kanapki - 13123 przepisów (strona:223/875)

Jajka faszerowane łososiem wędzonym 20

również łososia drobno pokroić, wymieszać z żółtkami i tym nafaszerować jajka. ? Białka, które pozostały po ścięciu wierzchów, pokroić drobno i wymieszać z resztą masy żółtkowej. Używać jako pasty do kanapek

To co kocham
Kotleciki kurczakowo-pieczarkowe 23

jajkami i mąką ziemniaczaną to z pewnością nowość również dla wielu z Was. Ale polecam, bo są bardzo zaskakujące smakiem. Ja zrobiłam z dwóch porcji i poszły nawet do kanapek. Składniki: ? 2 filety z kurczaka ? 300 g pieczarek ? 3 jajka ? 4 łyżki mąki ziemniaczanej ? 2 ząbki czosnku ? sól, biały pieprz do smaku ? 150 g sera żółtego ? natka pietruszki ? olej

To co kocham
Pieczeń wieprzowo-wołowa z boczkiem 22

nowych walorów smakowych, a wygląda również nietuzinkowo. To doskonały pomysł na obiad, kiedy podaję ją na gorąco z sosem pieczarkowym. Również doskonale się spisuje podawana na zimno na kanapki z ogórkiem konserwowym. Składniki: ? 250 g łopatki wieprzowej ? 250 g wołowiny ? 250 g boczku surowego ? 2 jajka ? 2 cebule ? 1 bułka kajzerka ? 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ? 1/2 łyżeczki majeranku

To co kocham
Pieczona karkówka z jałowcem 22

razem do piekarnika trafiła karkówka w foli, naszpikowana ziarnami jałowca. Mięso po upieczeniu jest kruche, miękkie i aromatyczne. Smakuje na ciepło w plastrach do obiadu i na zimno do kanapki. Ostatnio wszystkie mięsa piekę w folii, bo nie są wysuszone i nie pryskają w piekarniku, co ułatwia mi życie. Składniki: ? karkówka wieprzowa ok. 1,5 kg ? 15 ziaren jałowca

To co kocham
Cukinie faszerowane mięsem z indyka 21

trzeba chować, a nie jesteśmy do tego przyzwyczajeni, bo przez ostatnie 3 lata żaden z naszych kotów nie buszował po blacie i nie robił takich rzeczy. Teraz pilnujemy nawet kanapek, bo wystarczy odwrócić się, a wędlina znika. Składniki: ? 4 małe okrągłe cukinie ? 500 g mięsa mielonego z indyka ? 1 cebula ? 1 łyżka siemienia lnianego w ziarnach ? 1 łyżka siemienia lnianego

To co kocham
Konfitura żurawinowa z jabłkiem i cytryną 27

konfiturze są małe, jędrne, słodkie i cierpkie owoce. Ta z jabłkami i cytryną jest lekko kwaskowa o wyraźnym smaku, idealna do mięsa czy do każdego sera na kanapkę. Składniki: ? 2 kg żurawiny ? 600 g cukru ? 5 jabłek ? sok z 3 cytryn Wykonanie: ? Żurawinę przed smażeniem zamrozić na co najmniej 24 godziny, aby straciła goryczkę. ? Owoce żurawiny przepłukać wodą i przebrać

To co kocham
Konfitura z czerwonej cebuli 21

Konfitura z czerwonej cebuli to świetny dodatek do pieczonych mięs, wędlin, pasztetów, serów czy do dań z grilla. Świetnie sprawdzi się również na tartach, tostach, burgerach czy nawet zwykłych kanapkach z masłem lub smalcem jak kto woli. Składniki: ? 6 cebul czerwonych ? 2 łyżki masła ? 5 łyżek cukru brązowego ? 250 ml wina czerwonego wytrawne ? 2 łyżki octu balsamicznego ? sól, pieprz Wykonanie

To co kocham
Dżem z dyni z nutą pomarańczy i wanilii 29

kwaśna, ostra czy pikantna. Smakuje jesienią, pachnie świętami i wygląda jak słońce zamknięte w słoiku. Dżemik wyszedł kwaskowy i wydawać by się mogło, że jest z pomarańczy. Super na kanapkę, do naleśników, bułeczek, pączków, ale ja mam dla niego bojowe zadanie – będzie nadzieniem świątecznego staropolskiego piernika. Składniki: ? 2,5 kg dyni bez skóry ? 2 szklanki cukru ? 3 pomarańcze

