Szybka pasta rybno-jajeczna to dobra alternatywa dla wędlin i serów, kiedy potrzebujemy kanapkowej odmiany:). Robi się ją bardzo szybko a efekt zadowala. 200g wędzonego fileta z makreli 5 jajek 1/2 pęczka szczypiorku 3-4 ogórki kiszone 1/2 puszki kukurydzy sól, pieprz 1 łyżka musztardy 3 łyżki keczupu 1. Filet rwiemy widelcem na mniejsze kawałki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, ścieramy na dużych oczkach tarki. Ogórki kroimy w drobną kostkę, szczypiorek drobno siekamy. 2. Wszys...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.