pasty do pieczywa, kombinuję ze smakami. Pastę z awokado i makreli, zrobiłam jakiś czas temu, tak nam zasmakowała że są częste powtórki. Doskonała pasta nie tylko na kanapki, to doskonały farsz np. do kruchych korpusów, makaronów czy jajek. To że smaczna to jedno, dodatkowo zdrowa, tłuszcz omega 3 i omega 6, zawarty w makreli i awokado jest bardzo
Takie tam pichceniejajka mleko 1/2 awokado kilka plasterków wędliny 1/2 cykorii majonez ketchup sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie Przygotowanie: Jajka roztrzepać z 1/3 szklanki mleka i … Czytaj dalej Kanapki z tostów francuskich
czarrna od kuchnipieczenia. Później może to się okazać dosyć trudne. Usmaż jajka na patelni. Pomidora pokrój w plasterki. Posiekany drobno czosnek wymieszaj z jogurtem oraz dopraw solą i pieprzem. Złóż kanapkę. Lekko posmaruj z obu stron sosem czosnkowym, posyp rukolą, wyłóż jajko i pomidory do środka i zakryj biszkoptem
wysmienityPastę z dyni i ricotty możemy wykorzystać zamiast tradycyjnych kanapek z szynką i serem. Bardzo delikatna i smaczna. Możemy również użyć jej jako przekąskę. Pokroić parę różnych warzyw np. marchewkę, paprykę – maczać w paście i przegryzać. Bogactwo witamin oraz niskokaloryczna przekąska. Składniki: mała dynia piżmowa cebula 2 ząbki czosnku 200g ricotty łyżka oleju ostra papryka gałka muszkatołowa sól, pieprz Sposób
wysmienityHumus pomidorowy – jedna z lepszych past na kanapki, tosty, pity. Na blogu można znaleźć podstawowy przepis na prawdziwy humus, bez dodatków. Jednak moim zdaniem humus pomidorowy z suszonym pomidorów jest o wiele lepszy w smaku, niż ten tradycyjny. Ale jest to moja opinia (osoby, która uwielbia suszone pomidory
KuchniaWeDwoje.plkanapki najlepszy jest domowy serek twarogowy do smarowania. Dodatek żółtej papryki nadaje mu chrupkości i ser feta wyrazistości. 250 g półtłustego twarogu ½ żółtej papryki ½ pęczka natki pietruszki 2 łyżki sera feta 3 łyżki jogurtu naturalnego Sól Pieprz Papryki kroimy w bardzo małą kosteczkę tak aby były wyczuwalne w twarożku. Natkę pietruszki siekamy bardzo drobno. Do miski przekładamy kawałki twarogu oraz
VioletoweKucharzenieodtłuszczone mimo tego, iż zawierają znikomą ilość tłuszczu, to również pozbawione są witamin rozpuszczalnych w tłuszczach - szczególnie witaminy D. Po prostu wybierajmy sery półtłuste :) 100 g pasty na kanapki z twarogu, papryki i suszonych pomidorów dostarcza około 121 kcal, 11 g białka, 5,5 g tłuszczu, 9 g węglowodanów oraz 1,7 g błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI: Porcja dla 4 osób
W kuchni Katiegrillowane tosty na pewno będą częstą pozycją śniadaniową w te chłodne dni. Te pyszne kanapki z chrupiącym boczkiem, serem brie i na szybko karmelizowaną cebulką są po prostu obłędne! Jak mam pod ręką figi to też je w nie upycham, bo też doskonale komponują się z resztą składników. Polecam na sycące śniadanie dla całej rodziny! Scroll down for recipe
karmelowyDziś kolejny warzywny pasztet, pochodzący z książki "Jadłonomia". Opcja nie tylko dla wegan, polecam wypróbowanie nawet tylko mięsożernym. Pasztecik jest z nutą słodyczy niesioną przez żurawinę. Całkiem fajny na kanapkę (choć bez chleba też jest pyszny). Smacznego! :) Składniki: 2 szkl. ugotowanej zielonej soczewicy (ok. 200 g suchej) 1 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej (100 g suchej) 4 łyżki suszonej żurawiny
psgotujemyzdrowe słodycze, które w dodatku kuszą niebanalnym wyglądem i kolorami. Pozwólmy dzieciom pomóc sobie w kuchni. Te nieco starsze mogą same pokroić warzywa, młodsze chętnie ułożą ulubione składniki na kanapkach. Samochód z plasterka sera i ogórkowymi kołami, radosna buźka z szynki z oliwkowymi oczami i ketchupowym uśmiechem, kwiatek z jajka i rzodkiewki... Niejeden dorosły będzie zaskoczony pomysłami swoich pociech
Obiad gotowyspodziewałam i następnego dnia podczas zakupów opakowanie czerwonej soczewicy wylądowało w moim koszyku... Finał tej historii jest zbyt przewidywalny, co zresztą widać na zdjęciach:) Pasta jest pyszna zarówno na kanapce, jak i dodatek do sadzonego jajka. Jeśli lubicie takie kanapkowe smarowidła, koniecznie zróbcie tę pastę;) Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy 5-6 suszonych pomidorów 2 łyżki orzechów (mogą być dowolne
Obiad gotowyPastę możemy użyć do kanapek, tostów i krakersów. Ma bardzo wyrazisty i ostry smak za sprawą dużej ilości musztardy i czosnku. Czas wykonania: 1o min Ilość porcji: 4 Składniki: 150 dag szynki 1 ½ łyżki serka homogenizowanego naturalnego 2 łyżki musztardy 1 łyżka majonezu 1 mały ząbek czosnku (opcjonalnie) pieprz i sól do smaku
KuchniaWeDwoje.plPomysł na pastę do kanapek na piątek. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 130 g makreli wędzonej 2 jajka 1 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 mała cebula 1 duży ogórek konserwowy ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Makrelę oczyścić z ości i przełożyć do miseczki, dodać posiekane
KuchniaWeDwoje.plPasta nadaje się na kanapki, krakersy oraz jako dip do nachos. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 300 g Składniki: 100 g serka topionego (1 bloczek) 100 g sera pleśniowego 1 mały ogórek konserwowy 6 szt. pieczarek marynowanych 2 łyżki jogurtu ½ łyżeczki pieprzu czarnego Przygotowanie: Pieczarki i ogórka pokroić a serki połamać na kawałki
KuchniaWeDwoje.plKolejny przepis na pastę do kanapek. Połączenie sera białego i ryby w pomidorowym sosie – to pomysł mojego męża. Ja lubię eksperymentować i szukać nowych ciekawych połączeń, więc mi się spodobał. Jeśli ktoś jeszcze nie próbował tego przepisu – zachęcam. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4 Składniki: 1 puszka makreli
KuchniaWeDwoje.pl