Zjeść kanapki też czasami trzeba :) Awokado jako doskonałe źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych idealnie sprawdza się w tej roli, dlatego polecane jest na dietach, ALE trzeba z nim uważać ponieważ ma najwięcej ze wszystkich owoców kalorii! w 100 g aż 162 kcal! Na załączonym obrazku widzicie w jaki sposób można taką pastę podać aby posiłek wyszedł pełnowartościowy. Sama pasta
Zdrowie i pysznie na talerzugodziny 12:00, drugie gotowanie wieczorem i zostawić do wystygnięcia na całą noc. Dzięki temu wstając rano szyneczka już na nas czeka i możemy od razu pokroić ją na kanapki. Przygotowana w ten sposób szynka gotowana jest soczysta, miękka i nie zawiera żadnej chemii. Składniki Szynka wieprzowa (kulka) ważąca około 1 – 1,3 kg 6 łyżek soli 1 duża
Programista w kuchnirazu zjedliśmy w kawałku, część dodałam do makaronu z cukinią – przepis wkrótce, a resztę moja mama dodała do sosu szpinakowego. Już go sobie wyobrażam w zapiekankach, na kanapkach, z dżemem lub warzywami. Czuję że często będzie u nas gościł. Bardzo Was namawiam do spróbowania. A u nas wakacje pełną parą, Emilka u babci toteż każdy weekend spędzam ostatnio
Cooking for Emilymnie w domu puszka tuńczyka zawsze siedzi gdzieś w zakamarkach kuchennych. A jak jest już puszka to wariacji na jej temat wiele. Najprostsza i najszybsza pasta na kanapki jest najlepsza. Idealnie nadaje się również na imprezę jako przekąska na krakersy. Oczywiście wtedy każdy musi zjeść, żeby nie było ;) Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżeczki majonezu mała cebulka
Gotowanie z pasjąlepiej i nastroje również się poprawią. Jak już awokado patrzy na Ciebie z kuchennego blatu, oznacza to, że trzeba go wykorzystać. Dlatego postanowiłam sprawić sobie delikatną pastę na kanapki. Dodałam tylko jajko i serek i wyszło super. Awokado jest jednak samo w sobie mdłe więc lekko doprawiłam solą i pieprzem. Jeśli ktoś już chce odpocząć od wędlin
Gotowanie z pasjąmasła klarowanego i mieszamy z jajkami. Następnie dodajemy 2 łyżki majonezu, pokrojony drobno szczypiorek, szczyptę soli i pieprzu i dokładnie mieszamy. Gotowe! Z takiej ilości składników zrobimy około 5 kanapek z pastą jajeczną
Dieta bez mlekarukoli, 2 grube plastry sera wędzonego, 1/2 cebuli, pokrojonej na cieniutkie plasterki, 1 łyżeczka konfitury z żurawiny do mięs. Dzisiaj zaproponuję świetną przekąskę dla wszystkich miłośników serów wędzonych. Kanapka z serem wędzonym i żurawiną, to forma grillowanego tosta, podawanego na ciepło z dodatkiem lekko roztopionego sera, rukoli, cebuli i żurawiny. Wcześniej pokrojony ser, umieścić w piekarniku najlepiej
Świat Domowej Kuchnisię lekko zrumieni. Podajemy na ciepło, z pomidorem lub bez, jak tam już kto woli. Obramowanie z chleba jest chrupiące i pachnące masłem, środek delikatny i puszysty. Takim kanapkom na ciepło, trudno się oprzeć. Zapewniam, nikt nie będzie narzekał, że tam coś starego dostał
Dieta moja pasjaPyszna pełnoziarnista tortilla z wędliną , jarmużem i świeżą papryką to idealna alternatywa dla tradycyjnych kanapek jaką można zabrać ze sobą do pracy , na wycieczkę czy do szkoły. Polecam każdemu. SKŁADNIKI: 1 pełnoziarnista tortilla 3-4 plastry ulubionej wędliny 1 garść jarmużu 1 /3 czerwonej papryki ketchup do posmarowania PRZYGOTOWANIE: Tortillę smaruję ketchupem. Następnie kładę umyty i drobno
Gotowanie PatkiPasta z makreli z chrzanem – idealne rybna pasta na kanapki! Kremowa i lekko ostra:) Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 180 g wędzonej makreli 2 – 3 łyżeczki chrzanu 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 1 łyżka majonezu ½ pęczka szczypiorku szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Makrelę oczyścić z ości i przełożyć do miseczki. Dodać pozostałe składniki i wymieszać
KuchniaWeDwoje.plnasza dieta ostatnio nie pozwala na takie przyjemności, dlatego postanowiłam upiec w ten sam sposób indyka w wolnowarze i to mięso wykorzystać nie tylko do obiadu, a także do kanapek. Rwany, długo pieczony indyk niczym nie ustępuje wieprzowinie. Jest równie pyszny, ale za to zdrowszy, a pierś wbrew pozorom wcale nie okazała się za sucha. W wolnowarze mięso wyszło idealne
Bernika - moj kulinarny pamietnikdzisiaj jest to pasta ze słonecznika . Ja to mam ambicje i życiowe problemy Pasta ze słonecznika w dzisiejszym wydaniu jest na słodko. Zrobiona prosto i klasycznie. Świetnie zastępuje na kanapce masło orzechowe. Zresztą jak prażony słonecznik mógłby nie być dobry… Do wykonania przepisu użyłem syropu ryżowego, ale możesz go zastąpić również syropem klonowym, daktylowym, z agawy lub po prostu
BlendmanWystarczy naprawdę kilka dobrych składników, aby wyczarować coś dobrego. Dziś udało mi się to z pastą sałatkową na kanapkę, która może także nosić miano sałatki. Potrzebowałam do niej niewiele produktów, a smak naprawdę mnie urzekł. Składniki 5-6 zielonych szparagów 1 jajko 1 szklanka kaszy jaglanej 3-4 plastry sera żółtego 2-3 plastry szynki kilka orzechów włoskich
Raj dla Podniebieniaplasterki pomidora. Uwielbiam cukinię i mnie najlepiej smakuje z jej dużą ilością, ale kto uwielbia mięsiowo, też będzie zadowolony. I tym prostym sposobem mamy aromatyczną, świeżutką kanapkę, niech się chowa jedzenie z sieci
Dieta moja pasjarózniez do celów kulinarnych. A jeśli chodzi o dawkowanie w celach zdrowotnych to również zapraszam do mądrzejszych źródeł :) Moja Mama zajada się ciemnym chlebkiem z syropem (niczym dawne kanapki z miodem
Kuchnia po mojemu