Pasta z wędzonej makreli z jajkiem, ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem i kukurydzą

Pasta z wędzonej makreli z jajkiem, ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem i kukurydzą

Szybka pasta rybno-jajeczna to dobra alternatywa dla wędlin i serów, kiedy potrzebujemy kanapkowej odmiany:). Robi się ją bardzo szybko a efekt zadowala.  200g wędzonego fileta z makreli  5 jajek 1/2 pęczka szczypiorku  3-4 ogórki kiszone  1/2 puszki kukurydzy sól, pieprz 1 łyżka musztardy 3 łyżki keczupu  1. Filet rwiemy widelcem na mniejsze kawałki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, ścieramy na dużych oczkach tarki. Ogórki kroimy w drobną kostkę, szczypiorek drobno siekamy. 2. Wszys...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

12 EXTRA pokarmów, które pozwolą ci być zdrowszym!

Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.