kanapki - 13123 przepisów (strona:187/875)

Pasta z fasoli i suszonych pomidorów 116

które będzie składało się tylko z dwóch składników, ponieważ pod ręka miałam słoiczek suszonych pomidorów z ziołami. Pasta jest pyszna, przypomina w smaku hummus, a konsystencja pozwala na smarowanie kanapek, sucharków, czy postawienie słoiczka do chipsów. Spróbujcie :) Składniki (2 słoiczki): 1,5 szklanki ugotowanej fasoli lub duża puszka fasolki konserwowej słoiczek pomidorów suszonych (użyłam w zalewie ziołowej) Przygotowanie: Ugotowaną fasole

ChilliJemy
Udkówka z papryką 138

schłodzić w zimnej wodzie. Odkręcić docisk i wstawić do lodówki do schłodzenia na kilka godzin. Po tym czasie szynkowar polać ciepłą wodą i wydobyć wędlinkę, którą można kroić na kanapki

Monia miesza i gotuje
Pasta do chleba z pieczonego selera 97

serca, koi stargane stresem nerwy. Do przygotowania pasty używamy pieczonego selera – ma on słodkawy, orzechowy aromat, który nadaje paście wyjątkowego smaku. Pasta doskonale zastępuje masło w tradycyjnych kanapkach, dobrze smakuje również ze świeżymi warzywami. Koniecznie wypróbujcie Pasta do chleba z pieczonego selera duży seler korzeniowy 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy szczypta suszonego oregano sól, pieprz garść orzechów włoskich

365 dni dookoła kuchni
Bagietka z guacamole, pomidorem i jajkiem 116

Proste i niebanalne kanapki z guacamole , pomidorem i jajkiem, posypane świeżą kolendrą. Idealne na dobry początek dnia Przygotowanie ich nie zajmuje dużo czasu i są pyszne. Awokado niewątpliwie jest bardzo zdrowym owocem, warto uwzględnić je w codziennej diecie. Składniki: bagietka 2 pomidory 4 ugotowane jajka oliwa z oliwek świeża kolendra sól pieprz Guacamole: 2 dojrzałe awokado 2 ząbki czosnku

Oryginalny smak
Kasztelańska wędlina słoikowa 123

Kasztelańska wędlina słoikowa Pyszna, Kasztelańska wędlinka słoikowa , to mój kolejny pomysł na jesienne dodatki do kanapek . Właśnie o tej porze roku zaczynam wędzić , parzyć i suszyć domowe wędlinki . Dlaczego właśnie teraz , bo nie ma nic bardziej przyjemnego niż siedzenie w ciepłej kuchni lub przy gorącej wędzarni ,gdy ogród otulają kolorowe liście i pierwszy chłodek Wędlina bardzo prosta do zrobienia , lepiej

Ogrodnik w podróży
Pasta do kanapek z czerwonej soczewicy 175

pozostałą częścia, dodaj ketchup. Gotowe. Smacznego Ps. przechowywana w lodówce spokojnie może stać nawet tydzień, oczywiście można też mrozić.             Artykuł Pasta do kanapek z czerwonej soczewicy pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Pomidorowa pasta z makreli 217

podzielić na mniejsze kawałki i zmiksować za pomocą blendera lub rozgnieść widelcem. Dodać podsmażoną cebulkę, koncentrat pomidorowy, paprykę słodką, sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Gotową pastą kanapkową posmarować kanapki (najlepiej świeże pieczywo) i posypać świeżo posiekanym szczypiorkiem. Smacznego! Zobacz również przepis: Pasta z makreli wędzonej i jajek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Pomidorowa pasta z makreli appeared first

Kulinarne Przeboje
Pasta kanapkowa z białej fasoli 103

jako wegański smalec z fasoli. Choć w smaku rzeczywiście odnajdziecie trochę podobieństwa, to pasta z białej fasoli jest zdecydowanie mniej kaloryczna i bardziej kremowa w smaku. Na kanapkach sprawdza się wyśmienicie. Nie trzeba nic więcej do nich dodawać. Dodatek sosu sojowego sprawia, że pasty z fasoli nie trzeba w ogóle dosalać.   pół puszki fasoli białej łyżeczka majeranku łyżeczka sosu

