kanapki - 13123 przepisów (strona:192/875)

BAJGLE Z SEREM I JARMUŻEM 123

idzie liczne powroty do szkół,przedszkoli.  Dlatego postanowiłam , że na moim Blogu opublikuję kilka fajnych kanapkowych propozycji na ten właśnie czas.  Dziś polecam pyszną kanapkę z Bajglem , który został "nadziany" pysznym serem i świeżym jarmużem.  SKŁADNIKI na 1 porcję: ✔1 Bajgiel ✔1 plaster sera żółtego np gouda ✔1 ogórek konserwowy ✔1 Garść jarmużu świeżego ✔Majonez do polania

Gotowanie Patki
BAJGLE Z SZYNKĄ I SZPINAKIEM 159

razem szybka propozycja kanapki do szkoły i pracy. Bajgiel  z wędliną i świeżym szpinakiem. Polecam i smacznego.  SKŁADNIKI na 1 porcję: ✔1 Bajgiel ✔3 plastry wędliny ✔1 Garść świeżego szpinaku ✔2 łyżki sera żółtego tartego ✔Ketchup PRZYGOTOWANIE: Bajgiel rozkrajam wzdłuż. Jedną połówkę smaruję ketchupem. Następnie posypuję tartym serem żółtym. Kolejno kładę plastry wędliny. Na koniec kładę garść umytego

Gotowanie Patki
Ćwikła z chrzanem 126

Ćwikła z chrzanem to niezastąpiony dodatek na Wielkanoc i Boże Narodzenie, choć sprawdza się równie idealnie na co dzień, np. na kanapkach. Artykuł Ćwikła z chrzanem pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI Z JAJKIEM I CEBULKĄ 190

Dziś przepis na pyszną pastę z wędzonej makreli na kanapki.Lubię ryby pod każda postacią,nawet te na kanapkach :).  SKŁADNIKI 1 wędzona makrela 2 jajka ugotowane na twardo mała cebulka łyżka majonezu łyżka ostrej musztardy 1 ogórek kiszony sól i pieprz do smaku WYKONANIE Makrelę obieramy ze skóry i  usuwamy ości.Obraną makrelę rozgniatamy widelcem,jajka ugotowane

Mała w garnku miesza
PASTA Z AWOKADO (pełnowartościowy posiłek) 178

Zjeść kanapki też czasami trzeba :) Awokado jako doskonałe źródło  nienasyconych kwasów tłuszczowych idealnie sprawdza się w tej roli, dlatego polecane jest na dietach, ALE trzeba z nim uważać ponieważ ma najwięcej ze wszystkich owoców kalorii! w 100 g aż 162 kcal! Na załączonym obrazku widzicie w jaki sposób można taką pastę podać aby posiłek wyszedł pełnowartościowy. Sama pasta

Zdrowie i pysznie na talerzu
Gotowana szynka wieprzowa 129

godziny 12:00, drugie gotowanie wieczorem i zostawić do wystygnięcia na całą noc. Dzięki temu wstając rano szyneczka już na nas czeka i możemy od razu pokroić ją na kanapki. Przygotowana w ten sposób szynka gotowana jest soczysta, miękka i nie zawiera żadnej chemii. Składniki Szynka wieprzowa (kulka) ważąca około 1 – 1,3 kg 6 łyżek soli 1 duża

Programista w kuchni
Domowa ricotta 123

razu zjedliśmy w kawałku, część dodałam do makaronu z cukinią – przepis wkrótce, a resztę moja mama dodała do sosu szpinakowego. Już go sobie wyobrażam w zapiekankach, na kanapkach, z dżemem lub warzywami. Czuję że często będzie u nas gościł. Bardzo Was namawiam do spróbowania. A u nas wakacje pełną parą, Emilka u babci toteż każdy weekend spędzam ostatnio

