długo pieczoną wieprzowinę. Dzisiaj wykorzystałam przygotowane w ten sposób mięso do przygotowania kolorowych bułek. Wystarczy jedna bułka, trochę warzyw, sos, mięso a nawet owoc i powstaje jesienna, kolorowa, pyszna kanapka do szkoły czy pracy. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikwodę i mielimy blenderem. Doprawiamy solą za każdym razem do smaku. I tak do wykorzystania całej ciecierzycy. Na końcu smakujemy, ewentualnie doprawiamy solą. Powstał nam hummus, pyszna pasta na kanapki. Mi smakuje bardzo. Na zdjęciach niżej propozycje podania
Mango Papajamozzarella ucieramy na tarce o grubych oczkach. Prosciutto rwiemy na małe kawałki. 2. Czosnek mieszamy z oliwą i szczyptą oregano i nakładamy po łyżeczce na kromki. Następnie posypujemy kanapki serem a na wierzch kładziemy kawałki prosciutto. 3. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 5 minut. Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy rukolą. Gotowe
My Culinary Artjakiś czas podlewać powstającym sosem [ ja przełożyłam mięso do rękawa i pod koniec pieczenia rozcięłam rękaw] .Wyjąć i ostudzić.Pokroić w plastry i podawać na zimno do kanapek
Moje domowe kucharzeniesamodzielne przygotowanie takiego pasztetu, którym będę mogła zajadać się bez obaw o to, co ląduje w moim żołądku. Świeże składniki, trochę cierpliwości i powstało pyszne danie, idealne na kanapki z bułką pełnoziarnistą, ogóreczkiem konserwowym i szczypiorkiem :) Składniki: 1 kg udek z kurczaka ziele angielskie, liście laurowe 2 marchewki 2 pietruszki ćwierć selera mały por 2 cebule 200 g pieczarek
Kulinarny PamiętnikEkspresowa w przygotowaniu, delikatna, znakomita na kanapki, ale także jako dip do surowych warzyw pokrojonych w słupki. Królowa spotkań towarzyskich - pasta groszkowa. Składniki: puszka odsączonego z zalewy groszku 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2 łyżeczki musztardy łyżeczka majonezu 2 łyżeczki jogurtu greckiego sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki zblendowałam, doprawiłam solą i pieprzem do smaku i gotowe :-) Przepis bierze udział
Kulinarny PamiętnikPyszny boczek..idealny na kanapki..mój boczek trochę za mocno się przypiekł....po prostu nie dopilnowałam i skórka za mocno się przypiekła.. boczek jarzynka olej czosnek Czosnek przecisnąć przez praskę , dodać olej , przyprawę i wymieszać..Rozsmarować na boczku [ z obu stron] , zwinąć w roladę i zawiązać dratwą .Włożyć do lodówki na 12 godzin..Po tym czasie podsmażyć
Moje domowe kucharzenieroku przyszła pora na zrobienie takiego syropu..tym razem pomysł na dodanie wanilii podpatrzyłam tutaj. Polecam..miodek pięknie pachnie i smakuje wyśmienicie..taki miodek można używać do ciast, na kanapki ..a zimą jako lekarstwo .. 350-400 dużych, rozwiniętych kwiatów mniszka (bez łodyżek) 1 litr wody 2 cytryny ziarenka z laski wanilii 1 kg cukru Kwiatki
Moje domowe kucharzenieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Focaccia to drożdżowe pieczywo pochodzące z kuchni włoskiej. Po przekrojeniu idealna na kanapki z ulubionymi dodatkami. Ciasto wychodzi miękkie i puszyste. Można wykonać również wersję dodając na wierzch ciasta oliwki, koktajlowe lub suszone pomidory itp. W takiej formie idealna jako przystawka, pieczywo na piknik czy grilla
Marta GotujeMoje małe szkodniki uwielbiają kanapki z masłem czekoladowym. Jest to przekąska dość kaloryczna i niezbyt zdrowa, jednak od czasu do czasu daję się namówić i kupuję im słoiczek tego smakołyku. Ostatnio znalazłem na jednym z blogów przepis na niby Nutellę . Spodobał mi się ten pomysł i postanowiłem zaserwować dzieciom taką podróbkę. W smaku nie przypomina za bardzo masła czekoladowego
Gotuj z MisiemDzisiaj mój ulubiony dodatek do chleba czyli twaróg ze śmietaną , rzodkiewką i czerwoną cebulą. Ja bardzo lubię taki twarożek na kanapki. Bez względu na porę roku jest pyszna. Zapraszam do spróbowania ! Twarożek z rzodkiewką Składniki : * kostka półtłustego twarogu * mała śmietana 12% * cebula czerwona * pęczek rzodkiewki * sól , pieprz , czubryca zielona Przygotowanie : Twaróg rozgniatam razem
Magiczne Życie Martymasy. Wierzch ładnie wyrównać. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 40-50 minut. Pyszna na ciepło jako danie obiadowe jak i na zimno na kanapkę
Monia miesza i gotujekostka orzechowa Zośka Cytrynowiec Grysikowy przekładaniec z truskawkami Cytrynka Czekoladowe z malinami i nutellą Bananowa chmurka Brzoskwiniowa polana Ciasto architekta Śniegowiec Aniołek Katarzynka Pocałunek murzyna Shrek Kopiec kreta Mleczna kanapka z ryżem preparowanym Dotyk jesieni Rodzynkowiec Oczy carycy Hetmańskie Czekoladowo miętowe Straciatella morelowa Pijak Czekoleonka Cappuccino z kokosem Czekoladowe z kaszą manną Malinowa pantera Cycki murzynki Kostka porzeczkowa Delicja pomarańczowa
Cynamonowe szczęścieInstagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Przepisy niskowęglowodanowe na cały dzień! Ponad 20 pomysłów Krzesła włoskie jako arcydzieła designu: przegląd ikonicznych modeli i projektantów Sernik z powidłami i kakaowym ciastem Kanapka z tofu w BBQ – przepis Elewacje drewniane: ciepło i styl w Twoim domu Przepisy na sałatki z serem (żółty, feta, camembert, halloumi, parmezan, mozzarella
Via Gustogotowania jest kluczowy, aby wydobyć z mięsa i kości maksimum smaku. Pozostałe mięso z rosołu można wykorzystać do innych dań, na przykład do sałatek, potrawki lub jako dodatek do kanapek. Zobacz także 5 kreatywnych przepisów na wykorzystanie mięsa z rosołu ( przepis tutaj>>> ) Rosół podaje się najczęściej jako pierwsze danie, często z makaronem lub ziemniakami. Jest nieodłącznym elementem
Moja Książka Kucharska