Najlepszy przepis na tradycyjną cukinię marynowaną w słoikach na zimę, który zawsze się udaje. Cukinia świetnie sprawdzi się do: sałatek, kanapek, przekąsek oraz obiadu. Uwielbiam cukinię, dlatego każdego roku zamykam ją w słoikach w słodko kwaśnej zalewie. Po pasteryzacji będzie cieszyć smakiem przez całą zimę. Cukinii nie może zabraknąć w mojej spiżarni. Nie sposób w sezonie wykorzystać cukinię, która rośnie
Ania gotujeWieczór we dwoje czy spotkanie z przyjaciółmi to idealna okazja na przygotowanie sałatki! Czasem warto przygotować coś innego na kolację niż tradycyjne kanapki! Lekka sałatka będzie idealnym wyborem! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jeśli macie ochotę na pyszną i lekką sałatkę na wieczór, tutaj znajdziecie coś dla siebie! Przygotowałam dla Was ciekawe przepisy na pyszne sałatki, które z pewnością przypadną
Damusia.plSałatka z ogórków Prosta i kolorowa sałatka z ogórków, papryki, marchewki i cebuli czyli super pomysł na pyszne zaprawy do słoików na zimę. Świetna jako dodatek do obiadu, grilla, kanapek czy burgerów. Polecam! * z podanych składników wyszło mi 6 słoików sałatki o pojemności 0,7 litra Składniki: 2 kg ogórków gruntowych 2 czerwone papryki 3 cebule 3 średniej
Blog z Apetytemfeta to tradycyjny grecki ser dojrzewający z mleka koziego i owczego. Jest twardy, kruchy i ma charakterystyczny słony smak. Doskonale komponuje się z sałatkami, kanapkami, a także pasuje do wielu dań głównych. Dziś mam dla Was przepis na lekką i smaczną sałatkę z fetą , która doskonale sprawdzi się na grilla lub kolację. Bardzo łatwa w przygotowaniu i świetna w smaku
Alle Dobre!Ogórki w ketchupie Pyszne ogóreczki w zalewie ketchupowej na zimę. Są chrupiące i lekko pikantne, świetnie nadają się jako dodatek do obiadu, do sałatek albo kanapek, a także jako samodzielna przekąska lub zakąska do wódki. Polecam! * z podanych składników wyszło mi 6 słoików o pojemności 0,7 litra Składniki: 2 kg ogórków gruntowych Zalewa: 300g pikantnego ketchupu
Blog z Apetytemości i skóry, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w drobną kostkę cebulę i ogórek, koncentrat, jogurt, sól i świeżo mielony pieprz. Mieszamy. Jeżeli macie ochotę, możecie do kanapek z pastą dołożyć dodatkowo koperek. Podobne przepisy: Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą Pasta z makreli i jajek Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pasta z makreli
Kardamonovyokoło 30 minut w 180 stopniach. Wyciągamy mięso z rękawa, odstawiamy na jakieś 10 minut i dopiero wtedy je kroimy. Podobne przepisy: Pieczony schab Pieczona pierś z indyka do kanapek Rolada z indyka Schab pieczony w mleku Schab pieczony z morelami Pieczona szynka Artykuł Rolada z indyka faszerowana tapenadą pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyOstatnio kupiliśmy 15 kg bawolich serc (piszę o pomidorach). Niby dużo, a jednak dziś okazało się, że w sumie średnio. Część rozdaliśmy tu i tam, część pałaszujemy do kanapek i sałatek, część wylądowała dziś w piekarniku. I z tej ostatniej części zrobiłam, póki co, najlepszą pomidorową w swoim życiu. Aaa, makaron. Wiem, że wygląda jak larwy. Dopiero potem zorientowałam
Kardamonovyzostawiamy do ostygnięcia. Podobne przepisy: Pieczony schab Rolada z indyka faszerowana tapenadą Rolada z indyka Schab pieczony w mleku Schab pieczony z morelami Pieczona pierś z indyka do kanapek Schab pieczony w migdałowej skorupce Artykuł Pieczona szynka pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovycoś tu nie gra. Ale zaraz potem przypomniałam sobie bardzo fajne połączenie pulled porka z kapustą i właśnie serem pleśniowym. Albo hamburgera z kapustą i serem pleśniowym. Tak, do kanapek będzie super. Do hot dogów i innych domowych kebsów także. Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty 1 opakowanie sera pleśniowego Lazur 1 marchewka 1 cebula 3 łyżki gęstego jogurtu
Kardamonovyjajkami, kukurydzą, porem i ogórkami kiszonymi to klasyczna, imprezowa sałatka. Nie zrobiłam jej przy okazji imprezy, zrobiłam ją przy okazji soboty. Od czasu do czasu nachodzi mnie ochota na kanapki z szynką i serem żółtym. O, albo z pasztetem. Tego typu sałatki pasują do tego idealnie. Pewnie dlatego tak dobrze wchodzą też w okolicach świąt. Właśnie, muszę pokombinować z przepisami
Kardamonovymięsa. Od czasu do czasu jednak mam ochotę na dobry pasztet. I nie piszę tutaj o jakichś świętach czy innych imprezach. Tak na co dzień, normalnie, mam ochotę zjeść kanapkę z pasztetem i majonezem. Te sklepowe są tragiczne, jeżeli chodzi o skład. Nie kupuję ich praktycznie wcale. Pasztet z żurawiną nie był na mojej liście tegorocznych świątecznych przepisów. Miałam jednak
Kardamonovychcecie. Wczoraj zjedliśmy ją z ryżem i pieczonym camembertem. Dziś? Jedynie z puree ziemniaczanym. I w jednej i w drugiej wersji wszystko dobrze smakowało. Teraz pomyślałam, że do domowych kanapek z mięsem też świetnie by pasowała. Do tortilli, hotdogów, itp. Muszę o niej pamiętać. Czasem zdarza mi się robić takie rzeczy i nigdy nie wiedziałam jakich wypełniaczy do nich użyć
Kardamonovypublikacji. Końcówka kwietnia idealnie się na to nadaje. Dip do mięs z grilla, warzyw, do pieczywa i właściwie do czego tylko chcecie. My potraktowaliśmy go jako mazidło do kanapek. Mam od jakiegoś czasu jednak problem z awokado. Kupuję w sklepie lekko miękkie, do kilkudniowego dojrzenia. I ono sobie bardzo dobrze dojrzewa, zaczyna być maślane, takie jak trzeba. A potem kroję
Kardamonovy