Cooking for Emily
pasta z tuńczyka 161

mnie w domu puszka tuńczyka zawsze siedzi gdzieś w zakamarkach kuchennych. A jak jest już puszka to wariacji na jej temat wiele. Najprostsza i najszybsza pasta na kanapki jest najlepsza. Idealnie nadaje się również na imprezę jako przekąska na krakersy. Oczywiście wtedy każdy musi zjeść, żeby nie było ;) Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżeczki majonezu mała cebulka

Gotowanie z pasją
pasta z awokado, serka i jajek 135

lepiej i nastroje również się poprawią.  Jak już awokado patrzy na Ciebie z kuchennego blatu, oznacza to, że trzeba go wykorzystać. Dlatego postanowiłam sprawić sobie delikatną pastę na kanapki. Dodałam tylko jajko i serek i wyszło super.  Awokado jest jednak samo w sobie mdłe więc lekko doprawiłam solą i pieprzem.  Jeśli ktoś już chce odpocząć od wędlin

Gotowanie z pasją
Kurze jedzenie, czyli kanapki z pastą jajeczną 434

masła klarowanego i mieszamy z jajkami. Następnie dodajemy 2 łyżki majonezu, pokrojony drobno szczypiorek, szczyptę soli i pieprzu i dokładnie mieszamy. Gotowe! Z takiej ilości składników zrobimy około 5 kanapek z pastą jajeczną

Dieta bez mleka
Kanapka z serem wędzonym i żurawiną 203

rukoli, 2 grube plastry sera wędzonego, 1/2 cebuli, pokrojonej na cieniutkie plasterki, 1 łyżeczka konfitury z żurawiny do mięs. Dzisiaj zaproponuję świetną przekąskę dla wszystkich miłośników serów wędzonych. Kanapka z serem wędzonym i żurawiną, to forma grillowanego tosta, podawanego na ciepło z dodatkiem lekko roztopionego sera, rukoli, cebuli i żurawiny. Wcześniej pokrojony ser, umieścić w piekarniku najlepiej

Świat Domowej Kuchni
Jajka zapiekane w chlebie czyli sposób na resztki i nie tylko. 165

się lekko zrumieni. Podajemy na ciepło, z pomidorem lub bez, jak tam już kto woli. Obramowanie z chleba jest chrupiące i pachnące masłem, środek delikatny i puszysty. Takim kanapkom na ciepło, trudno się oprzeć. Zapewniam, nikt nie będzie narzekał, że tam coś starego dostał

Dieta moja pasja
PEŁNOZIARNISTA TORTILLA Z JARMUŻEM I WĘDLINĄ 167

Pyszna pełnoziarnista tortilla z wędliną , jarmużem i świeżą papryką to idealna alternatywa dla tradycyjnych kanapek jaką można zabrać ze sobą do pracy , na wycieczkę czy do szkoły.  Polecam każdemu.  SKŁADNIKI: 1 pełnoziarnista tortilla 3-4 plastry ulubionej wędliny 1 garść jarmużu 1 /3 czerwonej papryki ketchup do posmarowania PRZYGOTOWANIE:  Tortillę smaruję ketchupem. Następnie kładę umyty i drobno

Gotowanie Patki
Pasta z makreli z chrzanem 167

Pasta z makreli z chrzanem – idealne rybna pasta na kanapki! Kremowa i lekko ostra:) Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 180 g wędzonej makreli 2 – 3 łyżeczki chrzanu 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 1 łyżka majonezu ½ pęczka szczypiorku szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Makrelę oczyścić z ości i przełożyć do miseczki. Dodać pozostałe składniki i wymieszać

KuchniaWeDwoje.pl
Kanapka grillowana z szarpanym indykiem 132

nasza dieta ostatnio nie pozwala na takie przyjemności, dlatego postanowiłam upiec w ten sam sposób indyka w wolnowarze i to mięso wykorzystać nie tylko do obiadu, a także do kanapek. Rwany, długo pieczony indyk niczym nie ustępuje wieprzowinie. Jest równie pyszny, ale za to zdrowszy, a pierś wbrew pozorom wcale nie okazała się za sucha. W wolnowarze mięso wyszło idealne

Bernika - moj kulinarny pamietnik