kanapki - 13623 przepisów (strona:220/909)

Kanapkowa pasta groszkowa 205

Ekspresowa w przygotowaniu, delikatna, znakomita na kanapki, ale także jako dip do surowych warzyw pokrojonych w słupki. Królowa spotkań towarzyskich - pasta groszkowa. Składniki: puszka odsączonego z zalewy groszku 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2 łyżeczki musztardy łyżeczka majonezu 2 łyżeczki jogurtu greckiego sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki zblendowałam, doprawiłam solą i pieprzem do smaku i gotowe :-) Przepis bierze udział

Kulinarny Pamiętnik
Boczek rolowany 193

Pyszny boczek..idealny na kanapki..mój boczek trochę za mocno się przypiekł....po prostu nie dopilnowałam i skórka za mocno się przypiekła.. boczek jarzynka olej czosnek Czosnek przecisnąć przez praskę , dodać olej , przyprawę i wymieszać..Rozsmarować na  boczku [ z obu stron] , zwinąć w roladę i zawiązać dratwą .Włożyć do lodówki na 12 godzin..Po tym czasie podsmażyć

Moje domowe kucharzenie
Syrop z mniszka i wanilii 218

roku przyszła pora na zrobienie takiego syropu..tym razem pomysł na dodanie wanilii podpatrzyłam tutaj. Polecam..miodek pięknie pachnie i smakuje wyśmienicie..taki miodek można używać do ciast, na kanapki ..a zimą jako lekarstwo .. 350-400 dużych, rozwiniętych kwiatów mniszka (bez łodyżek)  1 litr wody  2 cytryny  ziarenka z laski wanilii  1 kg cukru  Kwiatki

Moje domowe kucharzenie
Focaccia 232

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Focaccia to drożdżowe pieczywo pochodzące z kuchni włoskiej. Po przekrojeniu idealna na kanapki z ulubionymi dodatkami. Ciasto wychodzi miękkie i puszyste. Można wykonać również wersję dodając na wierzch ciasta oliwki, koktajlowe lub suszone pomidory itp. W takiej formie idealna jako przystawka, pieczywo na piknik czy grilla

Marta Gotuje
Domowe masło czekoladowe 243

Moje małe szkodniki uwielbiają kanapki z masłem czekoladowym. Jest to przekąska dość kaloryczna i niezbyt zdrowa, jednak od czasu do czasu daję się namówić i kupuję im słoiczek tego smakołyku. Ostatnio znalazłem na jednym z blogów przepis na niby Nutellę . Spodobał mi się ten pomysł i postanowiłem zaserwować dzieciom taką podróbkę. W smaku nie przypomina za bardzo masła czekoladowego

Gotuj z Misiem
Twarożek z rzodkiewką 163

Dzisiaj mój ulubiony dodatek do chleba czyli twaróg ze śmietaną , rzodkiewką i czerwoną cebulą. Ja bardzo lubię taki twarożek na kanapki. Bez względu na porę roku jest pyszna. Zapraszam do spróbowania ! Twarożek z rzodkiewką     Składniki : * kostka półtłustego twarogu * mała śmietana 12% * cebula czerwona * pęczek rzodkiewki  * sól , pieprz , czubryca zielona       Przygotowanie : Twaróg rozgniatam razem

Magiczne Życie Marty
Pieczeń z jajkiem 267

masy. Wierzch ładnie wyrównać. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 40-50 minut. Pyszna na ciepło jako danie obiadowe jak i na zimno na kanapkę

Monia miesza i gotuje
Sałatka z rzodkiewki 37

bardzo Ci zazdroszczę, bo zarówno pęczki rzodkiewki, jak i młode liście rzodkiewki możesz wykorzystać na wiele sposobów. Z zieleniny zrobisz genialne pesto z liści rzodkiewki , które pasuje do kanapki albo do sałatki makaronowej z rzodkiewkowym pesto. Przepis na kiszone rzodkiewki   Kiszone rzodkiewki mają fajnie kwaskowy smak i są mega zdrowe. W czasie fermentacji stracą trochę koloru i pikanterii. Możesz

