Pyszna pasta śniadaniowa do przygotowania w kilka minut. Bałam się połączenia awokado i jajek, nie wiedziałam czy będzie mi smakować. Smak był pyszny! Pasta idealna na kanapki! 3 jajka ½ dojrzałego awokado ½ pęczka szczypiorku Sól Pieprz Szczypta czosnku granulowanego 1 łyżka jogurtu naturalnego Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Awokado obieramy z łupiny. Szczypiorek siekamy drobno nożem. Do blendera
VioletoweKucharzenielimonki, jej skórkę oraz dokładnie mieszamy 4/Gęsty ostudzony syrop mieszamy cierpliwie z serkiem mascarpone 5/ Smarujemy dobre pieczywo serkiem, układamy plastry truskawki i połówki borówki na kanapkach, na talerzu kładziemy połówki malin i listki szałwii. Całość obsypujemy świeżo startą skórką pomarańczy, SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnatemacie grillowych dań, bo mimo tego, że majówka oficjalnie dobiegła końca to tak na prawdę dla wielu trwa dalej! Dlatego dzisiaj kolejny pomysł na mega wypasioną i przepyszną kanapkę z serem halloumi, grillowanymi szparagami, suszonymi pomidorami, kotletem wołowy i sprawdźcie sami! PRZEPIS NA SANDWICHA Z GRILLA - kilka kromek ulubionego pieczywa - ser halloumi - suszone pomidory w zalewie - szparagi zielone - ajvar (możesz
SMYKWKUCHNImnie. Uwielbiam bekon i jaja a ich połączenie to istny zawrót głowy, popróbujcie, zachęcam. Pamiętajcie aby produkty były dobrej jakości wtedy śniadanie będzie wyborne. Jaja sadzone z bekonem na kanapce. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieciasta formuję niewielkie bułeczki a każdą z nich smaruję żółtkiem i posypuję sezamem. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni maksymalnie 15 minut. Studzę na kratce. Dodatkowo w kanapce pojawiły się pieczone w folii z oliwą i tymiankiem bataty, ale ich użycie nie jest warunkiem koniecznym. Smacznego, Klaudia
Mango Papajaschłodzić w zimnej wodzie. Odkręcić docisk i wstawić do lodówki na kilka godzin do schłodzenia. Po chłodzeniu szynkowar polać dobrze ciepłą wodą i wydobyć mielonkę. I można kroić na kanapki
Monia miesza i gotujezamiana niezdrowego na zdrowe. Zapewne Ty, jak i Twoja rodzina uwielbiacie nutellę. Powiedzmy to szczerze, kto nie lubi słodkiego, czekoladowego kremu, który idealnie się sprawdza jako smarowidło na kanapki, do placuszków czy do naleśników – chyba nie ma takiej osoby, a przynajmniej ja nie znam. Wersja tradycyjna oprócz słabego składu (to już kwestia indywidualna, czy ją jjesz z tego względu
Fabryka pomysłówJakiś czas temu wypróbowałam schab pieczony w mleku . Teraz kolejna dla mnie nowość-mięso na kanapki pieczone w soli. Wybrałam karkówkę. Doprawiłam ją czosnkiem, papryką i majerankiem. Mięsko po upieczeniu jest idealne i nie jest wcale za słone, po prostu takie akurat. To kolejny sposób na pyszną domową wędlinkę z którego skorzystam i to nie raz. składniki
Monia miesza i gotujeOpis dżem brzoskwiniowy: Dżem brzoskwiniowy – bo kto nie lubi słodkich, ociekających sokiem brzoskwiń? Ich aromat i smak przypominają nam miłe chwile z dzieciństwa. Zacznij dzień od najlepszej kanapki z własnoręcznie zrobionym dżemem brzoskwiniowym! Nie ma nic lepszego niż kromka świeżego chleba z domowym dżemem. Składniki: 1 kg brzoskwiń 1 kg cukru Sok z 1 cytryny Sposób przygotowania: Brzoskwinie obieramy, wyciągamy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneobieramy, kroimy na półcentymetrowe plastry i układamy po 4 plasterki na trzech kromkach. Przykrywamy je pozostałymi kromkami. Jajko z mlekiem i szczyptą cynamonu roztrzepujemy. Rozgrzewamy na patelni masło. Każdą kanapkę maczamy w roztrzepanym jajku, a następnie smażymy pięć minut z dwóch stron na małym gazie. Następnie ściągamy z patelni, dekorujemy pozostałymi plastrami banana i cukrem pudrem. Rada Zamiast nutelli można
zjem to blog kulinarnyrazem. Staram się również szykować takie śniadania, żeby Miśka również je smakowała. Jednak Jej podniebienia w weekendowe poranki jednak wybierają placuszki. Moje za to z miłą chęcią pastę na kanapki. A że uwielbiam jaja to i takie śniadanie dzisiaj polecam. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że jeśli mamy już ugotowane jajko to przygotowanie tej pasty trwa dosłownie chwilkę. Składniki
Gotowanie z pasjąPrzepis na majonez, w wersji bez wyrzutów sumienia. Oczywiście nie smakuje on identycznie, jak te które kupić możemy w sklepach, ale jest genialnym zamiennikiem do sałatek, na kanapki, czy do Wielkanocnych jaj w majonezie. Artykuł Fit majonez pochodzi z serwisu
NiePieprz.plPyszna pasta na kanapki z wędzonej ryby i twarogu, nazywana często awanturką. Zamiast makreli można użyć innej wędzonej ryby. Pastę można wzbogacić dodatkiem szczypiorku lub natki pietruszki, zamiast musztardy można dodać keczup. składniki: 2 średnie wędzone makrele ( ok 500 g ) 500 g twarogu 1 mała cebula 4 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu 2 łyżki musztardy, u mnie rosyjska świeżo zmielony
Monia miesza i gotujerazem. Staram się również szykować takie śniadania, żeby Miśka również je smakowała. Jednak Jej podniebienia w weekendowe poranki jednak wybierają placuszki. Moje za to z miłą chęcią pastę na kanapki. A że uwielbiam jaja to i takie śniadanie dzisiaj polecam. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że jeśli mamy już ugotowane jajko to przygotowanie tej pasty trwa dosłownie chwilkę. Składniki
Gotowanie z pasją