niby te banalne tosty zaskoczycie również swoich gości. Wystarczy ułożyć je na ozdobnym półmisku, a z pewnością wszyscy będą się nimi zajadali. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na kanapki na ciepło . Składniki: 2 plastry sera żółtego gouda 4 kromki chleba pszennego tostowego 2 plastry szynki wędzonej z indyka Masło Sposób przygotowania: Z 4 kromek chleba przygotujemy 2 tosty. Zaczynamy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneDojrzałe awokado oraz wędzony łosoś na pełnoziarnistym chlebie to dobry pomysł na szybkie a zarazem wykwintne kanapki. Jak dla mnie to znakomite połączenie ponieważ są smaczne oraz zdrowe. Składniki: pieczywo pełnoziarniste (u mnie 8 kromek) dojrzałe awokado (2szt) łosoś wędzony (400g) dodatkowo pomidory suszone, ogórek Sposób przygotowania: Awokado przekrój na pół, wyciągnij pestkę a następnie łyżką wyciągnij miąższ. Przełóż
wysmienityMake time for breakfast). Śniadanie powinno dostarczyć od 20 do 25 proc. potrzebnej naszemu organizmowi całodobowej energii . W zakładce znajdziecie pomysły na pyszne owsianki, pasty do kanapek, omlety, tosty i przeróżne placuszki :) Co lubicie najbardziej? Inspiracje znajdziecie tu KLIK! KLIK! Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK! Zapraszam do polubienia
Moje Kuchenne Rewelacjetemu przygotowałam z nią błyskawiczne ciasto – brownie proteinowe z czekoladą i smakowało obłędnie, więc dlaczego nie spróbować słodkiego hummusu? Spróbowałam i się nie zawiodłam! Świetnie sprawdzi się na kanapce, jako farsz naleśnika na słodko, czy nawet do solonych paluszków. Przełamcie rutynę, spróbujcie hummusu na słodko! Składniki: – 100g suchej ciecierzycy (lub 250g ze słoika) – 4-6 łyżek zimnej
Be Fit Be Strongdrożdżach suchych lub świeżych to zdecydowanie jeden z naszych ulubionych chlebów, do którego wracam bardzo często. Jest pyszny jeszcze delikatnie ciepły z samym masłem. Dzięki niemu stworzycie najlepsze kanapki z dowolnymi dodatkami. Polecam, smacznego:) Jeśli lubicie drożdżowe pieczywo, polecam Wam mięciutkie, maślane bułeczki japońskie (najlepsze!): Przepis na chrupiący chleb pszenny na drożdżach, składniki: łyżka suchych drożdży
Lekcje w kuchniKiedyś już robiłam podobny serek kremowy z jogurtów greckich - klik , a tym razem zrobiłam serek ze śmietany 18 % i w thermomiksie.Smaczny, kremowy twarożek idealny ot tak do zjedzenia na kanapkę albo do naleśników itd. 1000 g kwaśnej śmietany18% tłuszczu Założyć motylek. Do naczynia miksującego wlać śmietanę, podgrzewać 40 min/90°C/obr. 1 . Zdjąć motylek. Zawartość
Moje domowe kucharzeniePaprykarz z makreli / Polish Smocked Mackerel Spread Pamiętacie jeszcze paprykarz na kanapki? Dziś polecam go w znacznie zdrowszej i o wiele smaczniejszej niż sklepowa wersji. Paprykarz z wędzonej makreli to ciekawy pomysł na inną niż wszystkie pastę kanapkową. Jeśli nie przepadacie za makrelą, użyjcie innej wędzonej ryby. W wersji luksusowej sprawdzi się wędzony na gorąco łosoś. Możecie użyć ulubionego rodzaju
