedzących burgera nożem i widelcem, to tu jest właśnie najlepsze danie
Kryzysowa Książka KucharskaKotleciki siekane z cukinią to świetna alternatywa dla tradycyjnych kotletów panierowanych. Możemy je zaserwować na obiad, wsadzić do kanapki czy podać w formie przekąski z dodatkiem ulubionych sosów. Te pyszne siekane kotleciki smakują rewelacyjnie ze wszystkim. Siekane kotlety z cukinią są bardzo soczyste i delikatne, wręcz rozpływają się w ustach. Z pewnością zachwycą Wasze podniebienia. Na pewno wiele
Alle Dobre!Gęsta, słodka i odrobinę kwaskowata galaretka super sprawdzi się na kanapki a także do deserów. Teraz jest na nie sezon, więc korzystajcie :) Składniki: - 2 kg pigwy - 1 kg cukru - woda - sok z 1/2 cytryny Przygotowanie: Owoce przekrawamy na pół i wykrawamy środki z pestkami. Następnie kroimy je na mniejsze kawałki, wkładamy do garnka i zalewamy wodą, tyle by je przykryła
Zainspirowana w kuchni