kanapki - 13123 przepisów (strona:206/875)

Smarowidło orzechowe z cynamonem 162

brzozowego Przygotowanie: 1/ Miksujemy wszystkie składniki na jednolitą konsystencję, przelewamy do foremek lub szklanki i przykryte  schładzamy w lodówce 2-3 godziny. 2/ Wyjmujemy z lodówki i smarujemy kanapki. Smarowidło trzymamy w lodówce ponieważ poza nią szybko się upłynni. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Jabłka na zimę do szarlotki i nie tylko - łatwizna 119

nią ;) Zimą nie mam już swoich jabłek, więc ratuję się jabłkami zamkniętymi latem w słoikach. Robię ich dużo, bo są uniwersalne. Jeśli odciśniecie sok, jabłka będą się nadawać na kanapki. Dzieci wyjadają je łyżeczką prosto ze słoika ;) Przepis banalnie łatwy :D i idealny na teraz, bo w sadach na pewno  macie dużo spadów, z którymi nie zawsze wiadomo

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto mleczna kanapka z jagodami 348

powstaje idealne połączenie słodkiego kremu z lekko kwaśnymi owocami. Do zrobienia tego ciasta zamiast jagód można użyć również czerwonej porzeczki lub jeżyn. Jeżeli Wasze dzieci uwielbiają ciasto mleczna kanapka, to dodanie na jego wierzch owoców jest dobrym sposobem by oprócz samego ciasta dzieci zajadały się również owocami. SKŁADNIKI Na biszkopt: 6 jajek szczypta soli 1 szklanka cukru trzcinowego (może być

Passions hobbies life
Sniadanko fit albo kolacja git. Z chlebem ale bez mąki. 148

kromki chleba z samych ziaren z żurawiną 1 wypasiony brzuszek łososia wędzonego 1-2 plastry sera żółtego typu szwajcar  plaster cytryny szklanka soku pomarańczowego odrobina masła Przygotowanie: Robimy kanapki z wcześniej upieczonego chleba . Wykładamy rybkę. Kroimy cytrynę - ewentualnie pomidorka na dodatek. Nalewamy soku (świeżo wyciskany to już byłoby mistrzostwo - u mnie z kartonu). Pyszne śniadanko czy tam kolacyjka gotowe

Kuchnia po mojemu
Weganka na Łotwie 150

Łotwie można tam coś jeszcze zobaczyć? Oczywiście! o czym przeczytacie w przewodniku? -Kilka słów o weekendowych podróżach (jak się zorganizować, co zabrać na drogę czyli przepis na moje ulubione kanapki) -Urokliwie miasto na Litwie -Wersal na Łotwie -Miasto

wegetalerze
Pasta sojowa z pieczarkami i orzechami 153

ziarna słonecznika. Kiedy pieczarki będą już gotowe wkładamy wszystkie składniki do jednego garnka, mieszamy i blendujemy. Doprawiamy dużą ilością pieprzu, soli i papryki. Pastę można używać do smarowania, kanapek i grzanek lub jako masę do ciast

Weganka gotuje
Domowy paprykarz 115

miękkie. Potem dodajemy koncentrat, ketchup, ryż, makrelę i doprawiamy do smaku przyprawami. Wszystko dokładnie mieszamy, gotujemy jeszcze przez 2 min, po czym zestawiamy z ognia i możemy zajadać na kanapkach

psgotujemy
Ogórki konserwowe 143

Dziś zerwałam sporo zgrabnych ogóreczków, które zakonserwowałam w zaprawie octowej. Są idealne zimą do sałatek i na kanapki. Zdarzy się też, że taki ogóreczek (lub ogóreczki) będzie przegryzką, zanim główne danie będzie gotowe. Proponowana zaprawa jest łagodna w smaku i nie wykrzywia twarzy po pierwszym kęsie. Składniki : Zalewa (na ok. 8 słoików 650 ml) 1 szklanka octu 10% 6 szklanek

