Ajvar, pasta paprykowa

Ajvar, pasta paprykowa

Ajvar, pasta paprykowa

Ajvar, pasta z warzyw Ajvar, pasta z warzyw, to pyszny i zdrowy pomysł na danie składające się z pieczonych warzyw. Wywodzi się ono z krajów bałkańskich i podawane jest tam głównie do grillowanych mięs. Zdecydowanie może zastąpić ketchup lub musztardę. Równie pysznie smakuje jako pasta do kanapek, grzanek czy tostów. Będzie też idealnym dodatkiem do różnego rodzaju wędlin czy pieczonych mięs. Pastę możemy jeść na bieżąco, lub też zamknąć ją na zimę do słoików. W takim wypadku słoiki należy wypełnić gorącą pastą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.