Mus z pieczonych buraków

Mus z pieczonych buraków

Mus z pieczonych buraków

Bardzo wiosenny dodatek do dań na ciepło i kanapek – mus z buraków. Do przygotowania musu potrzebujemy: 4 średnie buraki 2 ząbki czosnku Oliwa z oliwek Pomarańcza Sok z cytryny Jogurt grecki Orzechy laskowe Natka pietruszki Sól Pieprz Umyta i osuszone buraki zawijamy każdy osobno w folię aluminiową. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopniu piekarniku przez godzinę. Po wystudzeniu obieramy. Czosnek pozbawiamy łupin, przeciskamy przez praskę lub siekamy i przesmażamy na oliwie. Po 2 minutach dolewamy sok wyciśnięty ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarcinChef

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.