kanapki - 13123 przepisów (strona:220/875)

Przepis na grillowaną cukinię marynowaną w oliwie 51

oliwy). Słoik zakręcamy i wkładamy do lodówki.      Po 24 godzinach cukinia nadaje się już do jedzenia.     Taką marynowaną cukinię możemy wykorzystać do kanapek, serów, makaronu, ryżu, innych warzyw i mięs. Smacznego :)  Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: www.youtube.com/c/DietaRozdzielna Za Subskrybuj 😀❗ i daj łapkę w górę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Sałatka do pracy 207

Sałatka do pracy to świetna alternatywa dla tradycyjnych kanapek! Jeśli jednak sami nie wiecie, jaka sałatka do pracy będzie idealna, mam dla Was pyszny przepis. Artykuł Sałatka do pracy pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Pasta jajeczno-śledziowa 79

razem kanapkowa pasta śledziowa powstała z małymi zmianami – zamiast szczypiorku wykorzystałam koperek, dodałam do sosu troszkę musztardy, a cebulę dodatkowo zamarynowałam. W obu wersjach śledziowa pasta na kanapki smakuje wyśmienicie. Ja taką pastę ze śledziem i jajkami robię zwykle na co dzień, na kolację i podaję na kromce świeżego pieczywa. Myślę sobie jednak, że równie fajnie sprawdzi się podczas

Smaki Na Talerzu
Jajka faszerowane awokado 49

szatkowanym szczypiorkiem lub ziołami i polać oliwą z oliwek. Jajka faszerowane awokado są cudowne w smaku i pięknie wyglądają . Jeśli zostaje mi trochę pasty z awokado, to smaruję nią kanapkę :-). Życzę smacznego! Z czym jeszcze podawać jajka faszerowane na wielkanocny stół? Przystawka sprawdzi się doskonale nie tylko na święta, ale także na imprezy typu: sylwester, andrzejki, imieniny czy urodziny. Jajka

Ania gotuje
Pieczony boczek+ film 41

zadowolą każdego miłośnika mięsa. Pieczenie boczku w piekarniku jest bardzo łatwe i nie wymaga wiele wysiłku, a efekt końcowy jest naprawdę imponujący. Aromatyczne plastry boczku będą idealnie pasować do kanapek na śniadanie lub kolację, świetnie sprawdzą się również na świątecznym stole.     składniki na 2,5 kg wędliny 2,5 kg surowego boczku 5-10 łyżek oleju

Smakowite Dania
Jak wybrać dobre jajka ? 61

magnez, fosfor, potas, siarkę, miedź, mangan, jod. Ile kalorii ma jajko? Niewiele. Mniejsze sztuki mają około 70 kcal, większe – 90 kcal. Oznacza to, że śmiało możemy dodawać je do kanapek, nie podbijając przy tym kaloryczności dania. Jajka są bardzo sycące, więc po śniadaniu złożonym np. z pełnoziarnistego chleba, masła, awokado i jajka na twardo będziemy czuć się najedzeni jeszcze przez

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zdrowa zapiekanka z tuńczykiem i oliwkami. 69

Zdrowa zapiekanka z tuńczykiem i oliwkami. Czy jesteś fanem tuńczyka z puszki? Ja zawsze trzymam kilka puszek w mojej szafce. Zazwyczaj wykonuję z niego pasty na kanapki. Jednak tym razem postanowiłam zaszaleć! Tuńczyk znakomicie pasuje do makaronu. Wierzch zapiekanki posypany serem i oliwkami oraz soczystymi pomidorami smakuje obłędnie. Jednak aby zapiekanka była smaczniejsza i zdrowsza warto dodać do niej olej

Zdrowy Styl Joanny
Sałatka jajeczna - wielkanocna 334

Pyszna prosta sałatka jajeczna. Idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole jako dodatek do pieczywa lub pieczonych wędlin. Ja przygotowuję ją częściej nie tylko na święta i zajadam do kanapek. Spróbujcie będzie pysznie.... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Jajka faszerowane łososiem wędzonym 36

również łososia drobno pokroić, wymieszać z żółtkami i tym nafaszerować jajka. ? Białka, które pozostały po ścięciu wierzchów, pokroić drobno i wymieszać z resztą masy żółtkowej. Używać jako pasty do kanapek

To co kocham
Kotleciki kurczakowo-pieczarkowe 43

jajkami i mąką ziemniaczaną to z pewnością nowość również dla wielu z Was. Ale polecam, bo są bardzo zaskakujące smakiem. Ja zrobiłam z dwóch porcji i poszły nawet do kanapek. Składniki: ? 2 filety z kurczaka ? 300 g pieczarek ? 3 jajka ? 4 łyżki mąki ziemniaczanej ? 2 ząbki czosnku ? sól, biały pieprz do smaku ? 150 g sera żółtego ? natka pietruszki ? olej

To co kocham
Pieczeń wieprzowo-wołowa z boczkiem 42

nowych walorów smakowych, a wygląda również nietuzinkowo. To doskonały pomysł na obiad, kiedy podaję ją na gorąco z sosem pieczarkowym. Również doskonale się spisuje podawana na zimno na kanapki z ogórkiem konserwowym. Składniki: ? 250 g łopatki wieprzowej ? 250 g wołowiny ? 250 g boczku surowego ? 2 jajka ? 2 cebule ? 1 bułka kajzerka ? 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ? 1/2 łyżeczki majeranku

To co kocham
Pieczona karkówka z jałowcem 45

razem do piekarnika trafiła karkówka w foli, naszpikowana ziarnami jałowca. Mięso po upieczeniu jest kruche, miękkie i aromatyczne. Smakuje na ciepło w plastrach do obiadu i na zimno do kanapki. Ostatnio wszystkie mięsa piekę w folii, bo nie są wysuszone i nie pryskają w piekarniku, co ułatwia mi życie. Składniki: ? karkówka wieprzowa ok. 1,5 kg ? 15 ziaren jałowca

To co kocham
Cukinie faszerowane mięsem z indyka 40

trzeba chować, a nie jesteśmy do tego przyzwyczajeni, bo przez ostatnie 3 lata żaden z naszych kotów nie buszował po blacie i nie robił takich rzeczy. Teraz pilnujemy nawet kanapek, bo wystarczy odwrócić się, a wędlina znika. Składniki: ? 4 małe okrągłe cukinie ? 500 g mięsa mielonego z indyka ? 1 cebula ? 1 łyżka siemienia lnianego w ziarnach ? 1 łyżka siemienia lnianego

To co kocham
Konfitura żurawinowa z jabłkiem i cytryną 44

konfiturze są małe, jędrne, słodkie i cierpkie owoce. Ta z jabłkami i cytryną jest lekko kwaskowa o wyraźnym smaku, idealna do mięsa czy do każdego sera na kanapkę. Składniki: ? 2 kg żurawiny ? 600 g cukru ? 5 jabłek ? sok z 3 cytryn Wykonanie: ? Żurawinę przed smażeniem zamrozić na co najmniej 24 godziny, aby straciła goryczkę. ? Owoce żurawiny przepłukać wodą i przebrać

To co kocham

Proponowane wyszukiwania