kanapki - 13123 przepisów (strona:227/875)

Smaczny sos czosnkowy 31

Polecam wszystkim fajny sos czosnkowy,który jest hitem u mnie na wszystkich imprezach. Świetnie smakuje do mięska z grilla i kiełbaski ,jak i również na kanapki z wędliną. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany  kwaśnej12 % lub18 pół łyżeczki czosnku granulowanego  1/5 łyżeczki ziół do sałatek   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie;   Wszystkie składniki łączymy

Olcia gotuje!
Bagietki pszenne – super chrupiące !! 45

Bagietki pszenne, Domowe. Pachnące i świeże. Idealna baza na super kanapki. Chrupiące z mięciutkim środkiem. Dużo lepsze niż ze sklepowych półek. Są tak smaczne, że można je jeść z różnymi dodatkami. A do zrobienia wystarczy tylko 5 składników. Jeżeli lubicie bagietki czosnkowe to należy już upieczone bagietki ponacinać po skosie, posmarować masłem czosnkowym i jeszcze parę minut piec w piekarniku

Olcia gotuje!
Grzyby po kaszubsku 53

Poznaj pyszne grzyby po kaszubsku w pomidorowo octowej zalewie. Przepis jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Grzyby po kaszubsku sprawdzą się przede wszystkim jako dodatek do kanapek lub obiadu. Polecam też jako zagryzkę lub przekąskę na imprezę. W mojej kuchni nie może zabraknąć grzybów marynowanych na kilka sposobów. Tym razem zapraszam na rewelacyjne grzyby po kaszubsku, czyli marynowane

Ania gotuje
Wolno pieczone pomidory z tymiankiem 45

zawsze przygotowuję z podłużnych mięsistych pomidorów. Na blogu jest też inny przepis, bardziej klasyczny → pieczone pomidory . Upieczone pomidory możesz wykorzystać np. do przygotowania sosu do makaronu, kłaść je na kanapki czy grzanki, wymieszać z twarogiem lub zrobić z nich obłędną zupę krem. Ich smak jest niesamowity, a cytryna i tymianek podbijają ich aromat. Gdy pomidory lekko przestygną możesz zdjąć

Kulinarne przygody Gatity
Jak kisić owoce i warzywa? 43

Kiszone warzywa królują na naszych stołach przez cały rok. Ogórek, kapusta – nie znamy osoby, która by ich nie jadła. Kiszonki świetnie podkreślają smak mięs, idealnie pasują do kanapek, ale też doskonale nadają się na szybką przekąskę. Wiedzieliście, że owoce też bez problemu możemy ukisić? Okazuję się, że tak! Dlatego dzisiaj odpowiemy na pytanie – jakie owoce i warzywa można kisić oraz

kruche babeczki
Cukinia w zalewie musztardowej 40

prosty i niewymagający dużo pracy, bo musimy tylko zagotować zalewę musztardowo-octową, umyć, pokroić cukinię i włożyć do słoików. Cukinia w zalewie musztardowej to smaczny dodatek do obiadu lub kanapek. Tak przygotowana cukinia w zalewie musztardowej jest lekko słodka, a jednocześnie trochę ostra. Musztarda miodowa dodana do zalewy nadaje jej słodkiego posmaku, a ta z całymi ziarnami gorczycy – ostrości

Danka Pichci
Najlepszy paprykarz 54

Prosty i sprawdzony przepis na domowy paprykarz. Idealny na kanapki i dużo smaczniejszy od tego, który możemy zakupić w sklepie. Domowy paprykarz to świetna przekąska, która rewelacyjnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa. Tym samym fajnie sprawdzi się na śniadanie czy kolację. Można go również wykorzystać do przygotowania imprezowych przekąsek, serwując go na grzankach czy krakersach. Ten paprykarz smakuje naprawdę obłędnie

