Pyszna i kremowa pasta z tuńczyka z dodatkiem jajek, którą podasz do pieczywa, grzanek lub tostów. To pyszne domowe smarowidło na śniadanie lub kolację. Kanapki z pastą udekoruj natką, koperkiem lub szczypiorkiem. Świetnie smakuje podana z dodatkiem oliwek i warzyw marynowanych. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na pyszną pastę z tuńczyka. SKŁADNIKI: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym – 2 x 185 g, po odsączeniu 2 x 130 g 1 jajko ugotowane na twardo 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny ½ łyżk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...