To co kocham
Śledzie po francusku 191

Zawsze powtarzam, że nie licząc przygotowania kanapki śledziowej (którą uwielbiam i robię dosyć często) nie czuję się ekspertką jeśli chodzi o przygotowanie śledzi. W zasadzie robię je stosunkowo rzadko (jedynie przy świętach). Zazwyczaj korzystam z jakichś znalezionych w gazecie czy internecie przepisach. Przepis na śledzie po francusku, z wykorzystaniem musztardy francuskiej, zapisałam sobie do wypróbowania już dawno temu. Pomyślałam

Smaki Na Talerzu
Bowl śniadaniowy s hummusem i warzywami 36

Wśród śniadaniowych klasyków królują kanapki, zupy mleczne lub jajecznica. Nie ma w nich nic złego, są proste i szybkie do zrobienia, a do tego dość łatwo je zbilansować, aby były pełnowartościowym posiłkiem. Opcji śniadaniowych jest jednak dużo więcej. Od jakiegoś czasu na popularności zyskują tzw. "bowle", czyli po prostu miski pełne różności. Poranne bowle są łatwe w przygotowaniu i można

Z notatnika dietetyka
Jak zrobić sos słodko kwaśny z McDonalda? PRZEPIS 368

keczupem, musztardą i innymi przyprawami, aby uzyskać pyszny sos. Oprócz powyższych pomysłów, sos słodko kwaśny można stosować jako dodatek do wielu innych potraw, w tym do pizzy, hot dogów, kanapek i wiele innych. Jest to uniwersalny sos! PRZEPIS – sos słodko kwaśny jak z McDonald’s! Sos słodko-kwaśny jak z McDonald's Via Gusto Sos słodko kwaśny

Via Gusto
Kisiel lniany, czyli balsam dla naszych jelit. Dlaczego warto sięgać po siemię lniane? Jak je spożywać, by czerpać z niego cenne 30

warzywami, czy owocami. Wówczas spożyjemy je od razu po zmieleniu wraz z resztą cennych składników. Możemy także zmielić nasionka i świeżo po zmieleniu posypywać nimi np. poranną owsiankę, kaszę, kanapki, sałatki. W zasadzie, można dodawać je tam, gdzie tylko chcemy. Wzbogacenie swojej codziennej diety o 1-2 łyżki świeżo zmielonego siemienia lnianego wpłynie korzystnie na funkcjonowanie naszego organizmu. Nasionka

Natka Pietruszki
Rolada z kurczaka faszerowana pieczarkami, porem i serem 248

Soczysta rolada z filetu kurczaka faszerowanego pieczarkami, porem, serem mozzarella, doprawiona czosnkiem i przyprawą do kurczaka. Jako zimna przekąska i wędlina na kanapki.   Składniki: 1 kg filetów z piersi kurczaka, 500 g pieczarek, 2-3 ząbki czosnku, 80 g pora - biała i jasnozielona część, kulka sera mozzarella, sól, pieprz, 3 łyżeczki przyprawy złocistej do kurczaka, łyżeczka oleju Przygotowanie: Pieczarki

Lena Gotuje
Przepis na pasztet drobiowy 39

Pasztet drobiowy. Pasztet drobiowy      Prosty przepis na domowy pasztet z kurczaka z wątróbką i ziołami. Kremowy i delikatny pasztet drobiowy  doskonały na kanapki, jako farsz do pierogów albo pasztecików.  Podany ze świeżym pieczywem z musztardą, sosem tatarskim lub chrzanem smakuje fantastycznie. łatwe przygotowanie : przy odrobinie przygotowania i pewnej organizacji bez trudu wyczarujesz ten pyszny pieczony

Moja Książka Kucharska
Pasta z ciecierzycy z pomidorami 46

blenderze - zblendować Dodać ocet i przyprawy do smaku, olej z pomidorów, ewentualnie trochę letniej wody by uzyskać odpowiednią konsystencję pasty- ponownie zblendować . Taka pasta jest smacznym zamiennikiem wędliny na kanapkach :) A do tego kiszony ogóreczek i mamy gębę w niebie, niebo w gębie... Pomysł podpatrzyłam u dr. Bartka Kulczyńskiego w Porannym Dzienniku Zdrowia

Proste Potrawy