pokrojonego drobno pora, oraz posiekany koperek. Dodajemy majonez i jogurt, jak ktoś woli bardziej „mokrą „ pastę to może dodać więcej majonezu . Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Smarujemy pastą kanapki i dekorujemy świeżym koperkiem. The post Pasta z jajkami i porem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętego jak czas mi pozwala staram się robić pasztety do chleba, wędliny czy szynki. Tym razem proponuję szynkę z piersi kurczaka z szynkowaru. Jest soczysta i delikatna, idealna na kanapki, bez zbędnego tłuszczu i dodatków z "E" Oczywiści najlepiej sprawdzi się mięso ze sprawdzonego źródła, bez zbędnych antybiotyków i ostrzykiwania. Serdecznie polecam choć co jakiś czas przygotujcie domową wędlinę
Krylowa Kuchniaumyć i posiekać. Do miski włożyć twarożek, część oliwek i szczypiorku. Dodać śmietanę, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i zmieloną kolendrą. Po wyłożeniu pasty z twarożku na kanapki udekorować pozostałymi cząstkami oliwek i szczypiorkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pasta z twarożku pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparyPapryka w oleju to nasza tegoroczna propozycja na paprykę na zimę. Upieczona papryka, przełożona natką pietruszki, czosnkiem i ostrą papryczką, a następnie zalana olejem będzie dobrym uzupełnieniem kanapek z serem i wędliną lub świetnym dodatkiem warzywnym do obiadu. Przepis na pieczoną paprykę w oleju jest bardzo porosty, polecamy więc go każdemu, kto lubi robić przetwory na zimę. Składniki na paprykę
niecodziennikparyDijon. Podczas pieczenia w całym mieszkaniu wspaniale pachniało tymi przyprawami i zapowiadało również niesamowite wrażenia smakowe. Rolowany boczek pieczony można przygotować nie tylko na święta, ale także na codzienne kanapki, wiadomo przecież, że to co domowe smakuje najlepiej. Udostępnij Składniki na pieczony boczek rolowany 1-1,5 kilogram surowego boczku 2 łyżeczki musztardy Dijon 2 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku
niecodziennikparyuważając by ich nie przypalić, bo zrobią się gorzkie. Przekładamy je do wysokiego pojemnika lub miksera kielichowego. Dokładamy pozostałe składniki i blędujemy na gładką masę. Mamy gotową pastę do kanapek. Świetnie smakuje z zielonym ogórkiem
Emskie SmakiNiedawno podawałam jak zrobić pastę z awokado z fetą , dziś pomysł na jej wykorzystanie. Te małe, chrupiące kanapki to porządne, pożywne śniadanie, to ładunek energetyczny na kolejne godziny. Polecam serdecznie, zróbcie sobie pyszne śniadanie. Kanapkowa rozkosz. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieLabneh – czyli serek z jogurtów greckich. Pyszny własnej roboty serek na kanapki. Bułka czy świeży chlebek posmarowany tym serkiem z dodatkiem świeżych warzyw ogórka, pomidora czy rzodkiewki to już bomba smakowa. Robiąc ten serek dodałam moje ulubione zioła, można dodać takie jakie się lubi, czarnuszkę, sam czosnek, natkę pietruszki – przyprawiamy go wedle własnego … Czytaj dalej Labneh
Pieprzyć z Fantazjąpomocy przy tarciu korzeni kończyła się moim płaczem Teraz po latach, do zrobienia takiej ćwikły czasem używam gotowego chrzanu w słoiczkach – wychodzi równie smaczna. Jest świetnym dodatkiem do kanapek, dań obiadowych oraz przekąsek. W naszym domu zawsze była podawana w czasie Świąt Wielkanocnych i Bożonarodzeniowych oraz na rodzinnych imprezach. Robiąc domową ćwikłę, dodawaj chrzan do buraczków stopniowo – mieszaj
Kulinarny S.O.S.pomocy przy tarciu korzeni kończyła się moim płaczem Teraz po latach, do zrobienia takiej ćwikły czasem używam gotowego chrzanu w słoiczkach – wychodzi równie smaczna. Jest świetnym dodatkiem do kanapek, dań obiadowych oraz przekąsek. W naszym domu zawsze była podawana w czasie Świąt Wielkanocnych i Bożonarodzeniowych oraz na rodzinnych imprezach. Robiąc domową ćwikłę, dodawaj chrzan do buraczków stopniowo – mieszaj
Kulinarne S.O.S.oprócz suszonych owoców figowca możemy kupić również świeże . Do czego wykorzystujemy świeże figi? Pomysłów jest mnóstwo – jako dekorację do ciast, deserów, jako dodatek do sałatek, do owsianek, do kanapek. Możemy również podać figi z rukolą, kozim serem, miodem i orzechami na… bajglach, ponieważ ostatnio bajgle wypiekają się u nas na okrągło i … z dziurką… Składniki
Tajemnice Smakuszparagowym serkiem to pyszna przekąska, właśnie z surowymi szparagami. Przepis znalazłam w książce Jamiego Olivera* i po pierwszym przetestowaniu polubiłam. Jest to świetny pomysł na szybką i przepyszną kanapkę. Bruschettę możemy przygotować z chleba, bułek, bagietek lub z ciabatty. Składniki pęczek zielonych szparagów garść liści świeżej bazylii sok z 1/2 cytryny 50 g drobno startego parmezanu (lub grana padano
Tajemnice Smakunajważniejsze, jego przygotowanie jest błyskawiczne, więc jest świetnym przepisem „awaryjnym”, kiedy zaraz mają przyjść goście. Oprócz tego, świetnie sprawdzi się jako smarowidło do porannej kanapki, czy jako dip do frytek. Do dzieła! Składniki: – 200g ricotty – 1 łyżka posiekanego szczypiorku – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki – sok z 1/4 cytryny – 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez
Be Fit Be Strong