zielonymi szparagami i kozim serem , jest jednym z moich ostatnich wypieków, w którym to wykorzystałam szparagi . Wilgotny, z chrupiącą skórką i smacznym, oryginalnym smakiem, chleb ten jest świetną bazą kanapek a jednocześnie smakuje pysznie zaserwowany jako dodatek do zup , gulaszów oraz przekąsek. Podstawą chleba ze szparagami jest mąka pszenna chlebowa , woda, drożdże, oliwa, sól, cukier, miękki ser kozi i pokrojone
MeCookshalloumi to genialny dodatek do dań. Uwielbiam go w sałatkach, na kanapkach, w burgerach. Jest pyszny i miękki po podgrzaniu, a jego lekka słoność idealnie komponuje się z dodatkami. Dziś mam dla Was ser halloumi w nieco innej, bo lekko słodkiej odsłonie. Pyszny sos z dodatkiem miodu, oliwy, cytryny i chilli jest tu petardą smakową. Dodatkowo podczas pieczenia z pomidorków
nietylkopasta.plKiełbasa żywiecka bez wędzenia Kiełbasa żywiecka bez wędzenia - wersja mniej tłusta, to kolejny pomysł na pyszna domową wędlinę do kanapek. Choć niektórzy twierdzą, że mięso, które nie jest wędzone, to nie wędlina. Jest to też kolejny przepis dla tych, którzy nie maja wędzarni, ani innych specjalistycznych narzędzi do wyrobu kiełbas. Tutaj wystarczy tylko i wyłacznie ostry nóż i osłonka białkowa
Kulinarne przygody GatityDodaj oliwę i dokładnie połącz składniki. 3. Na koniec domieszaj parmezan i przypraw do smaku solą. 4. Pożeraj z ulubionym makaronem. Pesto rosso to doskonały dodatek do makaronów, kanapek, sałatek, a nawet jako smarowidło do bruschetty. To włoska klasyka, która w prosty sposób przeniesie Cię w sam środek słonecznej Italii. Mam nadzieję, że to danie zainspiruje Cię do odkrywania włoskich
RafalCookzrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem, szczypiorkiem i rzodkiewką ? Kluczem jest jak zawsze połączenie składników w idealnych proporcjach. Twarożek z ogórkiem to świetny sposób na orzeźwiający dodatek do kanapki w upalny dzień oraz prosta metoda na wykorzystanie warzyw ogrodowych. To komfortowy, lekki posiłek dostarczający energii i wprawiający w dobry nastrój. Oprócz ogórka i rzodkiewek do twarożku lubię dodawać inne
Kuchnia Na Wypasiepozytywnie na smak upieczonej już focacci. Jeśli chodzi o warzywa oraz zioła, którymi udekorować można ciasto, to wybór całkowicie należy do was. Ta focaccia świetnie sprawdza się jako baza kanapek . Po upieczeniu wystarczy przekroić ją wzdłuż na pół, wyłożyć ulubionym serem, wędliną, warzywami czy posmarować smarowidłem i pokroić na mniejsze kawałki. Jest fenomenalna na lunch , jako przekąska imprezowa a także
MeCookszamrożonych, ja lubię piec drożdżówki z masłem śliwkowym . Masło śliwkowe to nic innego jak smażone śliwki na maśle z dodatkiem aromatycznego cynamonu. Takie masło śliwkowe można wykorzystać na kanapki ale też i do wypieków. Drożdżówka z masłem śliwkowym to świetny dodatek do kawy zimową porą. W mojej kuchni nie ma nic bardziej kuszącego niż zapach pieczonego ciasta drożdżowego przeplatany aromatem
codojedzeniakopał rów szpadlem siedzi coraz częściej na wygodnym fotelu w koparce... 👉Jak zrobić keto chleb z mąki łubinowej❓ Jeśli chcemy unikać węglowodanów, to warto zrobić kanapki z chleba niskowęglowodanowego. A jak zrobić chleb niskowęglowodanowy? To dokładnie zaprezentuje Agnieszka w filmie. Zapraszamy na przepis na keto chleb na jogurcie
Dieta Rozdzielna i ZdrowieNajlepsze, genialne, pokochacie je od razu.... U mnie w domu znikają wszystkie bardzo szybko. Każdy z chęcią sięga po jednego na przekąskę lub żeby zrobić z niego kanapkę. Za każdym razem są rewelacyjne... Zobacz przepis
Swojskie jedzonkopiecz jeszcze przez kolejne 10 minut. Cukinia faszerowana gyrosem – pyszny pomysł na obiad Zobacz inne przepisy na dania z cukinią: Pizza pasztet z cukinii – pyszny dodatek do kanapek lub obiadu Cukinia faszerowana po meksykańsku – danie z charakterem Kotlety z cukinii i fety – pyszny pomysł na błyskawiczny obiad Leczo z cukinią i pieczarkami – pyszny i prosty przepis Najprostsze placki
e-PrzepisyKulinarneGrillowane boczniaki BBQ Do boczniaków mam słabość. Uwielbiam te grzyby i przygotowuję na wiele sposobów. Czy to jako kotlety do obiady czy jako nadzienie do kanapek czy też w zupach niczym flaczki czy jako śledzie. Próbowaliście już boczniaków? Smakują wam? Co dobrego z nich przygotowujecie? Jako, że sezon grillowy mam y w pełni bo w tym roku wiosna oszalała
Dorota SmakujeDomowe bułki grahamki na bazie dwóch mąk: graham oraz chlebowej, to wypiek do przygotowania, którego was zachęcam. Bułeczki wychodzą puszyste, lekkie i mają pyszny smak. Są wyśmienite jako podstawa kanapek oraz jako dodatek do zup. Świetne na śniadanie , kolację oraz jako przekąska . Przygotowanie bułek grahamek zaczynam od przygotowania zaczynu drożdżowego, który robię z użyciem świeżych drożdży , mąki, cukru oraz wody
MeCookscebula, szpinak) i serem. Drugie śniadanie: Jogurt naturalny z owocami i warzywami (np. pokrojonymi truskawkami i ogórkiem). Obiad: Duszone warzywa (marchewka, brokuły, kalafior) z ryżem i grillowanym kurczakiem. Podwieczorek: Kanapka z pełnoziarnistego chleba z pastą z awokado, pomidorem i sałatą. Kolacja: Zupa krem z pieczonej dyni z grzankami. Posiłki warzywne powinny stać się codziennością. Wówczas naturalnie wpiszą się
Wiszniówkakażdym posiłku Aby utrzymać stały poziom białka we krwi, zaleca się spożywanie go w każdym posiłku. Dodaj białko do śniadania, lunchu, obiadu i przekąsek. Możesz dodać jaja do kanapki, kurczaka do sałatki lub ser do owsianki. Spożywanie białka w każdym posiłku pomoże Ci utrzymać uczucie sytości i zwiększyć tempo metabolizmu. 5. Monitoruj swoje spożycie kalorii Podczas odchudzania ważne jest
Żyję by jeść