Alle Dobre!
Grzyby marynowane – najlepszy przepis na grzyby w occie 4984

Grzyby marynowane to prosty przepis na grzyby w occie do słoików. Świetnie sprawdzają się jako przekąska do wódki, dodatek do tatara, sałatki jarzynowej czy zwykłych kanapek. Jeśli macie to szczęście uzbierać w lesie nieco większą ilość grzybów (dowolnego rodzaju, byle nie były trujące), zwłaszcza takich małych i twardych to, aż szkoda ich nie zamarynować. Jak przygotować grzyby marynowane? Sam proces

e-PrzepisyKulinarne
Bułki bez drożdży 187

składniki, uformować bułeczki i upiec. Wszystko odbywa się bez czekania aż ciasto urośnie! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bułeczki bez drożdży pasują do wielu dań. Czy to obiadowe hamburgery, zupa, czy kanapki na śniadanie lub kolację – te pyszne bułki możesz podawać z czymkolwiek chcesz! Zapraszam na przepis na domowe bułeczki . BUŁKI BEZ DROŻDŻY PRZEPIS Czas przygotowania: 5 minut | Czas pieczenia

Przepiski.pl
PAPRYKA MARYNOWANA, KONSERWOWA 109

wielbicieli papryki, pyszny przysmak. Domowa papryka marynowana, jest delikatna w smaku, nie za ostra, nie za słodka, idealna. Świetnie sprawdzi się jako dodatek np. do kanapek. Ja uwielbiam takie domowe przetwory. Zimą warto sięgać po zdrowe, domowe zapasy ze spiżarni. Polecam, u nas zagościła na stałe już w ubiegłym roku. Przepis na ok. 8 słoiczków, 0,4l: Składniki

Smaczne Zdrowe
Rolada ze schabu z boczkiem, ketchupem i musztardą 202

Doprawiona musztardą i ketchupem. Bardzo dobrze kroi się w cienkie plastry i pięknie wygląda na półmisku. Sprawdzi się super na wszystkich domowych imprezach i świętach lub po prostu na kanapki na co dzień. Polecam

Swojskie jedzonko
Pasta z ziemniaków i makreli + film 63

Pasta z ziemniaków i makreli czyli super, prosty i smaczny dodatek do kanapek, oryginalne smarowidło do pieczywa to ciekawe połączenie składników, które tworzy oryginalną kompozycję smakową. Jest to bardzo szybkim i łatwym w przygotowaniu pomysłem na urozmaicenie śniadań.     składniki na 3 porcje 1 wędzona makrela ( około 350 g ) 4 średnie ugotowane ziemniaki 1 pęczek szczypiorku 2-3 łyżki

Smakowite Dania
Pasztet warzywny. 41

Pyszny, mokry, sycący. Idealny na kanapki, jak i do podjadania w plasterkach. Polecam Co nam trzeba? 1 średnia cukinia 2 marchewki 2 cebule 4 duże ziemniaki 2 ząbki czosnku po niepełnej płaskiej łyżeczce: sól i pieprz czarny, ostra papryka, słodka papryka, curry 5 łyżek mąki pełnoziarnistej 5 łyżek kaszy manny 2 jajka Robimy! Warzywa myjemy i obieramy ze skórki

Latosiowydom
Pasta z pieczonej papryki 53

pasta to kolejny mój eksperyment kulinarny, który okazał się rewelacją! Idealnie  nadaje się do smarowania kanapek, ale jest też doskonałym dodatkiem do sosów czy zup. Taką pastę można sporządzać na bieżąco w sezonie paprykowym, ale równie dobrze można ją  pasteryzować w słoikach.  Papryka jest teraz w dobrej cenie, wiec wykorzystajcie ten czas i zróbcie zapasy na zimowy

Kulinarne przemyslenia
Pasta z rukoli 83

Nasza ulubiona zielona pasta na kanapki- z rukoli. Z nutą słonecznika i czosnku, lekko pikantna, o crunchy konsystencji. Genialnie smakuje z kromką chleba, pomidorem i dodatkiem suszonej cebulki.  Mniam! 200 g świeżej rukoli 2/3 szklanki ziaren słonecznika 1/3 szklanki pestek dyni 1/4 szklanki oleju z pestek winogron 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny sól do smaku

Kraina Miodem Płynąca

Proponowane wyszukiwania