Lekcje w kuchniorkiszowe z mąką jaglaną / Spelt Millet Kaiser Rolls Dziś zapraszam na zdrowszą wersję popularnych kajzerek (przepis TUTAJ ) , czyli domowe bułki orkiszowe z mąką jaglaną . Są fantastyczne do stworzenia pysznych kanapek. W związku z tym, że do kajzerek dodajemy również mąkę jaglaną, nie są aż tak puszyste i lekkie jak te upieczone na zwykłej, jasnej mące pszennej. W swojej strukturze
Lekcje w kuchniprosty i szybki przepis jest idealny do wypróbowania. Od niego warto zacząć przygodę z domowym pieczywem . Chleb słonecznikowy na suchych lub świeżych drożdżach jest wspaniały do stworzenia zdrowych kanapek, pasują do niego wytrawne i słodkie dodatki, świetnie smakuje z samym masłem. Polecam, smacznego:) Przepis na błyskawiczny chleb mieszany (bez wyrabiania i rozczynu), składniki: na foremkę o wymiarach 11x36
Lekcje w kuchniHummus Przy Wielkim Piątku zapraszam na postną przekąskę. Hummus z ciecierzycy to uniwersalny, klasyczny przepis, świetny jako pasta do grzanek lub kanapek lub dodatek do wielu dań. Hummus to zdrowa pasta pełna białka roślinnego. Oprócz ciecierzycy zawiera też tahini, sok z cytryny i czosnek. Ja zawsze przyrządzam go do smaku, nie odmierzając składników. Dodajcie tyle, by Wasz hummus był sezamowy
Lekcje w kuchnizapasy z zamrażarki. Znalazł się zmielony indyk, szpinak oraz piersi drobiowe z których powstały mi takie zawijańce. Część zniknęła na obiad zanim zrobiłam zdjęcie a reszta jako wędlina na kanapkę. składniki: 4 pojedyńcze piersi z kurczaka ( moje miały po 300 g) 400 g mięsa mielonego z indyka, u mnie zmielony udziec 150 g szpinaku, u mnie mrożony pół bułki
Monia miesza i gotujepełna smaku kanapkowa pasta z wędzonej makreli, kremowego twarożku i filecików anchovies. Doprawiona startym czosnkiem i opcjonalnie także czerwonym pieprzem oraz świeżą kolendrą. Znakomity zamiennik wędlin na kanapkach. Można przechowywać do 2 dni w lodówce. Wędzoną makrelę z powodzeniem można zastąpić inną wędzoną rybą, np. pstrągiem. Można także użyć odsączonego z zalewy tuńczyka z puszki lub ze słoiczka. Zamiast
cool and mintyPrzyznaję, że trochę znudziło mi się pieczenie zwykłego domowego chleba, co robię w każdy weekend od ponad 10 lat. Zresztą - i tak nie mam zupełnie czasu na robienie kanapek. Dlatego ratunkiem są dla mnie podpłomyki z różnymi dodatkami ( np. ze szparagami ), a w ostatnim czasie cebularze, do których zrobiłam kolejne udane podejście. Tym razem upiekłam je bez sera, więc
Weekendy w domu i ogrodziepiekę chleb, to wiadomym jest, że i do tego chleba jest potrzebne tak zwane smarowidło. Nie przepadam za gotową wędliną, więc robię rożne pasty, żeby urozmaicić nasze codzienne kanapki. Dziś mam dla Was pyszną i bardzo prostą do zrobienia pastę. Pasta rybna z ogórkiem powstała na bazie białego sera i wędzonej makreli. W domu ją uwielbiamy, jest idealna
Kulinarne przygody Gatitypiekłam wczoraj, gdy zabrakło mi świeżego chleba, a nabrałam ochoty na pieczywo. A że zaczyna się sezon na szparagi, które bardzo lubię, właśnie one są dają poczucie jedzenia gotowej kanapki. B. - dziękuję za dostarczenie szparagów 😊 Składniki : 200 g mąki typ 650 + mąka do podsypania 100 g aktywnego zakwasu (pszennego, orkiszowego; dowolnego) 6 g soli ok. 80 g ciepłej wody pół
Weekendy w domu i ogrodzie