ości i skóry, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w drobną kostkę cebulę i ogórek, koncentrat, jogurt, sól i świeżo mielony pieprz. Mieszamy. Jeżeli macie ochotę, możecie do kanapek z pastą dołożyć dodatkowo koperek. Podobne przepisy: Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą Pasta z makreli i jajek Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pasta z makreli
Kardamonovyokoło 30 minut w 180 stopniach. Wyciągamy mięso z rękawa, odstawiamy na jakieś 10 minut i dopiero wtedy je kroimy. Podobne przepisy: Pieczony schab Pieczona pierś z indyka do kanapek Rolada z indyka Schab pieczony w mleku Schab pieczony z morelami Pieczona szynka Artykuł Rolada z indyka faszerowana tapenadą pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyOstatnio kupiliśmy 15 kg bawolich serc (piszę o pomidorach). Niby dużo, a jednak dziś okazało się, że w sumie średnio. Część rozdaliśmy tu i tam, część pałaszujemy do kanapek i sałatek, część wylądowała dziś w piekarniku. I z tej ostatniej części zrobiłam, póki co, najlepszą pomidorową w swoim życiu. Aaa, makaron. Wiem, że wygląda jak larwy. Dopiero potem zorientowałam
Kardamonovyzostawiamy do ostygnięcia. Podobne przepisy: Pieczony schab Rolada z indyka faszerowana tapenadą Rolada z indyka Schab pieczony w mleku Schab pieczony z morelami Pieczona pierś z indyka do kanapek Schab pieczony w migdałowej skorupce Artykuł Pieczona szynka pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovycoś tu nie gra. Ale zaraz potem przypomniałam sobie bardzo fajne połączenie pulled porka z kapustą i właśnie serem pleśniowym. Albo hamburgera z kapustą i serem pleśniowym. Tak, do kanapek będzie super. Do hot dogów i innych domowych kebsów także. Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty 1 opakowanie sera pleśniowego Lazur 1 marchewka 1 cebula 3 łyżki gęstego jogurtu
Kardamonovyjajkami, kukurydzą, porem i ogórkami kiszonymi to klasyczna, imprezowa sałatka. Nie zrobiłam jej przy okazji imprezy, zrobiłam ją przy okazji soboty. Od czasu do czasu nachodzi mnie ochota na kanapki z szynką i serem żółtym. O, albo z pasztetem. Tego typu sałatki pasują do tego idealnie. Pewnie dlatego tak dobrze wchodzą też w okolicach świąt. Właśnie, muszę pokombinować z przepisami
Kardamonovymięsa. Od czasu do czasu jednak mam ochotę na dobry pasztet. I nie piszę tutaj o jakichś świętach czy innych imprezach. Tak na co dzień, normalnie, mam ochotę zjeść kanapkę z pasztetem i majonezem. Te sklepowe są tragiczne, jeżeli chodzi o skład. Nie kupuję ich praktycznie wcale. Pasztet z żurawiną nie był na mojej liście tegorocznych świątecznych przepisów. Miałam jednak
Kardamonovychcecie. Wczoraj zjedliśmy ją z ryżem i pieczonym camembertem. Dziś? Jedynie z puree ziemniaczanym. I w jednej i w drugiej wersji wszystko dobrze smakowało. Teraz pomyślałam, że do domowych kanapek z mięsem też świetnie by pasowała. Do tortilli, hotdogów, itp. Muszę o niej pamiętać. Czasem zdarza mi się robić takie rzeczy i nigdy nie wiedziałam jakich wypełniaczy do nich użyć
Kardamonovypublikacji. Końcówka kwietnia idealnie się na to nadaje. Dip do mięs z grilla, warzyw, do pieczywa i właściwie do czego tylko chcecie. My potraktowaliśmy go jako mazidło do kanapek. Mam od jakiegoś czasu jednak problem z awokado. Kupuję w sklepie lekko miękkie, do kilkudniowego dojrzenia. I ono sobie bardzo dobrze dojrzewa, zaczyna być maślane, takie jak trzeba. A potem kroję
Kardamonovywzględu na Tolę. A na bank pasta byłaby dużo lepsza. Pomidory? Jakoś średnio. Nie wyobrażam sobie dodawać do pasty jajecznej świeżego pomidora. Spokojnie można położyć go na gotową kanapkę, ale do pasty jakoś mi nie pasuje. Dodałam więc czerwoną cebulę, odrobinę soku z cytryny (awokado je bardzo lubi) i w sumie tyle z guacamole :D. Świeżej kolendry nie miałabym śmiałości
Kardamonovypizzę, a jak u nas pizza to i rukola. W sklepach klasycznie pakowana jest tak, że nie jesteśmy w stanie jej nigdy zjeść za jednym razem. Ładowałam ją do kanapek i w sumie niewiele to dało, nadal zostało jej sporo. Postanowiłam zmiksować ją z kaparami. Kawałek starego parmezanu też znalazł się w lodówce. Kapary też ostatnio do czegoś wykorzystałam, miałam
Kardamonovyktóry jest doprawiony pieprzem, jego jedzenie nie sprawia mi już takiej przyjemności. Mi nawet do tego sera nie pasuje pomidor czy ogórek. Czasami u mnie na talerzu lądują gotowe kanapki z serkiem i tego typu warzywami i one totalnie, zawsze, bezapelacyjnie mi wszystko psują. Nawet tak prosty składnik jak rzodkiewka, którą też często dodaje się do twarożków, potrafi mi zepsuć
Kardamonovykalorii – dzień 5 Posiłek – Czarna Kawa Posiłek – Shake Białkowy Serek Wiejski Białkowy Jagody Miód Woda Przygotowanie – użyj blendera i zmiksuj. Posiłek – Kanapki Chleb razowy 200 g Jajka 2 sztuki Sałata Lodowa 100 g Pomidor Masło 5 g Szczypiorek Sól Pieprz świeżo zmielony Przygotowanie – Masło rozpuść na rozgrzanej patelnię i wlej, lekko ubite jajka
RafalCookumiarem. Zapraszam na dzień 2 diety 1800-2000 kalorii. Posiłek – Czarna Kawa Posiłek – Shake Proteinowy Banan 115 g Mleko 250 ml Odżywka Białkowa 30 g Posiłek – Kanapka Chleb razowy 200 g Szynka 44 g Pomidor 100 g Sałata 100 g Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Posiłek – Na mieście – Burger bez sosu, frytyk
RafalCookOgórki curry Hit wśród przetworów! Świetny dodatek do obiadu, grilla lub kanapek. Jedne z moich ulubionych zapraw na zimę, choć można je spożywać już po tygodniu od zamknięcia słoików. Polecam! Składniki: 3 kg ogórków gruntowych 2 cebule 6 płaskich łyżeczek gorczycy 6 liści laurowych po 3 ziarenka ziela angielskiego do każdego słoika po 3 ziarenka pieprzu do każdego
Blog z Apetytem