kanapki - 13123 przepisów (strona:216/875)

Konfitura z pigwy 31

pozostawić do całkowitego wystudzenia.   Można również pozostawić konfiturę w rondlu do wystudzenia,  zimną napełnić słoiki i pasteryzować. Taka konfitura ma wiele zastosowań: do racuchów, naleśników, na kanapki lub do ciasta. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Kulinarne przemyslenia
Deska serów, wędlin i przekąsek na imprezę 24

krakersach. Feta: grecki klasyk, słony i kruszący się, świetny w połączeniu z owocami. Półtwarde sery Gouda : popularna, o kremowej teksturze i słodkawym smaku. Doskonała na desce i do kanapek. Edam:  lekko słony i orzechowy, dobrze komponuje się z chlebem i owocami. Twarde sery Parmezan : włoski klasyk, intensywny, lekko pikantny, doskonały starty. Cheddar : angielski ser, dostępny w wariantach od łagodnego

Moja Książka Kucharska
Na co mają wpływ kiełki? 26

naszej diety. Kiełki jako źródło niskokalorycznego pożywienia Kiełki są niskokalorycznym pożywieniem, co oznacza, że można je spożywać bez obaw o przyrost wagi. Są one idealnym dodatkiem do sałatek, kanapek i innych potraw. Dodatkowo, kiełki mają niski indeks glikemiczny, co oznacza, że nie powodują gwałtownego wzrostu poziomu cukru we krwi. Dlatego są one szczególnie polecane dla osób z cukrzycą lub próbujących

Żyję by jeść
Amerykańska kanapka 63

Kanapka z kiełbaską, którą możesz zabrać na drugie śniadanie lub podać jako przekąskę na różnych imprezach. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Z czego najlepsza kiszonka? 24

cienkie plasterki. Następnie należy ją posolić i odstawić na kilka dni w temperaturze pokojowej. Po tym czasie otrzymamy kiszonkę z marchewki, która świetnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek lub sałatek. Podsumowanie Kiszonka jest doskonałym dodatkiem do naszej codziennej diety. Możemy ją przygotować z różnych warzyw, takich jak kapusta pekińska, ogórki, buraki czy marchewka. Wszystkie te warzywa są bogate

Żyję by jeść
Śledzie zielone: przepisy na wyjątkowe smaki 20

Możesz dodać do marynaty różne zioła i przyprawy, takie jak czosnek, cebula, lub chilli, aby uzyskać unikalny smak. Możesz także spróbować podać zielone śledzie z kawałkiem chleba lub na kanapkach. Podsumowanie Śledzie zielone to wyjątkowe danie, które zachwyci Twoje kubki smakowe swoim aromatem i smakiem. Przygotowanie ich w domu jest proste, a możliwość eksperymentowania z różnymi składnikami sprawia, że zielone

Ania i Marcin gotują
Pomysły na dynię w kuchni 45

także wytrawna, np. z dodatkiem sera pleśniowego lub papryki. Tarta może być podana na ciepło lub na zimno. Hummus z dyni. To zdrowa i pyszna pasta do smarowania chleba, kanapek lub warzyw. Można ją zrobić z puree z dyni, czosnku, tahini (pasty sezamowej), soku z cytryny, soli i oliwy. Można także dodać inne przyprawy, np. kumin, kolendrę lub paprykę. Hummus

ProstePesto.pl
Ajvar, pasta paprykowa 29

pieczonych warzyw. Wywodzi się ono z krajów bałkańskich i podawane jest tam głównie do grillowanych mięs. Zdecydowanie może zastąpić ketchup lub musztardę. Równie pysznie smakuje jako pasta do kanapek, grzanek czy tostów. Będzie też idealnym dodatkiem do różnego rodzaju wędlin czy pieczonych mięs. Pastę możemy jeść na bieżąco, lub też zamknąć ją na zimę do słoików. W takim wypadku słoiki

Kulinarne przygody Gatity
Gnocchi z warzywami i indykiem. 62

indyka i papryki. Wystarczy, że połączysz składniki i upieczesz całość w piekarniku. Pyszne gnocchi z piekarnika , obiad , który syci na długo. Papryka czerwona jest bardzo wspaniałym dodatkiem do sałatek, kanapek, gulaszu. Papryka jest dobrym źródłem wartości odżywczych. Jako jedno z nielicznych warzyw zachowuje swoje wartości podczas pieczenia i duszenia. Papryka czerwona dba o nasz wzrok i skórę. Spowalnia procesy starzenia

Zdrowy Styl Joanny
Śniadaniowa pasta z makreli 27

Bardzo prosta i szybka do przygotowania pasta z wędzonej makreli. Idealna na śniadaniowe kanapki, polecam 😊    Składniki: -jedna nieduża makrela wędzona  - dwa jajka ugotowane na twardo -1 łyżka kwaśnej, gęstej śmietany -szalotka lub dymka -świeży tymianek  Z makreli usunąć dokładnie wszystkie ości, rozdrobnić na kawałki. Jajka zetrzeć na tarce o małych oczkach. Szalotkę lub dymkę drobno pokroić

Kulinarne przemyslenia
Ślimaczki pieczone na kamieniu 28

przypomina francuskie tapenade , ale nie zawiera anchois i kaparów. Natomiast jest w niej sporo chili przez co jest ona dosyć ostra. Taka pasta z oliwek to wspaniałe smarowidło na kanapki z dodatkiem feta i warzyw. W dzisiejszym wypieku wykorzystałam pastę z oliwek na nadzienie do drożdżowych ślimaczków. Drożdżowe ślimaczki to takie bake off. Piekłam bagietki na polishu, a resztę ciasta

codojedzenia
Transylwańska tocană 29

głowę, tylko dlatego, że czasem wbija tam niedźwiedzica z małymi i skłotuje.  No tak, w okolicy tego zamku niedźwiedzi jest sporo. Kierowcy nauczyli je czekać przy drodze na kanapki, co tworzy ostrą patologię, bo karmienie misiów, oprócz tego, ze jest moralnie złe, to zagrożone wysoką karą, a i niebezpieczne, kiedy misu będzie nienasycony lub rozczarowany. Do tego miejsca prowadzi

Kryzysowa Książka Kucharska
Domowy WieśMac + film 23

części bułki rozsmarowujemy porcję sosu. Na sosie umieszczamy kolejno: kotleta, plaster sera, pomidora, porcję sałaty lodowej oraz cebulę. Górną część bułki smarujemy sosem i zamykamy nią burgera. Tak przygotowaną kanapkę od razu podajemy.   The post Domowy WieśMac + film first appeared on Smakowite Dania . Artykuł Domowy WieśMac + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Burger z polędwiczką z kurczaka 30

ogórka, czerwoną cebulę, paprykę oraz plaster pomidora, a także sos majonezowo-ketchupowy. Dodatkiem mięsnym były zamarynowane w ketchupie z dodatkiem przyprawy curry polędwiczki z kurczaka. Dodałam również ser cheddar. Kanapki wyszły super! Mój mąż i syn nie mogli się ich nachwalić Mnie też smakowało. Bardzo! około 400 g polędwiczek z kurczaka 110 g keczupu 1,5 – 2 łyżeczki curry

Smaki Na Talerzu