Weekendy w domu i ogrodzie
Klops wieprzowy na kanapki 192

Klops wieprzowy na kanapki Składniki:    - 0,5 kg mięsa z łopatki wieprzowej - czerstwa bułka rozmoczona w mleku - średnia cebula - 2 jajka - 2 ząbki czosnku - 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, - 1/2 łyżeczki majeranku, - 1/2 łyżeczki rozmarynu, - 1/2 łyżeczki imbiru, - 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej - sól dodatki: - łyżka margaryny i bułka tarta do wysmarowania blachy   Forma: mała keksówka 25 cm Przygotowanie

Kuchnia co dnia
Pasta kurczakowa ze słonecznikiem /na kanapki 142

Pasta kurczakowa ze słonecznikiem /na kanapki Składniki: - ugotowane mięso z kurczaka (najlepiej z rosołu) - sól - mielony czarny pieprz - mielona słodka czerwona papryka - 1-2 łyżki prażonych ziaren:  słonecznika, dyni, konopi siewnych (u mnie mieszanka Euforia Ziarenkowo)   dodatki: - świeża bazylia do dekoracji Przygotowanie: Mięso z kurczaka oddzielam od kości i usuwam chrząstki. Dodaję wszystkie przyprawy do smaku oraz prażone

Kuchnia co dnia
Pasta rybna z twarogiem 141

dodatkiem amarantusa Granex (więcej o produkcie na Uwaga, zrzucam ) Przygotowanie: Rybę w sosie i twaróg miksuję razem na gładką masę, doprawiam solą. Pasta jest dobra na śniadanie na kanapki. Ja podaję z chrupkim pieczywem i koktajlowymi pomidorkami. [ opinia: pieczywo z dodatkiem amarantusa Granex jest lekko chrupiące, ale też dość miękkie. W smaku kukurydziane i co ważne bez dodatku cukru. Można

Kuchnia co dnia
Pieczywo żytnie chrupkie z truskawką 108

Pieczywo żytnie chrupkie z truskawką Składniki: kanapki: - chrupkie pieczywo żytnie bez cukru - świeże truskawki - olej arachidowy dodatki: - sok pomarańczowy pasteryzowany Przygotowanie: Na talerzu układam dwie kromki pieczywa. Truskawki kroję w plasterki, układam na pieczywie. Skrapiam delikatnie olejem arachidowym. Jeśli chcecie, by było odrobinę słodsze, to można truskawki posypać lekko cukrem trzcinowym. Do takiego śniadania podaję szklankę soku pomarańczowego. Przygotowanie

Kuchnia co dnia
Humus dyniowy 105

polubiłam tę przyprawę i teraz już nie wyobrażam sobie bez niej humusu. Do tego dołączyłam dyniową obsesję i powstał dyniowy humus :). Tradycyjnie wykorzystuje się go jako dip, smarowidło do kanapek. Do czego innego jeszcze go wykorzystałam? Na patelni z kilkoma kroplami oleju podsmażyłam ulubione przyprawy, wrzuciłam ugotowany makaron/ryż brązowy. Pod koniec dodałam trochę humusu, wymieszałam i posypałam pietruszką. Wyszedł

Corner With Recipes
Wegetariańska pasta z białej fasoli i jabłka 160

Aromatyczna pasta do kanapek z białej fasoli oraz podsmażanego jabłka i cebuli. Może i brzmi dziwnie, ale smakuje pysznie ;) Pasta ta przypadnie pewnie do gustu wegetarianom, gdyż fasola jest doskonałym źródłem białka. Dodatkowo dostarcza takie składniki mineralne jak wapń, fosfor, żelazo, magnez oraz cynk. Jej przygotowanie to tylko czas jaki zajmie nam podsmażenie cebulki z jabłkami. W tym czasie miksujemy

Moja Galeria Smaku
Pasta z pieczonej papryki i marchewki 157

Pyszna pasta do kanapek z pieczonej papryki i marchewki, doprawiona słodką i ostrą papryką, cynamonem i sokiem z cytryny. Wyśmienicie sprawdzi się na przyjęciu czy imprezie. Można podać ją również na krakersach. Składniki: z przepisu z bloga Jadłonomia 2 czerwone papryki 3 marchewki sok wyciśnięty z połowy cytryny 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/8 łyżeczki cynamonu

Moja Galeria Smaku