ostatnio nie pozwala na takie przyjemności jak pieczona w ten sposób karkówka czy łopatka. Dlatego postanowiłam upiec w ten sam sposób indyka i to mięso wykorzystać do przygotowania amerykańskiej kanapki w stylu hawajskim. Rwany, długo pieczony indyk, grillowany ananas, jarmuż i majonezowy sos... Pycha. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikUdało mi się kupić piękny udziec z indyka więc znowu zrobiłam pieczeń na kanapki. Mięsną masę wzbogaciłam suszonymi pomidorkami a fajnego posmaku nadał czosnek niedźwiedzi. składniki: 1 udziec z indyka ze skórą bez kości ( mój miał ok 1,1 kg ) 1 słoik suszonych pomidorów w oleju 2 łyżki kaszy manny 2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego sól,pieprz Mięso z indyka
Monia miesza i gotujeSezon na truskawki powoli się kończy, więc staramy się je... Artykuł KANAPKI Z TRUSKAWKAMI I KREMOWYM SERKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEbazarze nareszcie można kupić morele w przystępnej cenie :) Bardzo lubię te owoce zarówno na surowo, jak i przetworzone. Dlatego postanowiłam "schować" trochę na zimę do naleśników, ciast i kanapek z serem. Składniki (na 7 słoików o pojemności 240 ml): 1,5 kg moreli (masa przed wypestkowaniem) 400 g cukru Morele dokładnie umyć, przepołowić i usunąć pestki. Połówki owoców wrzucić
Weekendy w domu i ogrodzieKanapki z kremowym awokado, ugotowanym na twardo jajkiem oraz piklami z czerwonej cebuli i kaparów. U mnie na aromatycznym chlebie na naturalnym zakwasie, z dużą ilością suszonych pomidorów , oliwek oraz ziół. Idealne na śniadanie, brunch lub lekką kolację. Nie tylko pięknie się prezentuję, ale przede wszystkim wspaniale smakują. Zawierają wszystko to, co uwielbiam. SKŁADNIKI / 2 porcje 1 dojrzałe
cool and mintyPyszna i łatwa do przygotowania kanapka na śniadanie w dobrym stylu. Na opieczonej bułce, z kremowym twarożkiem chrzanowym, wędzonym łososiem oraz ciepłym jajkiem sadzonym. Posypana czarnuszką i świeżymi kiełkami. Podgrzewanie bułek na patelni, to dobra metoda na odświeżanie pieczywa. Jeśli bułki zamienimy na bagietkę pokrojoną w cienkie kromeczki, otrzymamy świetną i elegancką przystawkę dla gości lub przekąskę na wielkanocne
cool and mintyMoim zdaniem to jedna z najprostszych i chyba najszybszych do przygotowania pysznych przystawek na każde przyjęcie, spotkanie ze znajomymi, czy wieczór we dwoje - pyszne kanapeczki. Przygotowując
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Podobno kiedy na kibicowskim stole znajdą się kanapki i inne małe przekąski, oznacza to, że w domu pojawiła się kobieta. Podobno kibicowi w rodzaju męskim nie trzeba nic więcej niż czipsy, a wysypanie ich z torebki, to szczyt jego kulinarnych umiejętności. Podobno najlepsze piwo na świecie... a, to nie to... Czym byłby świat bez stereotypów? Czym jest nasza codzienność
zadanie-gotowaniebób w pełni, więc dzisiaj jedna z wariacji na temat tego prze-pysz-ne-go warzywka - pasta z bobu z dodatkiem świeżego koperku i ziaren słonecznika, którą można posmarować kanapki lub użyć jako uzupełnienie do obiadu. Smakuje super, więc róbcie szybko, póki bób jeszcze jest! :) Pasta z bobu Przepis na ok. 220 g Potrzebujemy: ok. 200 g ugotowanego i obranego
Bananowe Poledzięki temu mięso szybciej się schłodzi. Schłodzone mięso chowamy razem z szynkowarem do lodówki na noc. Na drugi dzień nasza mielonka jest gotowa – możemy ją wyciągnąć i kroić na kanapki. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest pyszny i przejrzysty. Na myśl o jakichkolwiek mielonkach ze sklepu odrobinę przechodzą mnie ciarki. Mielenie mięsa w domu gwarantuje mi nie tylko
Proste-przepisy.pltemu mięso szybciej się schłodzi. Schłodzone mięso chowamy razem z szynkowarem do lodówki na noc. Na drugi dzień nasz własnoręczny wyrób jest gotowy – możemy go wyciągnąć i kroić na kanapki. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest pyszny i przejrzysty. Własnoręcznie zrobiona i przyprawiona szynka jest o niebo lepsza od tej ze sklepu. No nie zawiera polepszaczy. Czy kogoś
Proste-przepisy.plJeżeli lubicie wegetariańskie pasty na kanapki to poniższa powinna przypaść Wam do smaku. Połączenie serka homogenizowanego naturalnego, ugotowanych buraków i koperku. Pasta prosta i szybka do przygotowania. Składniki: 250 g serka homogenizowanego naturalnego 2 upieczone buraki (średniej wielkości) 2 łyżki posiekanego koperku sok z cytryny sól, pieprz Buraki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o średnich oczkach
Ugotowaćroku szaleję z przeróżnymi kanapkami. Tym razem prosta ale bardzo smaczna. Z wędzonym łososiem, efektownym jajkiem w koszulce i szparagami. Koniecznie musisz wypróbować w sezonie szparagowym! Składniki (2 porcje): 2 kromki ulubionego pieczywa 2 jajka 1 łyżka octu 8-9 szparagów zielonych 50 gram wędzonego łososia 3 łyżki kremowego serka 1 łyżka posiekanego szczypiorku świeżo zmielony pieprz Chleb tostuję
Mango Papajapomidorów. Dodaj sok z 1/2 pomarańczy, sól i kilka listków bazylii. Na samym końcu dodaj łyżkę masła sezamowego. Całość zmiksuj blenderem na gładką masę. Gotowe idealna na kanapki! Buźka
SMYKWKUCHNIWiosna to często kanapki i sałatki z wykorzystaniem warzyw, ale także jajek, serów i zdrowych olei. Tym razem powstała u mnie na śniadanie pasta jajeczna z domowym majonezem . A majonez powstał na bazie wiejskiego jajka i oleju rzepakowego, co trwało niecałą minutę. Składniki: - 2 jajka - 2 rzodkiewki - natka pietruszki - sól, pieprz majonez domowy: - 1 jajko - 125ml oleju rzepakowego - 1/3 łyżeczki
Kuchnia co dnia