kanapki - 13123 przepisów (strona:173/875)

Grzanki z serem kozim i figami 147

grzanki z serem kozim i figami z szynką prosciutto lub bez, w zależności od tego, co kto woli. Częstujcie się! Grzanki z serem kozim i figami Składniki (2 duże kanapki) 1 duże kromki  … Artykuł Grzanki z serem kozim i figami pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Sos tzatziki 72

Sprawdzi się do dań z grilla, szaszłyków drobiowych i warzywnych, ryb, kotletów, grzanek, faszerowanych warzyw. Zazwyczaj kojarzy się z okresem letnim i potrawami serwowanymi z grilla. Świetny dip na kanapki, do chlebków pita. Zapraszam po sprawdzony przepis na domowy sos tzatziki. Sos tzatziki SKŁADNIKI: 3 ogórki gruntowe 200 g gęstego jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku sól, pieprz łyżeczka siekanego koperku

Zasmakuj Kuchni
Sos barbecue 82

obłędnie. Sos barbecue to idealny sos do mięsa podawanego na grillu lub mięsa pieczonego. Podkreśli smak delikatnego mięsa drobiowego, smażonych kotletów, burgerów, pieczonego kurczaka. To także idealna pasta na kanapki, która podkreśli smak wędlin, sera czy pieczonych mięs. Możesz w nim maczać także przekąski typu paluchy z ciasta francuskiego, posmarować grzanki, użyć zamiast sosu pomidorowego do pizzy.. Domowy

Zasmakuj Kuchni
Dżem z cukinii i jabłek. 87

przez 15 minut. Obracamy je do góry dnem i zostawiamy do ostygnięcia. Ten niezwykły dżem ma pyszny smak jabłek i cukinii . Jest to dżem , który idealnie się rozsmarowuje na kanapkach , jest idealnym dodatkiem do ciast. Pokochamy ten sposób na zachowanie letnich smaków w słoiczkach. Ta złocista konfitura nie ma posmaku warzyw ! Może dla niektórych brzmi to dziwnie: dżem z cukinii

Zdrowy Styl Joanny
Ogórki małosolne 79

część z nich znika juz po ok. 24 godzinach. Ogórki przygotowane z tego przepisu wychodzą chrupiące, aromatyczne i smaczne. Idealnie pasują na przykład do świeżego pieczywa z masłem, albo kanapki z pasztetem. Ogórki małosolne trzeba zjeść w ciągu 5-6 dni inaczej staną się ogórkami kiszonymi. Możemy je przygotować w słoiku, którego nie zakręcamy szczelnie, naczyniu glinianym, albo garnku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dżem z truskawek i agrestu. 101

parę godzin. Następnie przenosimy do spiżarni. Kto jest gotowy na łatwy dżem z truskawek i agrestu? Dżem , który jest w 100% naturalny i bardzo zdrowy. Każdy z nas uwielbia kanapki z dżemem , nie wspomnę już o naleśnikach , które możemy wypełnić domowym dżemem . Ten domowy dżem z truskawek i agrestu wykonany jest zaledwie z czterech składników. Nie musimy być ekspertami

Zdrowy Styl Joanny
Boczek pieczony przepis 74

Boczek pieczony przepis . Przepis na pieczony boczek ( wędzony ) pieczony w piekarniku, znakomite mięso na kanapki. Prosty przepis na wędlinę z piekarnika, która się sprawdzi na święta jak i na co dzień jako dodatek do pieczywa. Takie pieczone mięso wieprzowe czy to jest szynka, karkówka czy boczek znakomicie się sprawdzą gdy mamy dość zwykłych wędlin. Przepis na boczek ( bacon) wędzony pieczony

Dieta moja pasja
Kanapki z pastą z kurczaka 147

kurczaka 1 kubeczek twarożku grani sól, pieprz szczypiorek rzodkiewka ogórek ulubione pieczywo Przygotowanie: Fileta ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w kawałki. Kurczaka i twarożek … Czytaj dalej Kanapki z pastą z kurczaka

czarrna od kuchni
Pasta z awokado, ogórka i czosnku niedźwiedziego 84

chcą rosnąć. Chucham, dmucham 😉 a one nie chcą się rozrastać. Dlatego jak zobaczyłam te cudne listki postanowiłam dodać je do tej pasty i wyszło znakomicie. Pasta z awokado na kanapki. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sos curry 72

Niezwykle pyszny i domowy sos curry, który podasz do wędlin, mięsa pieczystego, jajek na twardo lub ot tak na kanapkę. Jest banalnie prosty w przygotowaniu, z kilku podstawowych składników, które zazwyczaj masz w domu. Idealnie komponuje się do mięsa drobiowego, np. szaszłyków, kotlecików bez panierki, dań z grilla, paluszków chlebowych, ciepłych przekąsek. Przygotowany sos curry przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku

Zasmakuj Kuchni
Pasta serowa 78

Pasta serowa nadaje się na kanapki, krakersy oraz jako dip do nachos. Jest fantastycznym, szybkim pomysłem na wieczorną przekąskę podczas filmu lub przyjęcie. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 300 g Składniki: 100 g serka topionego (1 bloczek) 100 g sera pleśniowego 1 mały ogórek konserwowy 6 szt. pieczarek marynowanych 2 łyżki jogurtu ½ łyżeczki pieprzu czarnego Przygotowanie: Pieczarki i ogórka

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania