Przepis na : śniadanie
24 kwietnia obchodzony jest Europejski Dzień Śniadania , który organizowany jest pod hasłem "Znajdź czas na śniadanie " (ang. Make time for breakfast). Śniadanie powinno dostarczyć od 20 do 25 proc. potrzebnej naszemu organizmowi całodobowej energii . W zakładce znajdziecie pomysły na pyszne owsianki, pasty do kanapek, omlety, tosty i przeróżne placuszki :) Co lubicie najbardziej? Inspiracje znajdziecie tu KLIK! KLIK! Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapra... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...