chleba pełnoziarnistego 1 jajko tuńczyk w sosie własnym rukola 1 łyżeczka chrzanu 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego sól, pieprz Kolejną pozycją w moim "kanapkowym dziale" jest kanapka z tuńczykiem, jajkiem, rukolą i delikatnym sosem chrzanowym. Wszystkie składniki są w niej doskonale zrównoważone i przez to jest ona idealną przekąską na śniadanie lub kolację dla każdego. Jajko ugotować
Świat Domowej KuchniŚniadanie i kanapki wcale nie muszą być nudne! Dzisiaj przedstawiam Wam moje weekendowe propozycje z pysznym chlebem pełnoziarnistym z migdałami, które wczoraj kupiłam. A że w weekend mamy więcej czasu, głównym składnikiem jest grillowany chleb. Śniadanie odrazu smakuje inaczej! I propozycja: grillowany chleb z serkiem czosnkowym, szynką i grillowaną cukinią z mozarellą. Rozgrzewamy patelnię, kładziemy na niej skibki chleba
Kitchens Alphabetkostkę i dodajemy do awokado. Przyprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem i dodajemy jogurt. Mieszamy i podajemy z pieczywem.Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Nie przechowujemy długo, gdyż awokado ściemnieje. Pyszna pasta do kanapek , smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjerozsądne odżywianie. A że najważniejsze w ciągu dnia jest śniadanie, postanowiłam się na nim skupić. Musi być sycące i na długo zapewnić energię. Dlatego moja propozycja na dziś to kanapki z wielozbożowego chleba z pyszną pastą z twarożku, marchewki i szczypiorku. Nabiał dostarczy energii, a marchew i szczypiorek zadbają o zdrowie i ładną cerę. Potrzebujemy: - 250 g chudego twarogu
W poszukiwaniu inspiracjistworzenia tej szybkiej przekąski. Co niezbędne? Pesto: -rukola -ząbek czosnku -orzeszki pinii (garść); opcjonalnie orzechy nerkowca -oliwa; dwie łyżki -parmezan; łyżeczka -pieprz, sól -limonka; sok jedna łyżka Do kanapki: -bagietka -ser rokpol, mozzarella. i cheddar -pomidorki cherry Wszystkie składniki na pesto miksujemy w blenderze na jedną masę. Przekrojoną bagietkę na skórce przecieramy mokrą ręką. Wewnętrzną stronę smarujemy grubą warstwą pesto
BaRepasMożna ją podawać zarówno na ciepło - jako porcja mięsa do obiadu, jak na zimno - na kanapki. Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 12 suszonych śliwek 2 łyżeczki żelatyny łyżka oleju rzepakowego łyżeczka soli 3 łyżeczki majeranku pół łyżeczki pieprzu pół cebuli pokrojonej w krążki Przygotowanie: Mięso dokładnie umyłam i osuszyłam. Śliwki zalałam gorącą wodą i moczyłam je przez 5 minut. Przez
Kulinarny Pamiętnikgofrów ! Pizzowe ciasto … soczysty kurczak i aromatyczne przyprawy sprawiają , że nikt nie przejdzie obojętnie! Taka przekąska świetnie zastąpi wszystkie niezdrowe fast foody na mieście i sprawdzi się jako kanapka do szkoły czy pracy! SKŁADNIKI: GOFRY: - mąka – 90 g - jajko – 1 szt - cukier – 1 łyżeczka - sól – szczypta - stopione masło – 25 g - mleko
Ostra na Słodkoskładniki przekładam do malaksera i ucieram na gładką masę. Próbuję, doprawiam do smaku. Idealnie smakuje jako dip do surowych warzyw, opiekanego chlebka pita bądź po prostu jako pasta na kanapki. Dzisiejszy wpis jest też idealną okazją do złożenia życzeń urodzinowych dla mojej jedynej i najlepszej siostry na świecie. Wszystkiego co najlepsze Bogusia, spełnienia marzeń i przede wszystkim żeby ten mały
Magiczne Życie Martyktóra może być podana na śniadanie przed ciężkim i pracowitym dniem. Wystarczy dzień wcześniej przygotować szpinak, a rano przygotowanie takich grzanek nie zajmie nam więcej czasu, niż przygotowanie tradycyjnych kanapek. Szpinak: ok. 450 g. mrożonego szpinaku (kiedyś już pisałam, że radzę unikać tafli, gdyż z reguły zawierają więcej piasku i "byle czego" niż pełnowartościowych liści; zdecydowanie lepsze są tzw. brykiety
Codzienna kuchnia niecodziennaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Schab pieczony z śliwą w środku to świetny pomysł na obiad z dodatkiem ulubionego sosu lub jako wędlina na kanapki dla całej rodziny. Idealne danie na świąteczny stół lub imprezę. Pieczony schab jest bardzo smaczny, delikatny i kruchy, a dodatek w postaci suszonej śliwki idealnie podkreśla
Marta GotujeDziś mięsko na kanapkę. Zrolowany boczuś nadziałam mięskiem mielonym z cebulką. Wędlinka palce lizać. składniki: 1, 5 kg chudego boczku bez skóry 650 g mięsa mielonego z łopatki 1 czerwona cebula 1 jajko 3 łyżki kaszy manny sól,pieprz Kamis ognista mieszanka przypraw Kamis olej Boczek rozciąć wzdłuż aby mięso tworzyło jeden duży płat. Mięso oprószyć ognistą mieszanką przypraw
Monia miesza i gotujeOdstawić na 20 minut. Piec w temp.200 stopni, 40 minut. Po wyjęciu z pieca, odczekać 5 minut i można kroić. Dobrze smakuje z sosem chrzanowym lub z zieloną sałatą. Kanapka jest równie smaczna na zimno
Kulinarny karnet Christopherawcześniej zapowiedziałam, przedstawiam Wam jedną z moich past do kanapek, za którą przepadam. Składniki: 1/2 makreli wędzonej 3 jajka na twardo pęczek koperku majonez pieprz do smaku Wykonanie: Jajka zamiast kroić, ścieram na tarce z grubymi oczkami, koperek drobno siekam, a w makreli oddzielam ości i rozdrabniam. Wszystkie składniki mieszam z majonezem (ilość wg uznania, ja dodałam ok 3 łyżek
Taste Of My Daynaprawdę zależy to tylko od naszej wyobraźni. Świetnie pasuje do mięs i serów, może być bazą sosu do sałatki, można smarować nim chleb i tworzyć dzięki temu wspaniałe kanapki... Albo pójść na łatwiznę i połączyć je z makaronem, o tak: A Wy jakie macie pomysły na wykorzystanie pesto? :) Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosadlaczego głównie kojarzona z semitami. Wikipedia wspomina, że o hummus toczy się kulinarna wojna między Libanem a Izraelem. Mnie zasadniczo obchodzi jedynie to, że jest to smaczna alternatywa do kanapek ;) Oryginalnie do hummusu powinno się używać pasty tahini, jeśli takową mamy, lista składników zmniejsza się o sezam i dwie łyżki oliwy. Ponadto używać powinniśmy oleju sezamowego. Ja takiego nie miałam
Kulinarne zapędy Kokosa