Dieta bez mleka
Kremowy pasztet z selera 122

Dopraw gałką muszkatołową. Wyłóż formę lub foremki papierem do pieczenia. Przełóż masę do formy. Posyp gałką muszkatołową. Piecz w 160 st. przez 45 minut. Podawaj jeszcze ciepły, w formie kanapki. Smacznego. Zobacz więcej – przepisy z selerem Artykuł Kremowy pasztet z selera pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Pasztet z fasoli i pietruszki oraz "Nie opuszczaj mnie" 187

wyschnąć. A mnie naszła na nią ochota. Rozochocona sukcesem i smakiem niedawnego pasztetu z cukinii , upiekłam kolejny - słodkawy w smaku i o bardziej zwartym miąższu. Świetnie sprawdził się na kanapkach lub podany z jakimś dipem, np. z muhammarą z pieczonych papryk . Składniki (na keksówkę (29 x 10) cm): 500 ml fasoli (u mnie odmiana borlotti), namoczonej przez noc w zimnej

Weekendy w domu i ogrodzie
Pesto szpinakowe z orzechami włoskimi 104

zielony sos pochodzący z Włoch, którego głównym składnikiem jest bazylia? Tym razem chciałabym zaprezentować Wam przepis na pesto szpinakowe z orzechami włoskimi. Świetne do makaronu, czy jako pasta na kanapkę. Na moim blogu znajdziecie również inne propozycje klasycznego pesto – pesto z orzechów włoskich , pesto z pieczonych buraków , pesto z pieczonej dyni oraz pesto z bobu i bazylii . Wystarczy kilka

Be Fit Be Strong
Hummus pomidorowy 59

znacie i próbowaliście hummusu w wersji podstawowej, to ta jeszcze bardziej Wam zasmakuje. Kremowa i delikatna pasta z dodatkiem suszonych pomidorów, u mnie idealnie sprawdziła się jako smarowidło do kanapki. Nie mogłam jej się oprzeć także w połączeniu z krakersami. Hummus możemy podawać również z innymi dodatkami, takimi jak – pitą, macą lub z […] Artykuł Hummus pomidorowy pochodzi

Pink Envelope
Sandwich z kurczakiem i jajkiem 93

Porządny sandwich z kurczakiem nadziewanym suszonymi pomidorami, z jajkiem i rukolą, porwie Was w wspomnienia ciepłego lata, pikników oraz zapachu grilla. Pyszna kanapka, do której trzeba podejść z fantazją, ponieważ nie tylko bułką i mięsem człowiek żyje. Dodatki podyktujcie pod siebie. Nie bójcie się wrzucać Waszych ulubionych składników. Składniki pierś z kurczaka suszone pomidory […] Artykuł Sandwich z kurczakiem

Pink Envelope
Tost z pastą z awokado i jajka 148

Dzisiaj taka oto bardzo prosta propozycja śniadaniowa. Tost z pieczywa razowego, pasta z awokado i jajka,  a do tego sałata i mamy świetną i pyszną alternatywę dla tradycyjnych kanapek.  Składniki: 2 kromki chleba razowego 1/3 dojrzałego awokado liść sałaty 1 małe ugotowane na twardo jajko 1 łyżeczka soku z cytryny  1 ząbek czosnku sól, pieprz Wykonanie: Zrobić

Healthy food explorer
Czekośliwka 114

Czekośliwka Czekośliwka, czyli śliwki i czekolada w jednym małym słoiczku Pyszne powidła śliwkowe z dodatkiem czekolady deserowej, które idealnie smakują do wszelkiego rodzaju placuszków, naleśników, ciast, ale i do kanapek sprawdzą się świetnie. Sezon śliwkowy w tym roku jest bardzo udany, więc trzeba korzystać i robić zapasy Jeśli lubicie domowe przetwory, uwielbiacie śliwki i czekoladę to czekośliwka będzie

WSZYSTKO SMACZNE