Pyszna i kremowa pasta z tuńczyka z dodatkiem jajek, którą podasz do pieczywa, grzanek lub tostów. To pyszne domowe smarowidło na śniadanie lub kolację. Kanapki z pastą udekoruj natką, koperkiem lub szczypiorkiem. Świetnie smakuje podana z dodatkiem oliwek i warzyw marynowanych. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na pyszną pastę z tuńczyka. SKŁADNIKI: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym – 2 x 185 g, po odsączeniu 2 x 130 g 1 jajko ugotowane na twardo 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny ½ łyżk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...