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Czy kiszonki to naturalne probiotyki? 37

naturalne i nie zawierają sztucznych dodatków. Jak spożywać kiszonki? Aby czerpać maksymalne korzyści z kiszonek, warto spożywać je regularnie, najlepiej kilka razy w tygodniu. Można je dodawać do sałatek, kanapek, zup czy też jeść jako samodzielne danie. Ważne jest również, aby pamiętać o zachowaniu higieny podczas spożywania kiszonek, ponieważ nieprawidłowe przechowywanie może prowadzić do rozwoju niepożądanych mikroorganizmów. Podsumowanie Kiszonki

Żyję by jeść
Zupa z łodyg szparagów 42

odpowiedź na pytanie  co jeść na diecie Szukacie przepisów ze szparagami? zajrzyjcie do tych przepisów: –  makaron ze szparagami –  makaron ze szparagami i czosnkiem –  kanapka ze szparagami i łososiem –  sałatka ze szparagami i jajkiem –  szparagi z jajkiem – mini  tarty ze szparagami –  krem z białych szparagów –  spaghetti carbonara ze szparagami –  Szparagi

nietylkopasta.pl
Papryka do słoików na zimę  62

sposób to okazja na zastosowanie ciekawych przypraw, co daje nietypowe połączenie smaków. Papryka w słodkiej zalewie, na którą przepis znajdziesz poniżej, świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych, kanapek, sałatek czy nawet past. Idealnie będzie komponować się np. do placków a’la pizza . Możesz też serwować ją jako przekąskę, kiedy będziesz robić szwedzki stół dla swoich gości albo

Rozdomowiona
MEDALOIONY WIEPRZOWE Z WARZYWAMI + FILMIK 35

Bardzo smaczne kotlety mielone z dodatkiem warzyw, idealne na obiad, do kanapek lub jako kotlet do hamburgera. Polecam przepis.        SKŁADNIKI :  1 kg mięsa mielonego z łopatki  1 i 1/2 łyżeczki soli  1 łyżeczka pieprzu  4 ząbki czosnku  posiekana natka pietruszki  1 cebula 1 czerwona papryka 300 g pieczarek

Kulinarne Fantazje Marioli
Ogórki małosolne 43

Zawsze w okresie wakacyjnym robimy ogórki małosolne. Och, to moja wielka miłość. Taki ogórek, albo najlepiej ze trzy, do obiadu… Mmm… Albo na kanapki. Albo tak po prostu wziąć w dłoń i zjeść. Cokolwiek, jak lubicie. Chrupiące, pachnące i pasują do wszystkiego. W ogóle ogórki są bardzo wdzięcznym warzywem, można je obrabiać na naprawdę wiele sposobów. W małosolne, kiszone

Marder&Marder Manufacture
Pizza Gyros z serka wiejskiego – gotowa w 30 minut! 50

gotowa w 30 minut! Zobacz inne przepisy na dania inspirowane pizzą: Ślimaczki drożdżowe jak pizza – pyszne bułeczki Zapiekanki z ciasta francuskiego a la pizza Tosty à la pizza – pyszne kanapki na ciepło Dietetyczna pizza na kalafiorowym spodzie (202 kcal) Tarta a’la pizza – przepyszne danie na obiad lub imprezę Artykuł Pizza Gyros z serka wiejskiego – gotowa w 30 minut! pochodzi

e-PrzepisyKulinarne
Surówka z ogórków małosolnych 50

Szybka, pyszna i chrupiąca surówka do obiadu. Po obiedzie zostało mi trochę tej surówki, więc ogórki i cebulkę wykorzystałam do kanapek. Polecam 🙂 Składniki:  3 ogórki małosolne  1/2 małej cebuli  1 łyżka posiekanego szczypiorku cebuli  1 łyżeczka siekanego koperku  2-3 łyżki oleju lub oliwy  pieprz Sposób przygotowania:  1. Ogórki pokroić na plasterki, cebulę

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania